...

Lietuvių sukurta mokymo sistema įvertinta Tarptautiniame Monako universitete

Verslas

2015.10.09

Autorius: Elena Bielinytė

Temos: .

Lietuvių sukurta mokymo sistema įvertinta Tarptautiniame Monako universitete

„Onbo“ mokymo sistemos platformos internetu įkūrėjai - Aleksandras Chudinskis ir Inga Stasiulionytė. Asmeninio archyvo nuotr.

Metus plėtojamos startuolio „Onbo“ mokymo sistemos platformos internetu įkūrėjai Aleksandras Chudinskis ir Inga Stasiulionytė ką tik grįžo iš Tarptautinio Monako universiteto, kur buvo pasamdyti mokyti magistro laipsnį įgyti siekiančius studentus.

Startuolio „Onbo“ įkūrėjai Monako universitete buvo pasamdyti dėl sistemos unikalumo. O ji unikali tuo, kad mokymas pagrįstas olimpietišku požiūriu į gyvenimą. Universiteto užduotis buvo parengti studentus realiems gyvenimo iššūkiams, padėti jiems įsilieti į komandinį darbą ir išmokti veiksmingai spręsti konfliktus. „Onbo“ komanda dirbo su universiteto studentais visą savaitę. Studentai išmoko daugiau apie save, formuoti komandinę dvasią, priimti konstruktyvius sprendimus kilus konfliktui. Dirbtuvės susidėjo iš užduočių, testų, pratimų ir filmų, kuriuos jau nuo spalio bus galima išvysti interneto svetainėje „Onbotraining.com“. Būtent spalį prasidės mokymai internetu, kuriuose galės dalyvauti kiekvienas.

„Pagaliau galime pasidžiaugti, kad po begalės darbų ir bandymų su potencialiais sistemos vartotojais vis labiau artėjame prie savo išsikelto tikslo“

A. Chudinskis

Onbo“ sėkmė prasidėjo 2014 m. Amerikoje, kai startuolis dalyvavo JAV Masačusetso technologijos instituto (MIT) programoje ir pateko tarp trijų geriausiųjų. Iš viso dalyvavo 50 startuolių iš viso pasaulio. Tada, grįžę namo, projekto kūrėjai A. Chudinskis ir I. Stasiulionytė tęsė darbus. Žmonių susidomėjimo įkvėpta komanda sutelkė visas pastangas tam, kad sukurtų uždegančias, informatyvias ir įdomias pamokas.

„Sudėtingiausia užduotis mums buvo sukurti pamokas, kurios prikaustytų žmonių dėmesį ir sukeltų norą vis sugrįžti į mokymus. Mes taip pat siekiame, kad „Onbo“ programa būtų vartotojams motyvacijos ir įkvėpimo vieta“, – teigė olimpietė ir viena iš sistemos kūrėjų I. Stasiulionytė.

„Pagaliau galime pasidžiaugti, kad po begalės darbų ir bandymų su potencialiais sistemos vartotojais vis labiau artėjame prie savo išsikelto tikslo. Mums itin svarbu, kad „Onbo“ mokymai būtų kuo veiksmingesni, nes mes siekiame, kad ši sistema padėtų žmonėms įgyvendinti savo didžiausius troškimus. Todėl sistemoje galima rasti daugybę testų, pavyzdžių, interviu, praktinių užduočių“, – komentavo „Onbo“ bendrasavininkis internetinio įvaizdžio ekspertas ir rašytojas A. Chudinskis.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.