...

Kviečiamos technologijų įmonės teikti paraiškas ir siekti sparčiausiai augančios įmonės apdovanojimo

Verslas

2015.05.24

Autorius: BZN start

Temos: , .

Kviečiamos technologijų įmonės teikti paraiškas ir siekti sparčiausiai augančios įmonės apdovanojimo

Kviečiamos technologijų įmonės siekti sparčiausiai augančios įmonės apdovanojimo. flickr.com nuotr.

Tarptautinė audito ir verslo konsultacijų įmonė Deloitte pradeda konkurso „Technology Fast 50“ pirmąjį etapą ir kviečia Lietuvos technologijų įmones teikti paraiškas ir mėginti patekti į sparčiausiai augančių Vidurio Europos regiono technologijų įmonių TOP 50-uką. Jau šešioliktus metus rengiamame prestižiniame reitinge, skirtame Vidurio Europos regiono technologijų sektoriaus įmonėms, reitinguojamos tiek jau įsitvirtinusios, tiek sparčiai augančios technologijų bendrovės.

Šiame konkurse kviečiamos dalyvauti technologijų sektoriaus įmonės, vykdančios veiklą 17-oje Vidurio Europos regiono šalių: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Albanijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Čekijos Respublikoje, Vengrijoje, Makedonijoje, Moldovoje, Juodkalnijoje, Lenkijoje, Rumunijoje, Serbijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje.

„Pagal įmonių skaičių, tenkantį vienam gyventojui, Lietuvą ir toliau galima vadinti viena iš lyderiaujančių valstybių“

M. Stalenis

Projekte „Technology Fast 50“ reitinguojamos sparčiausiai augančios technologijų įmonės, remiantis jų pajamų augimu per paskutinių ketverių metų laikotarpį. Sudarant 2015 m. reitingą, bus analizuojamos 2011 – 2014 m. pajamos.

Reitingas siūlo šias tris kategorijas:

Technology Fast 50 kategorija

Kad įmonė galėtų konkuruoti pagrindinėje „Fast 50“ kategorijoje, ji privalo atitikti šiuos kriterijus:

Metinės pajamos per kiekvienus paskutinius ketverius metus (2011-2014 m.) sudaro ne mažiau nei 50,000 eurų;

‏Įmonės buveinė turi būti Vidurio Europos šalyje: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Albanijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Bulgarijoje, Kroatijoje, Čekijos Respublikoje, Vengrijoje, Makedonijoje, Moldovoje, Juodkalnijoje, Lenkijoje, Rumunijoje, Serbijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje;

‏Įmonė plėtoja / gamina technologijas arba nemažą kapitalo dalį skiria moksliniams tyrimams ir plėtrai (MTEP);

‏Turėti nuosavybės struktūrą, kuri neapima daugumai priklausančių dukterinių strateginių subjektų įmonių.

Laimėtojai nustatomi iš visų užsiregistravusių technologijų įmonių pagal pajamų augimą per ketverių metų laikotarpį nuo 2011 iki 2014 m.

Rising Stars („Kylančių žvaigždžių“) kategorija

„Kylančių žvaigždžių“ kategorijoje Deloitte reitinguoja jaunas įmones, kurios turi didelį potencialą, tačiau yra per jaunos, kad atitiktų minimalų ketverių metų veiklos kriterijų, taikomą pagrindinei kategorijai.

Pretenduojančių įmonių veikla turi siekti 3 – 4 metus, o jų pajamos − viršyti 30 000 eurų per kiekvienus iš paskutinių trejų metų (2012 – 2014 m.). Kiti kriterijai sutampa su pagrindinės „Fast 50“ kategorijos kriterijais.

‏Big 5 („Didžiojo 5“) kategorija

„Didžiojo penketo“ kategorijoje reitinguojamos didelės sparčiai augančios technologijų įmonės, kurių augimas per paskutinius ketverius metus buvo labai didelis.

Pretenduojančios įmonės privalo tenkinti tuos pačius kriterijus kaip ir pagrindinėje „Fast 50“ kategorijoje, išskyrus tai, kad metinės pajamos per paskutinius vertinamus metus (2014 m.) šioje kategorijoje turi viršyti 25 mln. eurų.

Lietuvos technologijų įmonių sėkmė reitinge

Praėjusiais metais į sparčiausiai augančių technologijų įmonių TOP 50-uką pateko net 3 Lietuvos technologijų bendrovės. Aukščiausią 7 poziciją užėmė telekomunikacijų bendrovė „Ruptela“, 14 vieta atiteko informacinių technologijų įmonei „Data House“, o 45 poziciją užėmė informacinių technologijų sprendimų kūrėja „nSoft“.

„Pagal įmonių skaičių, tenkantį vienam gyventojui, Lietuvą ir toliau galima vadinti viena iš lyderiaujančių valstybių“, – teigia UAB „Deloitte verslo konsultacijos“ vyresnysis projektų vadovas Marius Stalenis. „Tokius puikius rezultatus jau keletą metų iš eilės mūsų šalyje pavyksta pasiekti dėl keleto priežasčių: visų pirma tai − iniciatyvūs jaunosios kartos atstovai, kurie su užsidegimu įgyvendina inovatyvias idėjas. Antra, su technologijomis susijusios idėjos sulaukia nemažai dėmesio iš rizikos kapitalo ar privačių investuotojų, kurie skatina ir motyvuoja imtis iniciatyvų“, – pabrėžia ekspertas. „Taigi skatiname Lietuvos technologijų bendroves aktyviai teikti paraiškas ir išbandyti savo galimybes šiuose prestižiniuose apdovanojimuose“, – reziumavo p. Stalenis.

Registracija

Registracija vyksta Deloitte interneto svetainėje www.deloitte.lt. Kriterijus atitinkančios įmonės automatiškai bus įtrauktos į EMEA regiono sudaromą reitingą „Deloitte EMEA Technology Fast 500“, kurio apdovanojimai vyks spalio-lapkričio mėn.

Registracija pasibaigs 2015 m. liepos 15 d. Reitingas bus paskelbtas 2015 m. spalį.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.