...

Ilgametė patirtis išsklaidė abejones – ryžosi atidaryti savo restoraną

Verslas

2017.08.30

Autorius: Dovilė Joneliūnienė

Temos: , .

Ilgametė patirtis išsklaidė abejones – ryžosi atidaryti savo restoraną

Ramūnas Vitkus ir Mickey Bhoite. Asmeninio albumo nuotr.

Restoranų verslas – itin rizikinga sritis. Pasiryžti pranokti konkurentus, išsiskirti ir įtikti klientams – tikras iššūkis. Tačiau 2017 m. balandžio 28 d. Vilniuje duris atvėrusio restorano „Renaissance“ įkūrėjai rizikos nesibaimina. Jie tiki, kad moderni itališka virtuvė nustebins ir atras kelią į mūsų kraštiečių širdis.

Tikslo link mažais, bet užtikrintais žingsniais

Ramūnas Vitkus (45) yra puikus pavyzdys, kad atsidavimas vienai veiklai padeda pasiekti užsibrėžtų tikslų ir sėkmingai kilti karjeros laiptais. Marijampolės aukštesniojoje žemės ūkio mokykloje, vėliau Žirmūnų profesinėje mokykloje mokęsis ir padavėjo specialybę įgijęs R. Vitkus žinojo, kad būtent su šia sritimi sies savo ateitį. Ir neklydo. Šiandien jis ilgai kurtą restorano viziją įgyvendina kartu su partneriais.

„Mano karjera prasidėjo nuo padavėjo darbo restoranuose. „Stiklių“ restorane dirbau aštuonerius metus, kiek vėliau restorane „Da Antonio“ užėmiau administratoriaus, vadybininko pareigas. Trejus metus patirties sėmiausi išvykęs dirbti į Prancūziją. Darbas šioje šalyje praplėtė akiratį ir suteikė neįkainojamą galimybę pažinti kitos šalies restoranų kultūrą. Na, o grįžęs dirbti į Lietuvoje esantį restoraną susipažinau su talentingu virtuvės šefu Mickey Bhoite’u. Ten išdirbus dvejus metus, partneris mums pasiūlė atidaryti modernų itališkos virtuvės restoraną“, – apie verslo pradžią pasakoja pašnekovas.

Nepaisė atkalbinėjimų ir priėmė iššūkį

 

„Pagalvojome apie atgimimą simbolizuojančią epochą – Renesansą.“

R. Vitkus.

 

Net ir turėdami, atrodo, unikalių idėjų, susimąstome, ar tikrai verta kurti savo verslą. Tačiau R. Vitkus jautėsi visai kitaip. Paklaustas, ar nekilo abejonių stabilų darbą keisti į rizikingą restoranų verslą, pašnekovas neabejodamas atsako, kad jau seniai apie tai galvojo. Draugai ir kolegos skatino atidaryti savo restoraną, panaudoti sukauptą patirtį ir idėjas savo verslui kurti. Tačiau buvo ir tokių, kurie stengėsi atkalbėti, teigdami, kad restoranų verslas Lietuvoje yra sudėtingas ir konkurencingas. „Tai tiesa, juk įtikti žmonėms yra atsakingas darbas, kuriam reikia daug pastangų, tačiau iššūkius aš priimu, nes be jų neįsivaizduoju savo gyvenimo“, – sako vyras.

Idėja kartu su partneriais įgyvendinta per keletą mėnesių. Restoranui vadovauja trys įkūrėjai, pasidaliję skirtingomis sritimis, už kurias yra atsakingi. Kodėl nuspręsta pavadinti būtent „Renaissance“? „Mūsų virtuvės šefas nusprendė, kad mums reikia atgaivinti išsirinktas patalpas, o įprastą itališką virtuvę paversti modernia, todėl ir pagalvojome apie atgimimą simbolizuojančią epochą – Renesansą“, – pavadinimo kilmę paaiškina restorano direktorius R. Vitkus.

Didžiausias iššūkis – ne komanda, o klientai

Dažnam verslininkui iššūkiu tampa personalo paieška, tačiau, pašnekovo teigimu, motyvuota komanda tikrai ne didžiausias iššūkis. Verslininkas atviras – daug metų dirbant restoranų versle netrūksta pažįstamų, kurie noriai prisijungė prie modernaus restorano personalo. Tad būtent buvę kolegos, išmanantys savo darbą, sudaro restorano kolektyvą. „Kolektyvas turi būti draugiškas ir vieni kitus suprasti bei progresyviai žiūrėti į naujoves“, – įsitikinęs jis.

Pasak restorano „Renaissance“ direktoriaus, didžiausias iššūkis restoranų versle yra lankytojų pritraukimas. Jie išrankūs, ieško aukštos kokybės, išskirtinių patiekalų ir nepriekaištingo aptarnavimo. „Nusprendėme lietuviams pasiūlyti progresyvios itališkos virtuvės patiekalus, nes esame pripratę prie klasikinių itališkų patiekalų, o mūsų šefas juos kuria moderniai. Mes stengiamės parodyti naujoves, kitokį skonį, pateikimą“, – sako R. Vitkus ir pabrėžia, kad italai maistu mėgaujasi bendraudami, ilsėdamiesi – gardus maistas yra neatsiejama jų kasdienybės dalis. Norisi, kad ir lietuviams taptų įprasta kartu leisti laiką ragaujant šiuolaikiškai pateiktą ir skanų maistą jaukioje aplinkoje kaip ir daugumos pamėgtoje Italijoje.

R. Vitkaus teigimu, kuriantiems savo verslą žmonėms reikia neabejoti ir tikslingai bei kantriai siekti savo tikslų. „Ir, žinoma, svarbiausia mėgti, tai, ką darai“, – linki verslininkas.

„Renaissance“

323-1504071893-568704.jpg 323-1504071893-400222.jpg 323-1504071893-939850.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.