...

Unikalių ledinukų idėja pavergė smaližių širdis

Verslas

2015.07.12

Autorius: Marija Rudzevičiūtė

Temos: , .

Unikalių ledinukų idėja pavergė smaližių širdis

„Saldu saldu“ įkūrėja - Gailė Rusteikaitė. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Išbandžiusi save įvairiose samdomo darbuotojo pozicijose, Gailė Rusteikaitė nusprendė nerti į nuosavo verslo kūrimą. „Žinių ir patirties bagažas pasirodė pakankamas, esu pasirengusi naujam startui, naujiems iššūkiams“, – sako mergina, susižavėjusi unikalių ledinukų idėja ir šiuo metu plėtojanti prekybos verslą „Saldu saldu“.

Patirties mozaika

G. Rusteikaitės studijų metai prabėgo ne Lietuvoje: vidurinę mokyklą ji baigė Kembridže, vėliau verslo ir žmogaus teisių studijas krimto Kingstono universitete Londone. Laisvu nuo paskaitų metu mergina uždarbiavo kavinėse, laisvalaikio klubuose. Tačiau labiausiai ji džiaugiasi įgyta patirtimi Lietuvos ambasadoje Londone, kur bendravo su Anglijoje besimokančiais tautiečiais bei organizavo lietuvių kultūrinius renginius. Per vasaros atostogas pašnekovei teko vykdyti golfo klubo veiklą bei darbuotis vienoje kūrybingiausių renginių organizavimo agentūrų Lietuvoje. „Man įdomu išbandyti save skirtingose veiklose, bet svarbiausia sukurti vertę tiems, kas naudojasi tomis paslaugomis ar produktais“, – mintimis dalijasi moteris.

„Daug susidomėjimo ir palaikymo sulaukiu iš sveikesnį gyvenimo būdą propaguojančių žmonių, mat „Saldu saldu“ siūlo ledinukus su natūraliomis sudedamosiomis medžiagomis, pagamintus be dažiklių ar skonio stipriklių“

G. Rusteikaitė

Idėjų brandos etapas

Po studijų merginos gyvenime buvo įvairi praktika šeimos verslo įmonėje „Topo grupė“. Dirbdama specializuotame prekybos tinkle, G. Rusteikaitė sako susipažinusi su Lietuvos vartotojų poreikiais, prekybos kultūra, administraciniu darbu, net pradėjo tobulinti elektroninės prekybos padalinį. Tuo pat metu verslininkė gilino ir teorines verslo žinias – Baltijos vadybos institute įgijo verslo administravimo magistro laipsnį.

Po kurio laiko darbas didžiulėje įmonėje su gan griežtai reglamentuota struktūra merginai pasirodė kiek suvaržytas, jai trūko saviraiškos, dinamikos. Apmąstymai dėl ateities veiklos vis dažniau krypo link nuosavo verslo sukūrimo plano. „Galutinis apsisprendimas pradėti savo verslą sutapo su mano dėdės pasiūlymu – išplėtoti konkretaus produkto pardavimo tinklą Lietuvoje. Ši veiklos kryptis man pasirodė įdomi ir tuo, kad pats gaminys – rankų darbo ledinukai – yra visiška naujiena mūsų šalyje“, – pasakoja G. Rusteikaitė.

Iššūkis – pasiekti kiekvieną smaližių

„Saldainiai – universalus gaminys, juos mėgsta visi ir visur. Tačiau mano parduodamų produktų gamybos technologija yra unikali ir vienintelė Lietuvoje“, – sako pradedančioji verslininkė. Saldainių gamybos procesas yra gan sudėtingas, tam reikia atidumo ir kruopštumo. Ledinukai formuojami rankomis, taip sukuriamas ypatingas jo raštas ar piešinys. Dar didesnį klientų susidomėjimą sukelia šio gaminio personalizavimas – galima užsisakyti individualius ledinukus su asmeniniu įrašu ar logotipu.

G. Rusteikaitė pasakoja, kad tokią startuolio idėją visuomenė priima ypač teigiamai: „Spalvoti, gražūs ir ypač skanūs ledinukai – kelias į kiekvieno smaližiaus širdį. Daug susidomėjimo ir palaikymo sulaukiu iš sveikesnį gyvenimo būdą propaguojančių žmonių, mat „Saldu saldu“ siūlo ledinukus su natūraliomis sudedamosiomis medžiagomis, pagamintus be dažiklių ar skonio stipriklių.“

Paklausta apie didžiausias šio verslo ambicijas, ji drąsiai piešia viziją. „Įsitvirtinti Lietuvoje bei plėstis į kitas rinkas. Noriu, kad kiekvienas smaližius atrastų sau tinkamą ledinuką ir pagal skonį, ir pagal grožį. Nes manau, kad verslo sėkmę lemia žmogaus pastangos ir tikėjimas, – sako G. Rusteikaitė ir nusišypso. – Sieksiu, kad apie šiuos išskirtinius saldėsius žinotų visi. Tai didžiausias šio etapo iššūkis.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.