...

Verslo pamokos iš Silicio slėnio: klysti galima, tačiau klaidas taisyti reikia žaibiškai

Verslas

2017.06.19

Autorius: Kristina Augustinaitė

Temos: , .

Verslo pamokos iš Silicio slėnio: klysti galima, tačiau klaidas taisyti reikia žaibiškai

„Marks & Spencer“ skaitmeninių technologijų vadovas, buvęs „Apple“ ir „Comic Relief“ vyriausiasis skaitmeninių technologijų vadovas Marcusas Eastas. Asmeninio albumo nuotr.

„Marks & Spencer“ skaitmeninių technologijų vadovas, buvęs „Apple“ ir „Comic Relief“ vyriausiasis skaitmeninių technologijų vadovas Marcusas Eastas, kurio patirtis skaitmeninių technologijų srityje siekia jau 20 metų, didžiausioje verslo verslui ir verslo klientui (B2B / B2C) pardavimų konferencijoje „Pardavimų formulė 2017“ apžvelgė skaitmeninimo įtaką didesnio masto pardavimams. Konferencijos pranešėjas atskleidė, kokiomis pagrindinėmis taisyklėmis vadovaujasi Silicio slėnyje dirbančios bendrovės, siekdamos išlikti tarp pasaulio geriausiųjų.

Bandymų ir klaidų metodai

„Marks & Spencer“ skaitmeninių technologijų vadovas įsitikinęs, kad šiuolaikiniame globaliame nuolat kintančių technologijų pasaulyje svarbu laikytis lankstumo principo (angl. agile) ir greitai reaguoti į pokyčius versle. Pasak M. Easto, versle vyraujanti konkurencija yra didesnė ir aršesnė nei bet kada anksčiau ir šiuo metu verslui tai sukuria ypač stiprų ekonominį spaudimą. Lygindamas europietišką ir amerikietišką verslą, konferencijos pranešėjas pirmiausia atkreipė dėmesį, kad Silicio slėnyje nepamatysime ilgalaikių projektų planų ir detalių Ganto grafikų, skirtų planuoti projektinei veiklai. Anot pranešėjo, sparčiai kintančioje aplinkoje svarbu veikti greitai, bandyti įvairias alternatyvas ir žaibiškai taisyti klaidas (angl. do it, try it, fix it) – taip galų gale atrandami sprendimai, kurie išties veikia. Pasak „Marks & Spencer“ skaitmeninių technologijų vadovo, dirbantiesiems Silicio slėnyje leidžiama klysti, tačiau atsiradusios klaidos turi būti ištaisomos kuo greičiau. Taigi klysti versle reikia greitai (angl. fail fast) – kuo daugiau padaroma klaidų ir kuo greičiau jos ištaisomos, tuo daugiau išmokstama ir labiau patobulėjama.

Mobiliųjų technologijų svarba versle

Dar vienas verslumo principas, apie kurį kalbėjo M. Eastas, apžvelgdamas Silicio slėnyje dirbančių bendrovių konkurencingumą ir svaiginančią pasaulinę sėkmę, apima mobiliesiems įrenginiams pritaikytus ir technologiškai patogius sprendimus. „Marks & Spencer“ skaitmeninių technologijų vadovas tvirtina, kad šiais laikais būtina domėtis sparčiai kintančiomis technologijomis, rūpintis bendrovių veiklos automatizavimu ir skaitmeninimu. Pasak pranešėjo, mobiliosios versijos nepalaikančios technologijos vis dažniau atsiduria užribyje, kritiškai nepalankioje situacijoje, galinčioje nulemti jų pražūtį. M. Easto teigimu, svarbu suvokti, kad Y kartos atstovai savo mobilųjį telefoną paliečia neapsakomai dažnai – net iki 2 tūkst. kartų per dieną. Taigi mobilusis telefonas dažnai yra pirmas ir paskutinis daiktas, kurį šiuolaikiniai žmonės, ypač vienišiai, paliečia guldamiesi miegoti ir prabudę ryte, todėl kritiškai svarbu atsižvelgti į tokius vartotojų įpročius ir suasmeninti komunikaciją su klientais.

Technologijos – galimybių ir grėsmių šaltinis

 

„Darau prielaidą, kad skaitmeniniame amžiuje tos organizacijos, kurios puoselės technologijas, užkariaus naujų teritorijų ir atliks svarbų vaidmenį pasaulio mastu.“

M. Eastas.

 

Pasak „Marks & Spencer“ skaitmeninių technologijų vadovo, daugelio konservatyvių verslų atveju technologijos vis dar prilygsta baimę ir nerimą keliančiam drakonui. Šis nepaprastai galingas kūrinys gali būti suvokiamas kaip pavojus, kai nuo jo laikomasi atokiai ir įtariai žvilgčiojama jo pusėn, arba kaip kritiškai svarbus išteklius, galintis nepaprastai pagerinti verslo rezultatus, atnešdamas neišsemiamų galimybių. „Darau prielaidą, kad skaitmeniniame amžiuje tos organizacijos, kurios puoselės technologijas, užkariaus naujų teritorijų ir atliks svarbų vaidmenį pasaulio mastu“, – neabejoja skaitmeninių technologijų ekspertas M. Eastas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.