...

Sistema, paperkanti paprastumu

Verslas

2015.09.29

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: , .

Sistema, paperkanti paprastumu

Interneto portalo „Bananacar.lt“ sumanytojas - Aleksandras Luzganovas. Asmeninio archyvo nuotr.

Interneto portalas „Bananacar.lt“, skirtas visiems, ieškantiems pakeleivingo automobilio ar mėgstantiems bei galintiems pavežti kitus, virtualioje erdvėje susilaukia vis daugiau susidomėjimo. Apie projekto įgyvendinimą pasakoja jo sumanytojas Aleksandras Luzganovas (26).

Entuziastinga aplinkinių reakcija

Pasiteiravus apie sumanymą kurti projektą „Bananacar.lt“, kaunietis A. Luzganovas atskleidžia, kad būdamas studentas dažnai važinėdavo autobusu po Lietuvą, nes kitokių susisiekimo alternatyvų tuo metu buvo labai mažai. Vėliau pradėjus kurtis „Facebook“ grupėms, vienijančioms važiuojančiuosius panašiomis kryptimis, vartotojams vis tiek pritrūkdavo patogumo, nes tekdavo skirti daug laiko, bandant išsiaiškinti, kas, kada ir kur važiuoja. Pašnekovas prisipažįsta, kad baigęs mokslus dirbo samdomą darbą, tačiau vis labiau stiprėjo noras sukurti ką nors nauja. Pasidalijęs kilusia idėja savo artimiausioje aplinkoje, projekto „Bananacar.lt“ sumanytojas sulaukė didelio aplinkinių entuziazmo, palaikymo ir skatinimo įgyvendinti idėją, todėl greitai buvo nuspręsta pereiti nuo teorinių svarstymų prie konkrečių darbų. Įgyvendindamas sumanymą kurti projektą, skirtą visiems, važiuojantiems viena kryptimi, A. Luzganovas vadovavosi esminiais principais: paprastumu, aiškumu ir patrauklumu.

„Mūsų pranašumas: naudojimosi paprastumas, elementari ir aiški sistema, kuria paprasta naudotis“

A. Luzganovas

Konkurencinis pranašumas

„Dabar galiu pasakyti, kad pagrindinė klaida buvo pernelyg vėlai sukurta mobilioji programėlė. Iš pradžių pradėjo veikti tinklalapis www.bananacar.lt, o mobilioji programėlė pradėta kurti tik vėliau. Dabar manau, kad šiuos darbus reikėjo atlikti tuo pačiu metu – būtų buvę naudingiau“, – įžvalgomis dalijasi projekto sumanytojas.

A. Luzganovas teigia, kad darbas su šiuo projektu įdomus, nes beveik kasdien atsiranda naujovių, naujų užklausų, pasiūlymų, į kuriuos reikia reaguoti ir atsižvelgti. Projekto „Bananacar.lt“ sumanytojas džiaugiasi, kad realių konkurentų yra labai mažai. Jis įsitikinęs, kad pagrindinė esamų konkurentų silpnoji pusė – nepatogus ir iki galo neapgalvotas interneto tinklalapis. „Mūsų pranašumas: naudojimosi paprastumas, elementari ir aiški sistema, kuria paprasta naudotis“, – tvirtina A. Luzganovas. Be to, vairuotojai, besinaudojantys portalu „Bananacar.lt“, paėmę ir pavežę pakeleivį, skatinami kava, o už kas penktą kelionę dovanų gauna automobilio plovimą. Keleiviai, savo ruožtu, radę jiems reikiamu maršrutu vykstantį automobilį per sistemą „Bananacar.lt“, gauna bilietą į kiną. „Atrodytų, smulkmenos, tačiau jos skatina jungtis prie mūsų sistemos, kuri tampa vis naudingesnė“, – sako pašnekovas.

Projektą sukūrė savo jėgomis

Pasak „Bananacar.lt“ sumanytojo, įvertinti pinigais, kiek kainavo šis projektas, kol kas sunku, nes iki šio projekto starto įdėta labai daug darbo. „Kadangi mūsų bendraminčių būrį sudarė skirtingų specialybių žmonės, visi sukrovėme savo intelektinį kapitalą ir kuo daugiau darbų internetinio dizaino, programavimo ir rinkodaros srityse stengėmės atlikti patys“, – atskleidžia A. Luzganovas. Jeigu visoms šioms paslaugoms būtų reikėję atskirai samdyti specialistus, šis projektas, sumanytojo nuomone, būtų buvęs labai brangus. Pašnekovas prisipažįsta, kad kol kas apie projekto atsipirkimą negalvoja – kiekvieną savaitę didėjantis besinaudojančiųjų sistema „Bananacar.lt“ srautas prilygsta visokeriopam atpildui.

Portalo sumanytojas A. Luzganovas linki visiems startuoliams nebijoti rizikuoti. „Svarbu viską apgalvoti, pasitarti ir dar kartą apgalvoti, kad šie bandymai nebūtų labai skausmingi, – tikina pašnekovas. – Juk daryti tai, kuo tikime, išties malonu.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.