...

Apklausa: Kokią naudą verslininkai gavo didžiausiame Rytų Europos Lyderystės Forume?

Verslas

2013.06.06

Autorius: Vilija Andrulevičiūtė

Temos: .

Apklausa: Kokią naudą verslininkai gavo didžiausiame Rytų Europos Lyderystės Forume?

Didžiausias rytų Europos lyderystės forumas - FORUMONE BFL/Aliaus Koroliovo nuotr.

Beveik 4 tūkst. žiūrovų iš įvairių pasaulio šalių sutraukęs renginys „Forum One“ buvo dosnus idėjų. Per dvi dienas trukusį forumą buvo galima išgirsti 11 pasaulyje gerai žinomų ir sėkmę savo veiklos srityje pasiekusių lyderių pranešimų. O renginio akcentu tapo milijardieriaus sero Richardo Bransono pasirodymas ir kalba. Konferencija sulaukė pačių įvairiausių atgarsių, tad „bzn start“ nutarė apklausti verslininkus ir išgirsti jų nuomonę apie renginio naudą.

Galėjo pasitikrinti vertybes

Nuosavam verslui vadovaujanti Virginija Eidimtienė iš Mažeikių prisipažino, kad klausydamasi pranešimų pasitikrino įsitikinimus.

„Kadangi man svarbu ekologija, gamtos resursų saugojimas, šioje konferencijoje galėjau pasitikrinti vertybes, nes apie tai buvo nemažai kalbama“, – teigė V. Eidmitienė.

Moteris jau 19 metų sukasi verslo pasaulyje, tačiau turi daug klausimų, kuria kryptimi turėtų judėti jos verslas. Verslininkė teigė renginyje gavusi kai kuriuos atsakymus: „Vienas jų – verslui būtina atsidurti elektroninėje erdvėje. Man labai įsiminė viena frazė: „Jei po penkerių metų jūsų nebus virtualiojoje erdvėje, jūsų nebus visai.“

Verslininko Regimanto Kateivos iš Mažeikių teigimu, kai kurios išgirstos idėjos privertė susimąstyti, kaip jas realizuoti versle: „Daugiausia apmąstymų pareikalaus Iljos Laurso pranešimas apie tai, kaip sparčiai viskas juda į elektroninę erdvę. Teks pagalvoti, kaip tą judėjimą pritaikyti mums, baldų gamintojams.“

Renginyje nemažai kalbėta apie komandos ir komunikacijos svarbą. „Manau, po konferencijos pirmiausia pradėsiu daugiau bendrauti su darbuotojais. Anksčiau aš, nors ir turėdavau nemažai ką jiems pasakyti, kažkodėl palaikydavau tai savyje“, – apie išmoktą pamoką kalbėjo verslininkė iš Vilniaus Ramutė Meškelienė.

Įkvėpimo šaltinis

R. Meškelienės teigimu, ši konferencija buvo įkvėpimo šaltinis. „Taip pat čia buvo galima rasti atsakymus į kai kuriuos klausimus arba patvirtinimą, kad tai, ką darai, darai teisingai. Be jokios abejonės, remsiuosi tuo, ką šiandien išgirdau“, – sakė verslininkė.

„Džiaugiuosi, kad atvykau čia, priešingai nei keletas mano kolegų, kurių nepavyko prikalbinti. Vien jau pranešėjų tikėjimas tuo, ką sako, ta kibirkštėlė akyse ir užsidegimas stipriai įkvėpė. Taip pat žavu matyti tokią minią žmonių, ieškančių to paties. Įkvėpė ir vienas renginio organizatorių Darius Jonauskas, kuris, kaip ir aš, kilęs iš Mažeikių. Nors Lietuva maža, o Mažeikiai dar mažesni, tai tik įrodo, kad nesvarbu, koks mažas esi, kai sugebi daryti didelius darbus“, – kalbėjo mažeikiškė V. Eidimtienė.

Paklaustas, ar panašių inspiracijų nebandė ieškoti kituose renginiuose, R. Kateiva sakė, kad įkvepiančių pranešimų, idėjų galima rasti įvairiuose mokymuose, tačiau galimybė per dvi dienas vienoje vietoje išgirsti tiek ir pamatyti būrį pasaulyje pripažintų autoritetų yra neįkainojama patirtis.

Verslininkų manymu, tokios konferencijos turėtų tapti kasmetinės ir jose neabejotinai apsilankytų dar ne kartą.

Pasigedo gilesnio turinio

Investicinės bankininkystės ir strateginių valdymo konsultacijų bendrovės „Quantum capital“ gen. direktorės Viktorijos Trimbel manymu, renginys buvo skirtas ne patyrusiems verslininkams, o moksleiviams, studentams ir samdomiems darbuotojams, gal dar pradedantiesiems verslininkams: „Kiekvieno dalyvio patirtis individuali ir renginio vertinimas priklauso nuo to, ką jis jau žino iš anksčiau, ką yra matęs ar patyręs. Man asmeniškai buvo įdomu iš pirmų lūpų išgirsti „Angry Birds“ istoriją. Tikiuosi, Iljos Laurso dalyviams dovanota knyga bus įdomi, bet dar neskaičiau.“ Pasak pašnekovės, taip pat savotiškai žavu buvo stebėti agresyvios renginio rinkodaros ir manipuliacinių kai kurių kalbėtojų taikomų minios valdymo technikų rezultatus salėje. „Visa kita buvo arba jau seniai girdėta, arba su kaupu pateisino išankstinę kritišką nuomonę. Perfrazuojant vieno kalbėtojo pasakotą anekdotą, dvi dienas kasėm, ponio neradom“, – teigę p. Trimbel.

Viešųjų ryšių agentūros „Contentum“ bendraįkūrėjo Gintaro Gimžausko teigimu, tokių renginių kaip „Forum One“ didžiausia vertė yra ne pranešėjai ar jų pranešimai, bet galimybė susitikti su daug skirtingų, verslių ir sumanių žmonių.

„Gaila, kad organizatoriai orientavosi daugiau į šou ir pinigus, o ne į realios naudos renginio dalyviams kūrimą. Aišku, buvo keli pranešėjai, kurie mane sudomino savo įžvalgomis, patirtimi ir patarimais. Pavyzdžiui, Owenas Fitzpatrickas, Ilja Laursas ar Peteris Vesterbacka. Visgi didelė renginio turinio dalis buvo paviršutiniška. Klausydamasis daugelio pranešėjų mąsčiau, kad jų vardijamus dalykus lengvai galiu susirasti internete“, – sakė G. Gimžauskas.

Anot p. Gimžausko, „Forum One“ turėjo finansinę paskatą, todėl orientuotasi į labai plačią auditoriją, kuri tarsi buvo suskirstyta į varguolių, prakutusių ir buožių kastas. „O juk nuo to, kiek gali sumokėti už bilietą, nepriklauso tavo idėjos vertė. Kai kuriems dalyviams tai tebuvo proga pasirodyti ir nusifotografuoti su žinomais žmonėmis. Esu tikras, kad tikroji Lietuvos verslo ateitis bei jos kūrėjai arba nesilankė šiame renginyje, arba tikėjosi visai kitokio turinio, – teigė G. Gimžauskas. – Vis dėlto nesigailiu, kad apsilankiau renginyje. Iš jo parsivežiau kelias mintis, kurias pritaikysiu komunikuodamas ir planuodamas darbus.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.