...

7 knygos apie finansus, kurias privalu perskaityti jaunystėje

Verslas

2014.10.10

Autorius: Marija Rudzevičiūtė

Temos: , .

7 knygos apie finansus, kurias privalu perskaityti jaunystėje

Suvokimas apie asmeninius finansus ir jų valdymą – būtinybė imantis verslo. flickr.com nuotr.

Verslo literatūros mėgėjai dažnai skaito sėkmės lydimų žmonių biografijas, pasiteisinusių verslo idėjų istorijas, verslumo vadovėlius ar skaitinius, kaip sėkmingai pradėti verslą. Dažnas jų supranta, kad verslumas – ne tiek išugdoma, kiek įgimta savybė. Tačiau, kad reikia leisti jai skleistis ir puoselėti, sutinka visi. Suvokimas apie asmeninius finansus ir jų valdymą – būtinybė imantis verslo. Kaip to išmokti ar tobulinti įgūdžius, siūlo pluoštas užsienio literatūros. Pateikiame keletą įdomių kūrinių „BZN start“ skaitytojams.

„I Will Teach You To Be Rich“

Šią knygą autorius Ramitas Sethi vadina kiek nepatogaus ar net kibaus rašymo stiliaus. Tačiau joje išdėstyta šešių savaičių asmeninė finansų programa 20–35 metų žmonėms, puikus kelrodis asmeninių finansų valdymo link, kad ir kiek jų būtų. Tai skaitinys tiems, kurie nori išmokti valdyti savo finansus neįdėdami per daug pastangų ar neišmanydami didelių finansinių gudrybių. Tai gana patraukli knyga jaunajai kartai, nes jos turinys pateikiamas linksmai ar net kiek juokingai, tačiau tiksliai pamokantis, o planas lengvai įgyvendinamas. Tai išbandė ir pats autorius.

„If You Can: How Millennials Can Get Rich Slowly“

Knygos autorius Williamas Bernsteinas yra vienas investicijų valdymo įmonės įkūrėjų. Solidaus amžiaus vyras knygą skiria anūkų kartai. Šis skaitinys – tai, anot autoriaus, gana trumpas (7 tūkst. žodžių) gidas apie tai, kaip išeiti į pensiją ir turėti 1 mln. dolerių banko sąskaitoje. Kuo tai naudinga skaityti jaunimui? Čia paaiškinamos konkrečios pasiturinčios senatvės kliūtys, su kuriomis susiduria naujosios kartos. Knygoje pateikta konkrečių minčių ir pasiūlymų, kaip sulaukti pensijos be nerimo dėl neužtikrintos senatvės. Tačiau visi žingsniai turi būti žengiami nuo jaunystės. Todėl ši knyga, kai tau dvidešimt, – žingsnis užtikrintos senatvės link.

„The Millionaire Next Door“

Thomasas J. Stankley ir Williamas D. Danko šį kūrinį jaunimui išleido prieš 18 metų. Iki šiol knyga skaidoma į septynias charakteristikas, aiškinančias, kaip Amerikos milijonierių elito klubo nariai tapo tokie turtingi. Ši knyga apie finansus labai naudinga kiekvienam, o ypač jaunimui, nes tuo metu, kai formuojasi finansų valdymo principai, reikalingi pagrindiniai rodikliai, kaip elgtis. O šioje knygoje tai ir pateikiama. Čia aprašomos gairės su paprastai suprantamais pavyzdžiais, kaip išleisti mažiau, nei uždirbi, vengti pirkti tam tikrus daiktus, kur nukreipti savo investicijas ir pan. Todėl ši knyga padės plėtoti finansų valdymo įgūdžius nuo pirmųjų žingsnių.

„Financially Fearless: The LearnVest Program For Taking Control Of Your Money“

Knygos autorė Alexa Von Tobel gerai žinoma kaip finansų planavimo startuolio, uždirbusio 69 mln. dolerių, įkūrėja. Knygoje aprašomas finansų planavimas, kurį autorė rekomenduoja klientams savo bendrovėje. Ši knyga turėtų patraukti jaunimo dėmesį, nes čia pateikiamas pavyzdys žmogaus, kuris įkūrė įmonę būdamas dvidešimties. Tekstas pateikiamas gana šmaikščiai, patraukliai, gausu konkrečių pavyzdžių ir net anekdotų.

„Rich Habits: The Daily Success Habits Of Wealthy Individuals“

Knygos autorius Thomasas Corley ne vienus metus praleido analizuodamas turtingų bei neturtingų žmonių gyvenimą ir išskyrė segmentus, kuriuos pavadino turtingųjų ir neturtingųjų įpročiais. Šiuose segmentuose autorius sutalpina visus bendrus turtingų ir neturtingų žmonių bruožus bei tokio gyvenimo tendencijas. Knygoje išryškėja, kad net tokie įpročiai kaip reguliari mankšta ar paprasti skambučiai draugams gali išauginti tikimybę tapti turtingam. Todėl imliam ir veržliam jaunimui ji gali padėti pakeisti kai kuriuos įpročius ir taip padidinti tikimybę praturtėti arba sustiprinti tai, ką jie visuomet daro, tačiau niekada nemanė esant taip reikšminga.

„The Investment Answer“

Danielis Goldie ir Gordonas Murray savo knygoje siekia parodyti jaunimui, kaip investuoti sutelkiant dėmesį į penkis sprendimus, kuriuos turi padaryti kiekvienas investuotojas. Knygoje sužinosite, ar geriau investuoti vienam, ar su partneriu, kaip geriau orientuotis tarp akcijų, obligacijų ir grynųjų pinigų, kada pirkti bei parduoti turtą. Autoriai įsitikinę, kad nors investavimas yra labai svarbus, dauguma žmonių tiesiog nemėgsta apie tai skaityti. Todėl jie parašė knygą, kuri yra gana trumpa, aiški ir paprasta kiekvienam mažiau patyrusiam žmogui.

„Thinking, Fast and Slow“

Nobelio premijos laureatas ekonomistas Danielis Kahnemanas įtraukia skaitytojus į proto kelionę ir paaiškina dvi sistemas, kaip valdyti mintis. Vienas būdas – greitai ir emocingai, kitas – lėtai ir logiškai. Knygoje atskleidžiamas praktinis požiūris į mūsų priimamus sprendimus versle ir asmeniniame gyvenime. Autorius įsitikinęs – mąstymas greitai ir lėtai padės skaitytojams suprasti, kas skatina juos vienaip ar kitaip pasirinkti, kaip veikia smegenys tuo metu ir kokią įtaką tai daro patiems sprendimams.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.