...

E. Tamašauskaitė: „Nesitaikymas prie minios padeda sukurti išskirtinumą”

Verslas

2015.01.07

Autorius: Aistė Noreikaitė

Temos: .

E. Tamašauskaitė: „Nesitaikymas prie minios padeda sukurti išskirtinumą”

Evelina Tamašauskaitė - tinklaraščio „www.e-interjeras.lt“ įkūrėja. Asmeninio archyvo nuotr.

Evelina Tamašauskaitė (24) jau daugiau kaip dvejus metus savo tinklaraštyje „www.e-interjeras.lt“ dalijasi interjero idėjomis bei sprendimais. Su ja šnekučiavomės apie šio tinklaraščio išskirtinumą. Taip pat smalsavome, kuo gyvena jo autorė.

Nuo muzikos iki interjero

Mūsų pašnekovės Evelinos vaikystė buvo labai gera ir rami. „Dažniausiai būdavau geras vaikas, tik per daug užsispyrusi. Gerai mokiausi. Taip pat lankiau muzikos mokyklą“, – prisiminimais dalijasi Evelina. Ir priduria, kad muzikali patirtis jai davė daug teigiamų dalykų. Dėl šio pomėgio Evelina džiaugiasi puikia vaizdine atmintimi. Anot Evelinos, muzika žmogų turtina ir dvasiškai.

Interjero dizainerė ir tinklaraščio autorė savarankiškumu išsiskyrė dar būdama vaikas. „Atėjusiems pas tėvus svečiams darydavau eilėraščių knygutes su iliustracijomis ir pardavinėdavau. Pirmoje klasėje net laikraštuką buvau pasidariusi ir pardavinėjau jį už vieną litą! Taip pat sąsiuvinyje konstruodavau lėlių namus“ – šypteli sumani mergina. Mūsų pašnekovę nuo pat mažens žavėjo remontai, žurnalai apie interjerą. Tad ji tikslingai pasirinko interjero dizaino studijas Vilniaus dailės akademijoje. Šiuo metu pusę savo laiko Evelina skiria darbui vienoje įmonėje. Čia ji atlieka su dizainu ir IT susijusius darbus, o kitą pusę laiko dirba laisvai samdoma interjero dizainere. „Kol kas viską pavyksta suderinti. Man labai patinka, jog nedirbu vien tik namuose, o turiu galimybę dirbti ir kolektyve, gyventi aktyvų socialinį gyvenimą“, – džiaugiasi pašnekovė. Nors laisvo laiko mergina prisipažįsta beveik neturinti. „Laisvalaikio turiu mažai. Esu šiek tiek darboholikė. Neapsiriboju vien tik darbo valandomis. Dirbdama interjero dizainere, valandų neskaičiuoji, dirbi tiek, kiek reikia, o jei dar įkvėpimas pagauna, tai sunku sustoti. Didžiausią laisvalaikio dalį užima „www.e-interjeras.lt.“. Rašau, renku nuotraukas, semiuosi įkvėpimo iš kitų tinklaraščių“, – kasdienybe dalijasi Evelina.

Sužadėtinis – įkvėpėjas ir bendrakeleivis

Evelina prisipažįsta, kad tinklaraščio idėją jai pasiūlė sužadėtinis. „Mano būsimasis vyras man siūlė rašyti tinklaraštį apie maisto gaminimą, tačiau man ta idėja nelabai patiko. Tokių tinklaraščių daug, o aš tikrai negaminu šedevrų. Tuomet kažkaip galvoje pradėjo kirbėti mintis, kad galima rašyti ne apie maistą, o apie interjerą. Pagalvojau, o kodėl gi ne?“ – prisimena Evelina. Merginos idėja virto realybe. Dabar jau šiek tiek daugiau nei dvejus metus ji rašo tinklaraštį „www.e-interjeras.lt. Ši veikla jai padeda reprezentuoti save kaip dizainerę, pristato jos mintis, požiūrį į interjero dizainą.

Evelinos sužadėtinis ne tik pasiūlė kurti tinklaraštį, bet ir padėjo šiam sumanymui išvysti dienos šviesą. Jis rūpinasi visais programavimo ir interneto svetainės klausimais. „Man labai pasisekė, kad mano sužadėtinis yra programuotojas ir galiu nevaržydama savęs, negalvodama apie pinigus, siūlyti idėjas, tobulinti pačią svetainę, jos dizainą, funkcionalumą. Ne paslaptis, kad tokia svetainė, kokią turiu dabar, kainuotų tikrai nemažai. Iš pradžių tai buvo standartinė svetainė, nupirkta iš šablonų. Ilgainiui supratau, kad reikia turėti savitą svetainę, kuri atitiktų norus ir veiktų taip, kaip reikia ir kaip noriu aš pati. Už tai galiu dėkoti savo mylimajam“, – projekto raidos istoriją atskleidžia Evelina.

„www.e-interjeras.lt“ – svarbiausia kokybė ir išskirtinumas

„E-interjeras.lt“ veikia kiek kitaip nei kiti portalai, skelbiantys straipsnius apie interjerą. Evelina nerašo, kaip suklijuoti plyteles, nepasakoja, kokiame aukštyje montuoti kištukinius lizdus, neaprašinėja interjero stilių. Interjero tinklaraštininkė rašo apie tai, kas įdomu visų pirma jai pačiai. Visą techninę informaciją, visą istoriją apie klasikinį stilių juk galima rasti ir tuose portaluose, kurių tikslas parduoti reklamą. „Mano tikslas – lavinti žmonių estetinį skonį, supažindinti su pasaulyje tendencingais sprendimais, parodyti, jog klasikinis stilius nėra vienintelis stilius, išmušti tą sovietinį interjero vaizdinį iš galvų. Tai tik mano nuomonė ir niekas neliepia jos skaityti ar ja tikėti“, – pagrindinę tinklaraščio idėją atskleidžia Evelina. Mergina mano, kad, matydami kokybiškų pavyzdžių, žmonės po truputį ims suprasti, jog tai, ką anksčiau įsivaizdavo esant labai gražų interjerą, nėra taip jau labai gražu. „Dabar pasaulis vertiną grožį, visi nori gyventi gražiau, investuoti į naujoves. Naiviai tikiuosi, kad galiu tai duoti“, – mintimis dalijasi pašnekovė.

Pačiai tinklaraščio autorei ši veikla padeda tobulėti profesinėje srityje. Evelina nuolat žengia koja kojon su naujausiomis tendencijomis, pastebi tai, kas madinga interjero pasaulyje, randa gerų idėjų, kurias gali pritaikyti ir savo klientams. „Nenoriu savęs vadinti profesionale, nes dirbu dar tikrai nedaug, bet tikrai galiu surinkti gerų idėjų, interjerų nuotraukų, kuriomis pasidaliju su skaitytojais. Noriu pabrėžti, kad visos nuotraukos patinka būtent man. Juk tai yra tinklaraštis. Tai turi būti asmeniška. Aš nesamdau žmonių, kurie rašytų straipsnius, nesitaikau prie minios. Man to nereikia. Svetainė nėra komercinė, nepardavinėju reklamos. Tad nėra reikalo surinkti kuo didesnę auditoriją, man geriau, kad būtų mažiau skaitytojų, bet jie tikrai skaitys ir jiems bus įdomu, ką aš darau“, – pasakoja interjero dizainerė.

Didžiausias sunkumas – rasti kokybiškų nuotraukų su gera idėja ir interjeru

„Yra tikrai gerų interjerų, bet aš sau negaliu leisti dėti mažos rezoliucijos nuotraukos. Viską noriu daryti kokybiškai. Dažnai tikrai gerus sprendimus atmetu vien dėl nuotraukos kokybės. Tikiu, kad viskas turi būti kompleksiškai kokybiška, tiek nuotraukos, tiek pati svetainė, tiek jos turinys“, – atvirauja Evelina. Kitą minusą mergina įvardija ir laiko trūkumą bei „juodas“ dienas, kai nėra įkvėpimo. „Būna, kad jaučiu pareigą parašyti, bet tiesiog nežinau apie ką, tad laukiu įkvėpimo, juk aš menininkė, tad esu priklausoma įkvėpimo“, – papildo tinklaraštininkė.

Piniginės investicijos – tai tik domeno ir serverio palaikymas, o visa kita – laikas, kuris įkainojamas brangiausiai. „Nežinau, ką daryčiau, jei staiga puslapis dingtų. Beprotiškai būtų gaila investuoto laiko, tiek mano, tiek sužadėtinio“, – būgštauja Evelina. Anot merginos, investuotas laikas atsiperka per teigiamus komentarus, pagyrimą. „Esu įsitikinusi, kad iš šio tinklaraščio išaugs kažkas labai gražu ir gera, o pinigai tebus to darbo finansinė pasekmė ir sėkmė“, – pasakojo pašnekovė.

Tinklaraščio vizija po penkerių metų

Evelina tikisi, kad po penkerių metų vis dar rašys ir pildys savo tinklaraštį. „Nemanau, kad keisis šios svetainės formatas, bet garantuoju, kad atsiras kitų, susijusių su interjeru. Nenoriu maišyti naujų idėjų su šiuo asmeniniu tinklaraščiu. Esu sugalvojusi keletą naujų projektų, vienas iš jų jau pradėtas vykdyti, bet iki paleidimo dar toli gražu. Žinoma, jie susiję su interjeru – jaučiuosi savo vėžiose, jaučiu, kad galiu dar daug ką nuveikti šioje srityje, galiu patobulinti šią nišą, nes ji tikrai perspektyvi ir ne iki galo išnaudota“, – ateities planus atskleidžia Evelina.

Skirtingas sritis reikėtų išbandyti tyliai

Evelina mano, kad startuolis turi būti užsispyręs ir motyvuotas. „Nors vaikystėje gaudavau pylos dėl per didelio užsispyrimo, bet dabar man tai padeda daryti tai, ką pradėjau“, – savo pavyzdžiu iliustruoja mergina. Mūsų pašnekovė taip pat pataria išmokti planuoti laiką. „Ką gali padaryti šiandien, nedaryk rytoj. Žmonės, kurie gyvena kaip studentai „ai, paskutinę naktį“, greičiausiai galų gale vienaip ar kitaip patirs nesėkmę“, – įsitikinusi mergina. Kaip pabrėžia interjero dizainerė, svarbu susitaikyti su tuo, kad reikės paaukoti savo laisvalaikį, savaitgalius, vakarus. „Niekad nesupratau tokių žmonių, kurie imasi daugybės skirtingų dalykų siekdami užsidirbti, bet susidūrę su pirmaisiais sunkumais ar pamatę, kad reikia didesnių laiko investicijų, meta tai ir griebiasi kitko. Nemanau, kad tai teisingas kelias sėkmės link. Aišku, kai kada verta išbandyti save skirtingose srityse, bet manau, kad skirtingas sritis reiktų išbandyti tyliai. Niekas nežiūrės į jus rimtai, jei matys, kad dažnai keičiate darbą, specifiką ar kuriate vis kitokius startuolius“, – patarimus dalija Evelina.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.