...

Jaunas mamas imtis verslo paskatino vyrai

Verslas

2017.07.14

Autorius: Eglė Jurevičiūtė

Temos: , .

Jaunas mamas imtis verslo paskatino vyrai

Žemyna Treiderė ir Viktorija Novojatlova-Jakštė. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Gimus vaikeliui, moters gyvenime įvyksta daugybė pokyčių. Moteris, tapusi mama, kasdien išmoksta naujovių, stengiasi sukurti kuo jaukesnę, saugesnę ir patogesnę aplinką mažyliui. Jaunoms, smalsioms ir veiklioms mamoms Žemynai Treiderei ir Viktorijai Novojatlovai-Jakštei motinystės atostogų metu įgytos žinios pravertė kuriant nuosavą verslą. Moterys sukūrė prekių ženklą „2MaMukai“ ir ėmė siūti natūralius gaminius mamoms ir vaikams.

Įkurti verslą paskatino motinystė ir bendras pomėgis siūti

Verslininkės susipažino, kai laukėsi antrųjų atžalų. Moteris suartino ne tik motinystė, bet ir bendri pomėgiai. Abi jos domėjosi siuvimu ir praktiškomis bei iš natūralių medžiagų pagamintomis kūdikių prekėmis.

Prekių ženklo „2MaMukai“ įkūrėjos ir mokyklos, ir studijų laikais buvo veiklios ir žinių trokštančios aktyvistės. „Nuolat užsiimdavau kokia nors veikla. Mokykloje priklausiau mokinių tarybai, studijų metais dalyvavau studentų atstovybės veikloje, buvau ELSA (Europos studentų teisininkų asociacijos Lietuvos nacionalinės grupės) narė. Taip pat visą gyvenimą domėjausi siuvimu, siuvau vaikams, užsiimdavau rankdarbiais. Abi su Viktorija siuvame vaikams, esame draugės, puikiai papildome viena kitą ir sėkmingai vystome savo įkurtą verslą“, – teigia verslininke tapusi Ž. Treiderė.

V. Novojatlova-Jakštė atskleidžia, kad siūti išmoko pati, žiūrėdama mokomąją medžiagą interneto svetainėje „Youtube.com“: „Siuvimu domėjausi jau seniai, tad vieną dieną nutariau, kad laikas pradėti mokytis. Mokiausi iš svetainėje „Youtube“ įkeltų vaizdo įrašų. Iš pradžių išmokau siūti vaikiškus drabužėlius. Labai myliu vaikus, todėl pradėjau kurti būtent vaikišką produkciją.“

„2MaMukai“ – išskirtinis dėmesys komfortui

Prekių ženklo „2MaMukai“ įkūrėjos, rinkoje siekia išsiskirti kurdamos puikios kokybės gaminius iš natūralių medžiagų. Norėdamos užtikrinti gaminių kokybę, ne tik pačios juos siuva, kruopščiai atrenka medžiagas, bet ir leidžia išbandyti gaminius savo vaikams.

Pirma jų pagaminta prekė buvo paslėptukas. Tai verslininkių rankomis iš natūralių ir patvarių medžiagų pasiūtas daugiafunkcis gaminys. Ant nešynės, vežimėlio ar automobilio kėdutės užmautas paslėptukas saugo mažylį nuo šalčio, vėjo, saulės spindulių ir sukuria jaukią aplinką ramiam kūdikio miegui. Jis pagamintas iš patvarios, orui laidžios medžiagos, o spalvų gama specialiai pritaikyta jautrioms kūdikių akytėms.

Paslėptukas itin praverčia prireikus žindyti viešoje vietoje, nes jį galima naudoti ir kaip maitinimo skraistę. Šis rankų darbo gaminys taip pat atlieka apsauginę funkciją nuo mikrobų ir bakterijų. Prekybos centruose vaikai mėgsta liesti įvairius daiktus, vežimėlius. Ne paslaptis, kad tokiose vietose dažnai slepiasi daugybė bakterijų. Uždėjus paslėptuką ant vežimo, vaikas bus apsaugotas nuo šių daiktų lietimo.

Verslininkės pasakojo, kad mintis apie tokios naujovės Lietuvos rinkoje gamybą toptelėjo vėjuotą rytą vedant vaikus į darželį. Esant atšiauriam, vėjuotam orui ar lyjant, mažylių aprangai reikia skirti daugiau dėmesio. Siekiant apsaugoti vaiką nuo lietaus, paprastai naudojamos skraistės. Tiesa, jos dažnai atsiriša ir sušlampa, todėl Ž. Treiderei ir V. Novojatlovai-Jakštei kilo mintis pradėti siūti paslėptkus.

Prekių ženklo „2MaMukai“ kūrėjos pasakoja, kad pirmieji bandymai nebuvo itin sėkmingi, nes reikėjo išsiaiškinti, kokios medžiagos siuviniui tinkamiausios. Jos ieškojo patvarių medžiagų, iš kurių pasiūti paslėptukai būtų itin kokybiški.

Ne mažiau pasisekimo sulaukė šio prekių ženklo gaminami kramtukai origamiai. Jie pagaminti iš neapdirbto, nedažyto medžio ir medvilnės, tad nesukelia alergijos ir padeda vystytis smulkiajai mažylio motorikai. Šie kramtukai pritaikyti kūdikio rankytei. Jų galima įsigyti įvairių spalvų ir formų.

Motinystę ir verslą suderinti pavyksta

 

„Šiandien galime ne tik suteikti mažyliams džiaugsmo, palengvinti mamų kasdienybę, dirbti mėgstamą darbą, bet ir padėti išspręsti aktualų visuomenei kūdikio žindymo viešumoje klausimą.“

Ž. Treiderė.

 

Norint sėkmingai plėtoti verslą, reikia laiko ir pastangų. Abi verslininkės turi šeimas ir augina mažamečius vaikus, todėl kasdien tenka derinti mamos, žmonos ir verslininkės pareigas. Pasak prekių ženklo „2Mamukai“ kūrėjų, prie sėkmingo verslo plėtojimo prisidėjo ir šeimos palaikymas. Būtent vyrai padrąsino jas pradėti savo verslą.

„Motinystė padovanojo neįkainojamą patirtį. Dėl jos šiandien galime ne tik suteikti mažyliams džiaugsmo, palengvinti mamų kasdienybę, dirbti mėgstamą darbą, bet ir padėti išspręsti aktualų visuomenei kūdikio žindymo viešumoje klausimą. Visus paslėptukus ir kramtukus origamius gaminame pačios. Pradėjusios verslą per dieną pasiūdavome nuo vieno iki kelių paslėptukų. Šiuo metu prekių turime pakankamai, tad klientų užsakymus įvykdome sparčiai“, – tikina Ž. Treiderė.

Moterys verslą vysto drauge ir yra lygiateisės partnerės. Jos abi kuria, siuva ir rūpinasi verslo plėtra. Visoms apie nuosavo verslo įkūrimą svajojančioms moterims verslininkės linki pasitikėti savimi ir išdrįsti įgyvendinti savo svajonę.

„2MaMukai“ (BFL/ Vyginto Skaraičio nuotr.)

307-1500010875-417138.jpg 307-1500010875-440314.jpg 307-1500010875-487663.jpg 307-1500010875-745810.jpg 307-1500010875-293359.jpg 307-1500010875-496837.jpg 307-1500010875-402439.jpg 307-1500010875-899436.jpg 307-1500010875-506640.jpg 307-1500010875-234502.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.