...

Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimas įteiktas įmonei „WoraPay”

Verslas

2015.02.10

Autorius: BZN start

Temos: .

Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimas įteiktas įmonei „WoraPay”

„WoraPay“ įkūrėjai Aurimas Bakas ir Vaidas Adomauskas Andrius Ufartas

Jau vienuoliktą kartą vykusiuose „Žinių ekonomikos įmonės“ rinkimuose varžėsi daugiau kaip 50 Lietuvos įmonių. „Žinių ekonomikos įmonės 2014“ apdovanojimai atiteko įmonėms „Intersurgical“, Exacaster ir „Enerstena“. Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimas įteiktas įmonei „WoraPay“.

Ilgametė apdovanojimų organizavimo patirtis rodo, kad šalies įmonės suvokia žinių ir inovacijų būtinybę siekiant pasaulinio konkurencingumo ir pažangos. Lietuvoje yra nemaža dalis įmonių, kurios išsiskiria unikaliomis verslo idėjomis, į globalias rinkas orientuotais novatoriškais sprendimais, sparčiu pajamų augimu, eksporto plėtra, skaidrumu, noru bendradarbiauti su mokslu, būti socialiai atsakingomis ir siekiu ugdyti jaunąją verslininkų kartą. Šie aspektai nuteikia optimistiškai, kad ateityje galime turėti dar daugiau verslo lyderių, garsinančių Lietuvą visame pasaulyje. O proveržį paskatinti gali gebėjimas tinkamai integruoti ir sutelkti aukščiausios kvalifikacijos žmogiškuosius išteklius. Nes tik kūrybingas, konkurencingas ir našus žmogus kurs asmeninę, verslo, visuomenės ir visos valstybės gerovę bei pažangą.

Pažangiausia aukštųjų technologijų įmone už perspektyvių technologijų kūrimą, pasaulinį eksportą ir efektyvią regioninio verslo plėtrą pripažinta UAB „Intersurgical“. Įmonė kuria ir gamina modernius vienkartinius kvėpavimo gaminius, kurie sėkmingai naudojami daugiau kaip 100 pasaulio šalių.

Už sparčią ir sėkmingą novatoriškų sprendimų plėtrą pasaulyje pažangiausia paslaugų sektoriaus įmone pripažinta Exacaster UAB. Kompanijos kuriamos unikalios dirbtinio intelekto principais paremtos analizės ir prognozavimo platformos kasdien automatiškai analizuoja daugiau kaip 10 milijonų vartotojų elgsenos duomenis bei naudojamos Šiaurės ir Pietų Amerikos, Vakarų Europos rinkose.

Pažangiausia tradicinės pramonės įmone už novatoriškų technologijų kūrimą, efektyvią partnerystę su mokslu ir spartų augimą pripažinta UAB „Enerstena“. Įmonė kuria ir gamina modernias, moksliniais tyrimais paremtas, aplinkai saugias ir išteklius tausojančias energetikos technologijas.

Specialus „EKSMOS“ grupės įsteigtas apdovanojimas ir 3 tūkstančių eurų prizas už inovatyvų sprendimą, kuriuo laisvai gali naudotis visuomenė, pritrauktas dideles užsienio investicijas ir stiprų augimo potencialą atiteko mobiliųjų mokėjimų sistemas kuriančiai įmonei „WoraPay“. Kompanijos sukurtas novatoriškas sprendimas sėkmingai veikia visose Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Ispanijoje, o artimiausiu metu plėsis į kitas Vidurio Europos šalis, Didžiąją Britaniją ir Skandinaviją.

Dalyvauti „Žinių ekonomikos įmonės 2014“ rinkimuose buvo pakviesta daugiau kaip 600 įmonių. Į finalinį atrankos etapą patekusios perspektyvios šalies žinių ekonomikos įmonės: „August ir Ko“, „Baltic Orthoservice“, „Elinta“, „Kustodija“, „Optolita“, „Profarma“, „Simbiotecha“, „Šviesa“ ir „Vakarų laivų gamykla“. Į specialaus apdovanojimo finalinį etapą patekusios pažangios jaunos technologinės įmonės: „Bioseka“, „Enim“, „Ferentis“, „Sprana“. Visos šios įmonės investuoja į kūrybiškas idėjas, žinias, netradicinius ir novatoriškus sprendimus, konkurencingus pasauliniu lygiu. Jos atveria naujas perspektyvas, savo pavyzdžiu įkvepia aplinkinius, kuria šalies gerovę ir pažangą.

Nugalėtojus išrinko kompetentinga vertinimo komisija, suburta iš žinių ekonomikos ekspertų ir verslo lyderių: komisijos pirmininkas Mindaugas Glodas („Nextury Ventures“), Petras Balkevičius (UAB „Eksma“), Haroldas Brožaitis (VšĮ „Viešosios politikos ir vadybos institutas“), Sigitas Besagirskas (Lietuvos pramonininkų konfederacija), Kęstutis Jasiūnas (UAB „Ekspla“), Mantas Jonauskis (UAB „ProBaltic Consulting“), Algimantas Markauskas (UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“), Marius Skarupskas (LR Ūkio ministerija) ir Dovydas Varkulevičius (VšĮ „Versli Lietuva“).

Nuo iniciatyvos pradžios, 2004 m., „Žinių ekonomikos įmonės“ vardas suteiktas daugiau kaip 30 inovatyvių įmonių, o „Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės“ apdovanojimą pelnė 6 jaunos sparčiai augančios technologinės įmonės. „Žinių ekonomikos įmonės“ apdovanojimus jau vienuoliktus metus organizuoja asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ kartu su partneriais EKSMA grupe ir dienraščiu „Verslo žinios“. Apdovanojimus remia UAB „Ruptela“, palaiko AB „Amilina“ ir UAB „Mobiliųjų telefonų techninis centras“.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.