...

Sustyguotas verslas ir tinkama komanda padėjo sukurti konkurencingą kliniką

Verslas

2017.09.06

Autorius: Indrė Lingytė

Temos: .

Sustyguotas verslas ir tinkama komanda padėjo sukurti konkurencingą kliniką

Neringa Selvestravičienė. Algirdo Papicko nuotr.

Ilgiau nei metus veikianti klinika „Ypatingi žmonės“ gali pasidžiaugti ne vien šiltais atsiliepimais, bet ir gerais, džiuginančiais verslo rezultatais. Apie tai, nuo ko viskas prasidėjo, kaip pamažu į reikiamas vietas susistygavo šios klinikos verslas, noriai pasakoja pati klinikos direktorė Neringa Selvestravičienė (43), kilusi iš Veisiejų (Lazdijų r.).

Gyvenimiška patirtis padiktavo idėją, kad reikia turėti kliniką

Ilgi metai, praleisti sukantis farmacijos versle, pasiekta karjera, geras atlyginimas – tai dalykai, kurie prieš kelerius metus nesustabdė N. Selvestravičienės visko palikti ir imtis idėjos įkurti „Ypatingų žmonių“ kliniką. Pašnekovė savo tokio sprendimo motyvu vadina norą būti naudingai kitam ir pasidalyti turima patirtimi. „Pirminė mano idėja buvo turėti savo vaikų kliniką. Ši idėja man visą laiką sukosi galvoje, nes man gyvenime teko susidurti su sunkumais auginant vaiką, turintį sveikatos problemų. Mūsų šeima daug ką perėjo, o tai tik parodė, koks didelis yra specialistų paslaugų poreikis vaikams. Žinau, šios srities pranašumus, trūkumus, požiūrį į pacientus, vaikus“, – tvirtina pašnekovė.

Nuolat besisukanti idėja apie vaikų kliniką, atsiradę patikimi partneriai, pažįstami, skatinę įgyvendinti savo idėją, pastūmėjo Neringą nedvejoti ir įgyvendinti „Ypatingų žmonių“ klinikos projektą. „Mano pradinė idėja truputį pasikeitė, nes įkurti vaikų ligų kliniką buvo rizikinga. Vaikų klinika neįsivaizduojama be gydytojų (pediatrų), o jiems pradėti veiklą reikia gauti patvirtintas akreditacijos licencijas. Atidarant kliniką reikėjo mąstyti greitai. Kineziterapija, reabilitacija – tai buvo pagrindinės ir greičiausiai įvykdomos veiklos kryptys. Iš esmės iš pirminės idėjos, t. y. vaikų klinikos, per metus gimė keli mūsų klinikos centrai. Taip atsitiko, nes gebėjau prisitaikyti“, – atskleidžia savo patirtį klinikos vadovė.

Klinikos sraigtelis – stiprūs savo srities specialistai

 

„Tiesioginis bendravimas su pacientu leidžia jam jaustis ypatingam.“

N. Selvestravičienė.

 

Svarbiausia – žmonės. Tai N. Selvestravičienė ne kartą pabrėžia. „Visada žinojau ir tikėjau, kad svarbiausia yra komanda. Iš pradžių mes buvome dviese, trise. Būdama kartu su jais, aš pajutau, kad mes labai greitai įsivažiuosime. Gerus žmones sunku rasti, bet aš tikslingai jų ieškojau. Visada gerai žinojau, kad klientas rinksis specialistą“, – prisimena klinikos įkūrėja.

Visa klinikos veiklos koncepcija pagrįsta tuo, kad klientas nebūtų paliktas vienas su savo sveikatos problemomis. Klinikos darbuotojai kartu su lankytoju ieško tinkamo būdo, kaip būtų galima sustiprėti ir pasveikti. „Tiesioginis bendravimas su pacientu leidžia jam jaustis ypatingam. Mūsų specialistai nuolat tarpusavyje tariasi. Pas mus nėra, kad tik vienas specialistas dirbtų su pacientu. Be to, jeigu aš arba kolega kažko nežino, nesupranta, tuomet būtinai kreipiamės į reikiamų sričių specialistus“, – teigia N. Selvestravičienė.

Pasirinktas tikslingas reklamos kanalas padeda augti

Paklausus pašnekovės apie klientus, ji neslepia, kad jų klinikai atrasti savo klientus nebuvo itin sudėtinga, kaip manė. Be to, „Ypatingų žmonių“ klinikos sumanytoja akcentavo, kad gana dažnai po pirmų apsilankymų klinikos klientai tampa nuolatiniais lankytojais. Pirmuosius klientus klinika pritraukė savo stipriais specialistais. N. Selvestravičienės įsitikinimu, komunikacija iš „lūpų į lūpas“ buvo (ir vis dar yra) pati efektyviausia jų klinikai.

Vadovė pritaria, kad internetinė klinikos svetainė, „Facebook“ paskyra, klinikos specialistų pasisakymai televizijoje, radijuje, spaudoje klinikai irgi suteikia galimybę būti pastebėtai. „Prieš metus buvo tikrai sunku pasirodyti, kas čia mes tokia „Ypatingų žmonių“ klinika. Bet sakau, tikėjimas, pasitikėjimas savimi ir komanda yra svarbu. Kai tiki pats savimi, tai tave pamato ir išgirsta“, – įsitikinusi moteris.

Konkurencija netrukdo

Medicinos klinikų, centrų įvairovė visiškai nekelia didelio nerimo klinikos vadovei. „Galiu pasakyti, kad vietos visiems užteks. Kartą kolegė sakė, kad štai mus nukopijavo. Mano atsakymas vienas. Gerai, vadinasi, mus mato, mus išgirdo. Juk mes esame nedideli tarp tikrai didelį įdirbį turinčių medicinos centrų, klinikų. Manau, kiekvienas konkurentas tikslingai į ką nors yra orientuotas, pavyzdžiui, fizinę, psichinę asmens sveikatą. Mes judame pasirinktomis ir mums labai svarbiomis veiklos kryptimis, o mūsų tikslas – kokybė“, – su šypsena atsako direktorė.

N. Selvestravičienės teigimu, pradedantiems verslininkams ir dar tik planuojantiems imtis savo idėjų tiesiog privalu pradėti verslą, nepaisant baimių, sunkių paieškų, nusivylimo. „Nėra neįveikiamų dalykų. Viskas absoliučiai įmanoma, kai turi stiprią komandą ir pasitiki ja. Kitas dalykas – nereikia baimintis, ar tave kas nors nukopijuos. Nereikia bijoti ir to, jeigu kažkas jau tai darė. Dirbk ir mėk savo veiklą! Ir tu būsi pirmas“, – nuoširdžiai įsitikinusi verslininkė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.