...

„Laukinio slėnio“ įkūrėjai: „Ištikimybė idėjai programuoja sėkmę!“

Verslas

2015.09.07

Autorius: Aistė Noreikaitė

Temos: , , .

„Laukinio slėnio“ įkūrėjai: „Ištikimybė idėjai programuoja sėkmę!“

„Laukinio slėnio“ įkūrėjai - Beatričė Petkutė ir Donatas Gimbutas. Asmeninio archyvo nuotr.

Beatričė Petkutė (25) ir Donatas Gimbutas (26) tauragiškius džiugina šviežių sulčių ir salotų baru bei krautuvėle „Laukinis slėnis“. Veržli ir koja kojon žengianti pora tiki savo ideologija ir ja sėkmingai užkrečia vietinius gyventojus. Šmaikštūs, nebijantys į viską pažvelgti kitaip, ieškantys naujovių – tai puikiai apibūdina „Laukinio slėnio“ įkūrėjus, sėkmingai plėtojančius verslo idėją ir su ja siekiančius supažindinti kuo daugiau žmonių.

Du – tai jau komanda

Kaip pasakojo pašnekovai, jie yra dvi skirtingos, bet kartu panašios asmenybės. Vienas labiau kūrėjas, naujų idėjų sumanytojas, kitas – jų įgyvendintojas. „Dviese užpildome visas reikalingas nišas, kad žodis virstų kūnu. Esame jauni, tikintys savo ideologija, ryžtingi, darbštūs, einantys iki galo, nesvarbu, kiek laiko tam reikia“, – tikino B. Petkutė ir D. Gimbutas.

Pora išbandė turbūt visus užsiėmimus, kokie tik gali būti, – nuo choro iki dziudo, nuo šachmatų iki įvairių šokių ar teatro užsiėmimų. Vėliau savęs paieškos tęsėsi kitose srityse – jogos, meditacijos. „Jaunų dienų, kaip dabar paaiškėjo, nepaleidome vėjais – aktyviai narstėme save, kad atrastume, kas mumyse slypi geriausio“, – pridūrė D. Gimbutas.

„Smagu matyti tuos pačius grįžtančius veidus. Kai kurie vis atsiveda draugų, giminaičių. Jaučiame, kad kuriame vietą, kurią žmonės nori parodyti ir kitiems. Tai dar labiau įkvepia“

„Laukinio slėnio“ įkūrėjai

Abu „Laukinio slėnio“ įkūrėjai studijavo inžinerinius mokslus Aplinkos inžinerijos fakultete. B. Petkutė apie dvejus metus dirbo projektuotoja, D. Gimbutas apie penkerius metus užsiėmė geodezijos darbais. „Abu dirbome savo darbus, vienas Vilniuje, kitas – Tauragėje, mėgome aktyviai leisti laisvalaikį, tad ir pažintį atnaujinome viename iš Vilniaus maratonų. Po jo paaiškėjo, kad ir gyvenime abu pradėjome bėgti į tą pačią pusę, rėmėmės panašiomis vertybėmis, ieškojome panašių dalykų. Nuo to laiko, matyt, ir pradėjo bręsti „Laukinio slėnio“ idėja“, – pasakojo pašnekovai.

„Laukinis slėnis“ – savirealizacija ir tobulėjimas

„Laukinis slėnis“ iš idėjos rezultatu virto per pusantrų metų. „Per tą laiką dalyvavome įvairiose stovyklose, jos padėjo galutinai išgryninti tai, ką norėtume dalyti kitiems, analizavome save, savo požiūrį į mus supančią aplinką, stipriąsias savybes. Kitaip sakant, to nežinodami jau pylėme „Laukinio slėnio“ pamatus. Vėliau tereikėjo sulaukti palankių aplinkybių ir pastatyti jį ant kojų. Daug dėmesio skyrėme ir dabar skiriame mūsų pačių ideologijos sutapatinimui su veikla. Mums itin svarbu, kad veikla, kuria užsiimame nemažai laiko, neprieštarautų mūsų įsitikinimams ir požiūriui. Tai padeda tobulėti kaip asmenybėms ir pašalinti iš savo aplinkos visus nešvarumus ir negandas“, – mintimis dalijosi įkūrėjai.

Baras ir krautuvėlė D. Gimbutui ir B. Petkutei – itin didelė gyvenimo dalis. „Tai ne tik darbo diena. Tai apima kur kas daugiau: kai dirbi ir kuri sau, tuomet ir keliesi, ir užmiegi su ja. Be to, ji žavinga tuo, kad padeda įprasminti mus pačius – kurti, realizuoti idėjas, kai kurias svajones. Pradedame jausti visišką pilnatvę, o tai labai svarbu“, – dėstė pašnekovai.

Išskirtinumai lenkė baimę kurti verslą mažame mieste

Tauragėje „Laukinis slėnis“ išsiskiria tiek asortimentu, tiek aplinka. Iš pradžių B. Petkutė ir D. Gimbutas turėjo dvi skirtingas idėjas: sulčių ir salotų barą bei riešutų, džiovintų vaisių, aliejų ir panašių produktų krautuvėlę. Ilgainiui pora nusprendė viską sujungti po vienu stogu. Negana to, „Laukiniame slėnyje“ yra ir atskiras poilsio ir ramybės kampas, skirtas pabėgti nuo dienos rūpesčių. „Mūsų manymu, mes išsiskiriame savo ideologija ir pagrindiniu projekto tikslu – padėti žmonėms rūpintis savo kūnu, mintimis ir sveikiau maitintis“, – išskirtinumus pabrėžė D. Gimbutas.

„Supratome, kad mūsų laukia didelis darbas – pateikti žmonėms sveikesnės mitybos alternatyvą ir nušviesti, kiek mūsų gyvenimo kokybei tai turi įtakos, kaip maitinimasis susijęs su fizinėmis ar emocinėmis ligomis, kuriomis dabar serga vis jaunesni žmonės. Esame įsitikinę, kad šį darbą reikia atlikti kuo greičiau, tad abejonių net negali kilti“, – teigė pašnekovai.

Kaip pasakoja įkūrėjai, į „Laukinį slėnį“ ateina nemažai žmonių. „Smagu matyti tuos pačius grįžtančius veidus. Kai kurie vis atsiveda draugų, giminaičių. Jaučiame, kad kuriame vietą, kurią žmonės nori parodyti ir kitiems. Tai dar labiau įkvepia“, – džiaugėsi pora.

Pasiteiravus apie investicijas, D. Gimbutas ir B. Petkutė teigė sėkmingai įsisavinę Tauragės darbo biržos skirtą subsidiją. „Tai buvo didelis postūmis. Jis padėjo įsigyti virtuvėlės įrangos. Kitų pinigų neskaičiavome. Tai nieko nepakeistų. Darėme tai, kas būtiniausia. Iki šiol tobuliname aplinką, daug investuojame į produkciją. Kai ėmėmės veiklos, sąmoningai supratome, kad milijonų iš to neuždirbsime, bent jau ne pirmaisiais veiklos metais. Tvirtai tikime, kad savo gyvenimo nereikia paskirti tam, kad uždirbtum kuo daugiau pinigų ir jie taptų pagrindiniu tavo tikslu. Tuomet tampi labai siauras, nieko aplink nebematai, išskyrus pinigus“, – apie išlaidas kalbėjo įkūrėjai.

„Jei nedrįstate, vadinasi, dar neišgryninote savo tikrosios veiklos ar pašaukimo. Kai tai padarysite, nekils nei klausimų, nei abejonių, ar verta to imtis. Jūs tiesiog tai darysite, nesiklausydami skeptikų ar pavyduolių. Pirmiausia patys patikėkite savo idėja! Jeigu protas bijo finansinių sunkumų, nešokite iškart labai aukštai, pradėkite mažais žingsneliais. Juk miestas nepastatomas per naktį“, – patarimus dėstė „Laukinio slėnio“ įkūrėjai.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.