...

Lietuvių plaktuvas „Millo“ užsimojo surinkti 80 000 svarų sterlingų per „Kickstarter“

Verslas

2017.05.12

Autorius: BZN start

Temos: , .

Lietuvių plaktuvas „Millo“ užsimojo surinkti 80 000 svarų sterlingų per „Kickstarter“

„Millo“ išradėjs - Ruslanas Trakšelis. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Išmanų, tyliai veikiantį ir lengvai valomą maisto ir gėrimų plaktuvą „Millo“ sukūrę ir užpatentavę lietuviai startavo minios finansavimo platformoje „Kickstarter“, kur per mėnesį išsikėlė tikslą surinkti 80 tūkst. svarų sterlingų.

Planuojama, kad „Millo“, kuris pristatomas kaip „išmaniausias pasaulyje kokteilių plaktuvas“, bus didžiausias lietuvių sukurto gaminio sutelktinio finansavimo projektas „Kickstarter“ sistemoje.

Lietuvių ambicijas padidina tai, kad keturios pasaulyje pripažintos vaisių kokteilių ir sveikos gyvensenos receptų autorės – kurių knygos yra amazon.com bestseleriai, o sekėjų ratas viršija milijoną gyventojų – noriai prisidėjo prie „Millo“ plaktuvo reklamavimo „Kickstarter“ sistemoje bei socialiniuose tinkluose.

 

„Sulaukiame didelio susidomėjimo iš užsienio žiniasklaidos. Tai – geri ženklai, kurie leidžia planuoti didelius pardavimus.“

R. Trakšelis.

 

„Mūsų oficialus užrašytas tikslas – pritraukti 80 tūkst. svarų sterlingų, bet visi ženklai rodo, kad galime turėti daug didesnių realių ambicijų. Tikimės surinkti pusę milijono svarų ir daugiau. Kad tai pasiektume, reikia parduoti tarp 2000 ir 3000 vienetų „Millo“ plaktuvų“, – tikslus pristato „Millo“ išradėjs Ruslanas Trakšelis, 34 metų jaunuolis, gimęs Čitos miestelyje, lietuvių tremtinių šeimoje Rusijoje.

Dar iki „Kickstarter“ pradžios išmanių „Millo“ plaktuvų patogumą ir funkcionalumą lietuviai pradėjo reklamuoti Skandinavijoje, Beneliukso šalyse, Australijoje, Kanadoje, JAV ir Jungtinėje Karalystėje.

„Matome, kad šiose šalyse žmonės aktyviai domisi plaktuvais. Sulaukiame didelio susidomėjimo iš užsienio žiniasklaidos. Tai – geri ženklai, kurie leidžia planuoti didelius pardavimus“, – įdirbio rezultatais džiaugiasi startuolio „Millo“ įkūrėjas.

„Kickstarter“ pagalba pasitikrinsime rinkos poreikius – kokio plaktuvo žmonėms reikia, kokios šalys labiausiai domisi. Kadangi per tą mėnesį produktą pardavinėsime skirtingomis kainomis – su didžiausia nuolaida produkto kaina bus 199 svarų, palaipsniui nuolaidos mažės – pasitikrinsime, kokią kainą žmonės yra linkę mokėti“, – apie laukiamą įvairiapusę „Kickstarter“ naudą pasakoja R.Trakšelis. Gamyba šio plaktuvo planuojama Lietuvoje. „Jau turim sutarimą su gamykla Lietuvoje, nors tai 5 kartus brangiau nei Kinijoje, tačiau tai leis užtikrinti aukštos kokybės standartus”, – planais dalijosi plaktuvo sumanytojas.

Pradžią finansavo 4 Lietuvos verslo angelai

Išmanaus plaktuvo sukūrimui ir pilnam produkto paruošimui reikalingus beveik 100 tūkst. eurų lietuviai nesunkiai gavo iš keturių Lietuvos verslo angelų.

„Investuotojai tiki šia idėja, nes mato, kad „Millo“ yra labai patogus įrankis, leisiantis išsiugdyti sveikus mitybos įpročius. Jis visiškai pritaikytas šiuolaikiniam, greitam žmonių gyvenimo tempui ir neturi analogų rinkoje“, – sako R.Trakšelis.

Nuo 2015 metų pabaigos „Millo“ kūrę lietuviai šių metų pradžioje įsteigė filialą Jungtinėje Karalystėje, Kembridže. Kūrėjai įsitikinę, kad „Millo“ sėkmę lems patogumas ir funkcionalumas, visiškai atitinkantis šiuolaikinio – skubančio, bet norinčio sveikai gyventi žmogaus, poreikius.

Lietuviai užpatentavo konstrukciją ir dizainą

Lietuviams patentas suteiktas už naujovišką „Millo“ magnetinės sankabos sprendimą peiliukų dangtelyje, kuris užsukamas tiesiogiai ant gertuvės. Tokia konstrukcija leidžia itin patogiai nuimti, naudoti ir valyti plaktuvo „Millo“ dangtelį ir tokiu būdu sutaupyti daug laiko.

„Visi šiais laikais labai užsiėmę, kartais net neturime laiko normaliai papusryčiauti ar papietauti, bet vis tiek norime sveikai gyventi. Tačiau labai dažnai sulčiaspaudės ar kokteilių plaktuvai būna naudojami savaitę, o paskui atsiduria tolimiausioje lentynoje, nes yra nepatogūs: užima daug vietos, garsiai veikia, ilgai užtrunka juos išrinkti, išplauti ir vėl surinkti. Todėl ilgai kūrėme tokį maisto trintuvą, kuris išspręstų visus šiuos nepatogumus ir visada būtų „po ranka“ – patogus naudoti kasdien“, – apie problemos sprendimą pasakoja R.Trakšelis.

Trintuvo valdymo funkcionalumą praturtina “Millo” mobilioji programėlė bei išmanusis peiliukų dangtelis. Mobiliosios aplikacijos pagalba vartotojai lengvai susiras naujų receptų arba pasidalins savaisiais.

“Millo” išskiskiria tuo, kad kiekvienam maisto kokteiliui sukuriami unikalūs plakimo nustatymai. Kad išsiugdytum įprotį sveikai maitintis, svarbu ne tik susidaryti mitybos planą, bet ir turėti galimybę nuolat sekti savo rezultatą. Kaskart vartotojui pasinaudojus trintuvu,“Millo” tai seka ir automatiškai išsaugo“, – analogų neturintį išmanųjį plaktuvą apibūdina jo kūrėjas.

Lietuvių sukurtuoju trintuvu maisto kokteilio paruošimas, kartu su peiliukų nuplovimu, trunka vos dvi minutes.

Vieno „Millo“ trintuvo baze gali naudotis neribotas kiekis vartotojų, užtenka turėti specialiai tam pritaikytas gertuves – todėl jis idealiai tinka vartoti visiems šeimos nariams ir biuruose”, – tikina R. Trakšelis.

Beje, Lietuvos patentų biuro išduota patento apsauga apima ne tik plaktuvo, maišytuvo ir gertuvės funkciją turintį „Millo“, bet ir kitokiems prietaisams tinkamą tokią pačią magnetinę konstrukciją: ledukų smulkintuvams, maisto smulkintuvams, kokteilinėms ar kitiems prietaisams, kuriuose naudojami sukami ašmenys ar mentės. Tad tikėtina, kad ateityje “Millo” komanda nustebins naujais išradimais.

Be pačios magnetinės konstrukcijos patento, šių metų pradžioje Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnyba užpatentavo ir lietuvių sukurtojo „Millo“ plaktuvo dizainą.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.