...

Šeimos verslas puošia moteris ir vaikus

Verslas

2017.09.29

Autorius: Simona Kvederytė

Temos: , .

Šeimos verslas puošia moteris ir vaikus

„IdoMiau“ įkūrėja Ilona Jacunskienė. Asmeninio albumo nuotr.

Vilnietė Ilona Jacunskienė (33), verslą pradėjusi nuo drabužių taisymo įmonės ir prekybos audiniais, dabar kuria savo drabužių liniją vaikams ir moterims „IdoMiau“. Per kelerius metus prekių ženklas pritraukė nemažą klientų būrį ir dabar jau planuojama dar didesnė plėtra.

Šeimos verslas

„IdoMiau“ sukūrė I. Jacunskienė, anksčiau dirbusi vokiečių įmonėje, technologijų parke, asociacijoje „Žinių ekonomikos forumas“. „Visada kirbėjo noras dirbti sau, tai stengdavausi ir daryti, tad vieną dieną pomėgis tapo verslu“, – sako ji.

Pašnekovė „IdoMiau“ įkūrė su vyru Raimundu. Būtent jis sukūrė ir „IdoMiau“ pavadinimą, ir apipavidalinimą. I. Jacunskienė verslą vadina šeimos verslu, nes ir sūnūs Motiejus bei Jokūbas dažnai tampa modeliais ar tiesiog drabužių bandytojais.

Nuo taisymo ir audinių iki drabužių kolekcijos

„IdoMiau“ prasidėjo nuo drabužių taisymo paslaugas teikiančios įmonės viename Vilniaus prekybos centrų. Čia su keliomis pirmomis siuvimo mašinomis pradėjo dirbti keli darbuotojai.

„Tai buvo smulkus ir sudėtingas verslas. Juk vietoje reikėjo turėti daugybę visokių smulkmenų: sagų, užtrauktukų, siūlų. Jeigu klientui atėjus kažko neturi, bandai ieškoti, važinėji po parduotuves. Tai atima daug laiko, o uždarbis, atėmus nuomos mokesčius, atlyginimus ir kitas sąnaudas, itin nedidelis“, – atskleidžia įkūrėja.

 

„Pati prižiūriu visą procesą ir stengiuosi nepalikti be dėmesio visų aspektų: nuo audinių kokybės iki galutinio vaizdo.“

I. Jacunskienė.

 

Vėliau I. Jacunskienė veiklą išplėtė – pradėjo užsiimti audinių prekyba. Jų ieškantys klientai vis prašydavo ką nors pasiūti. „Vienoje vietoje turėti audiniai, siuvimo mašinos sukūrė pagundą pasiūti pirmąją drabužių liniją, kuri staigiai ištirpo mūsų siuvykloje. Ją sekė dar viena, antra, trečia linijos“, – apie drabužių kūrimo pradžią pasakoja ji.

Taip prieš kelerius metus atsirado prekių ženklas „IdoMiau“. Iš pradžių buvo sukurti vaikiški drabužiai, vėliau – moteriški, o dabar viena koja žengta ir į vyriškų drabužių kolekciją. Drabužiai siuvami iš audinių, atsivežtų iš Vakarų Europos.

Pats prekių ženklo „IdoMiau“ kūrimas vyko ir tebevyksta labai aktyviai. Ženklo kūrėjai lankosi įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, prekiauja miesto švenčių, mugių, parodų metu. Keliauja ir į Latvijos, Estijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės šventes ir muges.

Dabar verslininkai drabužiais prekiauja ne tik siuvykloje, bet ir Vilniaus, Kauno, Šilutės, Šiaulių bendradarbiaujančiose parduotuvėse.

„Džiugu, kad tampame pažįstamu prekių ženklu ir „IdoMiau“ drabužiai randa savo pirkėją. Pati prižiūriu visą procesą ir stengiuosi nepalikti be dėmesio visų aspektų: nuo audinių kokybės iki galutinio vaizdo“, – sako verslininkė.

Milžiniška konkurencija

I. Jacunskienės teigimu, kuriant ir plėtojant verslą, sunkiausia rasti laiko viskam: „Dar ir dabar sunku suvokti, kad darbo diena neturi nei aiškios pradžios, nei pabaigos. Kartais tai itin sudėtinga paaiškinti savo vaikams. Visa kita yra tik detalės ir techniniai rūpesčiai, kurie vienaip ar kitaip išsprendžiami.“

Nors kartais klientų ir sumažėja, jų skaičius esą auga. Juos pritraukti bene labiausiai padeda puikios siuvėjos, konstruktorės. Pirkėjai viliojami ir atnaujinamu asortimentu, naujais modeliais, audiniais.

I. Jacunskienė ateityje žada ir naujovių. Netrukus ketina pradėti kurti drabužius vyrams. Taip pat dienos šviesą turėtų išvysti ir internetinė parduotuvė – „Idomiau.lt“ turėtų pradėti veikti dar prieš didžiąsias metų šventes.

„Konkurencija milžiniška, kiekvieną mėnesį matau naujus prekių ženklus. Tad šiame versle, ypač gamybos ir paslaugų srityje, turi garantuoti kokybę nuo iki. Tai stengiamės ir daryti“, – tikina I. Jacunskienė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.