...

„TransferGo“ – startuolis, sulaukęs „Twitter“ įkūrėjo dėmesio

Verslas

2013.07.30

Autorius: Dario Malinoski

Temos: .

„TransferGo“ – startuolis, sulaukęs „Twitter“ įkūrėjo dėmesio

Nuotraukoje Edvinas Šeršniovas (kairėje), Daumantas Dvilinskas ir Justinas Lasevičius BFL/Andriaus Ufarto nuotr.

Tikriausiai dauguma esame susidūrę su pinigų pervedimo problemomis. Pinigų perlaidos, ypač jei jos atliekamos tarp užsienio bankų, dažniausiai brangios ir trunka nemažai laiko. Neretai su nepigiu malonumu siejamoms ir kartais netgi galvos skausmą keliančioms operacijoms alternatyvą siūlo „TransferGo“ – jauna, dinamiška kompanija, teikianti pinigų pervedimo tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės paslaugas.

Visi keliai veda į… Didžiąją Britaniją

Ūkanotasis Albionas. Didžiausia ir daugiausia gyventojų turinti Jungtinės Karalystės dalis. Tai ne tik lietuvių ir kitų emigranto duoną kremtančių europiečių meka, bet ir senų bei žymių aukštojo mokslo įstaigų tėvynė.

Būtent čia, Lankasterio bei Kingstono universitetų koridoriuose ir bendrabučių kambariuose, prasidėjo lietuviško startuolio „TransferGo“ istorija. Istorija, kurios kūrėjais tapo trys neišsiskiriantys iš studentų minios ir nepažįstami tarpusavyje dvidešimtmečiai vilniečiai Justinas Lasevičius ir Daumantas Dvilinskas bei uteniškis Edvinas Šeršniovas. Įsikišus likimui jų keliai netrukus susikirto, o verslūs protai prisipildė kūrybiškų minčių.

Priešingai nei studijų kolegos, lietuviai nešvaistė laiko veltui. Tarptautinės perlaidos – ne pirmasis verslo partneriais tapusių vaikinų verslas. Justinas bandė jėgas ekologiškų maišelių gamyboje, Edvinas stengėsi palikti savo pėdsaką reklamos pasaulyje, o Daumantas su partneriu įkūrė socialinio turinio paieškos platformą, kuri sulaukė milžiniškos sėkmės Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Stengėmės po truputį keisti mus supantį pasaulį, nes tikėjome ir tebetikime, kad verslas, kad ir koks jis būtų, visų pirma yra procesas, o tik vėliau pinigai“, – teigia D. Dvilinskas, „TransferGo“ generalinis direktorius ir priduria, kad idėja sukurti patikimą ir greitą smulkių mokėjimų paslaugų sistemą kilo Justinui su Edvinu.

Iššūkis, mestas įprastiems bankams

Žengimą į tarptautinių pinigų pervedimų rinką lėmė noras supaprastinti, pagreitinti ir atpiginti bankų teikiamų paslaugų vykdymą.

„Studijuodami ir plėtodami verslą Didžiojoje Britanijoje neretai susidurdavome su perlaidų problema, – sako J. Lasevičius, vienas startuolio įkūrėjų. – Pervesti pinigus tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės finansinių įstaigų buvo ne tik nepatogu, bet ir pernelyg brangu. Būtent todėl nutarėme sukurti naują, patogų būdą atlikti piniginius pavedimus tarp įvairių šalių.“

Nieko nelaukdami jaunieji verslininkai Didžiojoje Britanijoje įkūrė bendrovę „TransferGo Ltd“ ir taip metė iššūkį bankų diktatui. Pradėti svetur sistemos, tapusios stipria alternatyva bankų teikiamoms paslaugoms, kūrimo darbai buvo tęsiami vaikinams grįžus po studijų į Lietuvą.

Užsispyrusių jaunuolių teigimu, sėkmingas jų įkurtos įmonės startas būtų buvęs neįmanomas be dar vieno komandos nario. Juo tapo kaunietis Arnas Lukoševičius, talentingas dešimties metų patirtį IT srityje turintis programuotojas, kuris padėjo Justinui ir Edvinui sukurti patogią vartotojui platformą. Na, o Daumantas, turintis puikių tarptautinio verslo plėtojimo įgūdžių, prisidėjo prie investicijų pritraukimo.

Pervesk po mažai, bet dažnai!

Paskutiniais praeitų metų mėnesiais startavęs projektas buvo tikras šūvis į dešimtuką. Vaikinai, patys tapę pirmaisiais naujos sistemos vartotojais, nesitikėjo, kad klientų būrys sparčiai gausės.

Pasak jaunų verslininkų, jų siūlomų paslaugų populiarumą lėmė palankūs įkainiai bei operacijų atlikimo greitis. „TransferGo“ tarptautinių perlaidų modelis leidžia vartotojams atlikti mažas (iki 20 tūkst. litų), bet dažnas pervedimo operacijas ir džiaugtis pinigais, pasiekiančiais sąskaitą vos per vieną darbo dieną“, – akcentuoja J. Lasevičius, bendrovės finansų direktorius.

Pigesnėmis pinigų perlaidomis pirmiausia susidomėjo emigrantai ir žmonės, turintys giminaičių Jungtinėje Karalystėje. Bėgant laikui naudotojų grupė keitėsi ir plėtesi. Šiuo metu „TransferGo“ paslaugomis naudojasi apie 1 000 registruotų vartotojų, jie atliko daugiau nei 600 finansinių perlaidų.

Pasak D. Dvilinsko, iki šiol pasiekti rezultatai įpareigoja komandos narius sutelkti dėmesį į patenkintų klientų bendruomenės plėtrą.

„Nuo šių metų sausio mėnesio stebime 100 proc. atliekamų operacijų skaičiaus augimą, o registruotų vartotojų padaugėjo keturiskart. Visa tai skatina siekti dar geresnių rezultatų ir toliau kryptingai žengti pasirinktu keliu“, – sako pašnekovas.

Piniginė injekcija ir dėmesys iš svetur

Jaunų verslininkų pastangos sukurti patrauklią alternatyvą įprastiems bankams neliko nepastebėtos. Kompanija sulaukė dėmesio iš rizikos kapitalo įmonių grupės „Practica Capital“ – ji investavo į tarptautinio pinigų pervedimo sprendimo įgyvendinimą 200 tūkst. JAV dolerių.

Piniginė injekcija tolesnei plėtrai – ne vienintelis laimėjimas ambicingų vaikinų pergalių sąraše. Dar vienu postūmiu lietuviško startuolio verslo istorijoje tapo „Twitter“ investuotojo, „Dispatch Management Services Corp“ įkūrėjo Grego Kiddo prisidėjimas prie jaunos komandos. Garsus amerikiečių verslininkas, pakerėtas ikišiolinių lietuvių pasiekimų, nusprendė konsultuoti jaunus verslininkus verslo plėtros ir finansinių operacijų klausimais.

Vaikinai neslepia, kad vienos didžiausių pasaulyje skubių siuntų pervežimo kompanijos įkūrėjas taip pat padės žengti į Jungtinių Amerikos Valstijų rinką, kurios kartu su kitomis Europos šalimis yra kitos įmonės plėtros stotelės.

Tikslas – sujungti JAV ir Europą

Puikus verslo startas skatina „TransferGo“ įkūrėjus skirti dėmesį plėtrai. Gabių verslininkų puoselėjami planai išties ambicingi. Sulaukę pripažinimo Lietuvoje bei Jungtinėje Karalystėje vaikinai planuoja žengti į kaimynės Lenkijos rinką. Pasak D. Dvilinsko, tarp Lenkijos ir Lietuvos finansinių sistemų yra daug panašumų, todėl apšildę kojas gimtinėje verslo partneriais tapę draugai ketina plėstis į Vakarus.

„Lenkijos ir kitų Europos šalių rinkos yra patraukli terpė mūsų siūlomoms paslaugoms, – teigia D. Dvilinskas. – Tačiau mūsų žvilgsnis nukreiptas dar toliau, į Ameriką, kurią svajojame sujungti finansiniu tuneliu su Senuoju žemynu.“

Pašnekovas įsitikinęs, kad būdingas jo ir bendražygių plėtojamai veiklai patikimumas yra geriausias raktas į verslo sėkmę užsienio rinkose. „Kai pradėjome, daug kas manė, kad ši veikla laikina ir kvepia finansinėmis aferomis. Savo darbais įrodėme, kad finansinę sistemą galima sukurti be Lietuvoje paplitusių apgaulių ir machinacijų“, – teigia D. Dvilinskas.

Lietuvių burlaivis drąsiai skrodžia finansinių vandenynų bangas ir pučiant palankiam vėjui ketina pasiekti net pačius tolimiausius uostus. „Mūsų tikslas judėti pirmyn!“ – vieningai teigia „TransferGo“ komandos nariai ir be baimės žvelgia į iššūkių kupiną ateitį.

Kokią problemą sprendžia „TransferGo“?

Greitas, nebrangus ir patogus būdas atlikti piniginius pavedimus tarp įvairių šalių. „TransferGo“ tarptautinių perlaidų modelis leidžia vartotojams atlikti mažas (iki 20 tūkst. litų), bet dažnas pervedimo operacijas, kurios, pasiekia sąskaitą vos per vieną darbo dieną

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.