...

„Nextury Ventures“ kartu su „Imlitex“ investuoja į naujos kartos žemės ūkio prekybos platformą

Verslas

2017.09.28

Autorius: Dovilė Joneliūnienė

Temos: , .

„Nextury Ventures“ kartu su „Imlitex“ investuoja į naujos kartos žemės ūkio prekybos platformą

Amit Vaghasiya, „AgroTrade“ startuolio įkūrėjas BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Inovacijos neaplenkė ir žemės ūkio sektoriaus. Rizikos kapitalo fondas „Nextury Ventures“ ir bendrovė „Imlitex“ praneša, kad investuoja į naujos kartos ūkininkų prekybos platformą „AgroTrade“. Investuotojai neabejoja, kad ūkininkų prekybos sektorius pasiruošęs inovacijoms, kurios kasdienius darbo procesus pavers efektyvesniais.

Tikisi supaprastinti žemės ūkio produkcijos pirkimą

Naujos kartos prekybos biržos tikslas – platforma, prie kurios prisijungęs kiekvienas ūkininkas galėtų lengvai surasti informaciją apie konkrečiai jo pagamintą žemės ūkio produkciją, kas ir kokia didžiausia rinkos kaina ją gali supirkti konkrečiu metu, bei atlikti sandorį.

Startuolio įkūrėjas ir vadovas indas Amit Vaghasiya platformą pristato kaip žemės ūkio subjektams skirtą informacinių technologijų inovaciją, padėsiančią efektyviau organizuoti sklandų produkcijos tiekimą. „Idėja sukurti tokią platformą paskatino neorganizuota komunikacija ir automatizavimo trūkumas žemės ūkio prekybos procese. Tokia situacija dabartinį žemės ūkio produkcijos tiekimą daro pavojingą ir netvarų. Komunikuojant su ūkininkais, analizuojant jų poreikius, akivaizdu, kad Lietuva pasirengusi taikyti naujas technologijas žemės ūkio srityje“,– komentuoja A. Vaghasiya.

Investuotojai padės išplėsti veiklą kitose šalyse

Nors Lietuvoje vis dar neįprasta praktika matyti kitų šalių atstovus, pradedančius ir vystančius startuolių veiklą kartu su rizikos kapitalu ir tradiciniu verslu, A. Vaghasiya džiaugiasi partneryste ir tiki, kad bendradarbiavimas su investuotojais suteiks galimybę sukurti nepriklausomą įmonę Lietuvoje ir plėsti jos veiklą į kitas šalis.

Pasak „Nextury Ventures“ valdybos pirmininko, Ilja Laurs (nuotr. dešinėje), Lietuvos žemės ūkis – tradicinė, stipri ir labai daug pridėtinės vertės sukurianti sritis. Deja, mūsų šalis vis dar labai atsilieka lyginant su kitomis šalimis, kurios diegia technologines inovacijas žemės ūkio srityje.

Kaip vieną iš problemų, su kuria susiduria Lietuvos ūkis, I. Laurs pabrėžia tai, kad ūkininkai yra pavieniai, o žemės ūkio produkcija gaminama nedideliais kiekiais. „Pats supirkimo procesas yra labai neefektyvus – rankinis, lėtas, nepatogus pačiam ūkininkui, nes jis negali žinoti, ar produkciją pardavė aukščiausia rinkos kaina“ , – pabrėžia investuotojas.

Kelią inovacijoms atveria trijų šalių partnerystės modelis

„Imlitex Holdings“ valdybos pirmininko Vygando Blandžio teigimu, informacinių technologijų diegimas, inovacijos žemės ūkio sektoriuje yra būtinos. „Pagrindinis šios platformos tikslas – ekonominė nauda ir supirkėjams, ir ūkininkams, ir vartotojams. Tikime, kad žemės ūkio sektoriaus atstovams ši inovacija bus vertinga, o ūkininkų prekės per prekybos platformą tiesiogiai pasieks ne tik Lietuvos, bet ir užsienio vartotojus“,– komentuoja V. Blandis.

 

„Toks bendradarbiavimas, be abejonės, yra inovatyvus aukštųjų technologijų sprendimas.“

I. Laurs.

 

„Mums labai patinka iššūkis padėti Lietuvos ūkiui, taip pat tai didelė galimybė kurti aukštos pridėtinės vertės verslus bendradarbiaujant rizikos kapitalo fondui ir tradiciniam verslui“, – pabrėžė I. Laurs.

Ilja Laurs teigimu, rizikos kapitalo fondo ir tradicinio, įprasto verslo modelio kompanijos partnerystė investuojant į naujos kartos prekybos biržą yra puikus, pasaulyje sėkmingai įgyvendinamos trijų šalių bendradarbiavimo formulės pavyzdys. Tradicinės įmonės nori inovacijų ir išspręsti tam tikras problemas, rizikos kapitalo fondas investuoja į naujas technologijas ir identifikuoja perspektyvius startuolius, o trečioji šalis – startuolis, veikiantis toje srityje. „Toks bendradarbiavimas, be abejonės, yra inovatyvus aukštųjų technologijų sprendimas“, – pabrėžia I. Laurs.

„Nextury Ventures“investicija bendradarbiaujant su „Imlitex“ – jau trečiasis tokio pobūdžio partnerystės projektas. Anksčiau buvo paskelbta apie kitus fondo startuolių projektus su SEB banku bei ERGO draudimo bendrove.

Ekspertai

Ilja Laurs

Ilja Laurs

Įkūrėjas, valdybos pirmininkas / „Nextury Ventures”

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.