...

Lietuvoje įkurtas startuolis dirba su didžiausiais verslais

Verslas

2017.11.28

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Lietuvoje įkurtas startuolis dirba su didžiausiais verslais

Jaak Geens. BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Dabar labiau nei bet kada jaučiama būtinybė apsaugoti asmeninius skaitmeninius failus ir duomenis. Išeitį rado ir tam tikrą sistemą sugalvojo technologijų inovatorius Jaak Geens (56), kilęs iš Belgijos. Pasitelkęs į pagalbą lietuvių profesionalus, jis kuria ir tobulina platformą, leidžiančią apsaugoti privačius duomenis ir saugiai jais dalytis.

Verslui pasirinko Lietuvą

Viskas prasidėjo prieš keletą metų, kai J. Geens, prieš tai ilgai dirbęs su tokiomis pasaulinio lygio įmonėmis kaip IBM, „Johnson & Johnson“ ir kt., buvo įmonių atstovas Baltijos šalyse. Nusprendęs pradėti savo verslą, J. Geens apsistojo Lietuvoje: jį sužavėjo jaunų žmonių talentas, užsispyrimas, imlumas naujovėms ir čia kuriamos inovacijos.

„Daugiau nei prieš trejus metus mes startavome su maža grupe konsultantų, šiuo metu jų jungiame beveik dvi dešimtis. Mes fokusavomės į siekį sujungti turimus IT, dizaino ir konsultacinius įgūdžius drauge. Supratome, kad skirtingi žmonės, susijungę bendram tikslui, sukuria taip visų trokštamą unikalumą. Tokio požiūrio vedami išauginome įmonę, kuri teikia paslaugas didžiausioms pasaulio bendrovėms, dalis jų – sveikatos sektoriaus įmonės“, – sėkme dalijasi pašnekovas.

Sukūrė neeilinę sistemą

Startuolio veikla jau gerokai išplėsta ir susijusi ne tik su duomenų saugumu, bet ir užsiimama verslo analitika, informacinių technologijų (IT) paslaugų teikimu, sprendimais ir konsultavimu, dvimačių ir trimačių grafikų kūrimu, kuriamos internetinės bei mobiliosios programėlės ir kt. Vienas jų klientų – Belgijoje veikianti ne pelno siekianti organizacija „Geens“. Šiems klientams startuolis pateikė neeilinį duomenų apsaugos sprendimą ir gavo galimybę įgyvendinti pirminį žetonų paleidimą į rinką.

„Strategeens“ sukūrė ir prižiūri „Geens“ sistemą – itin privačią duomenų bazę, paremtą technologija „Blockchain Timestamping“. Tai platforma, kurioje galima saugoti patentus, idėjas, savo asmeninius duomenis ir niekas kitas, netgi sistemos administratorius, nežino pasirinkto slaptažodžio, priminimo funkcija taip pat neegzistuoja, todėl užtikrinamas maksimalus saugumas. Technologija „Blockchain Timestamping“ pripažįstama pasaulyje, versle ir net teismų sistemoje. Ji užtikrina, kad dokumentas jau buvo sukurtas ir nekeistas būtent nurodytu metu.

Sunkiausia – kultūriniai skirtumai

 

„Pasitikėjimas – didelė vertybė įmonėse, tačiau jis ne visada savaime suvokiamas.“

J. Geens.

 

Iš Belgijos atvykęs verslininkas pripažįsta, kad, pradėdamas startuolio veiklą Lietuvoje, jis susidūrė su kitokiomis tradicijomis ir žmonių požiūriu.

„Manau, kad Lietuvoje, visų pirma, verslas turi susikurti savikontrolės sistemą, paremtą stipriais etiniais principais. Pasitikėjimas – didelė vertybė įmonėse, tačiau jis ne visada savaime suvokiamas. Be to, pradėdamas verslą Lietuvoje, pamačiau, kad verslas yra suinteresuotas sukurti kuo daugiau pridėtinės vertės, o ne tik auginti kainą, kad gautų daugiau pelno. Pastebiu, kad aukštų standartų ir kokybės ieškojimas tarsi įaugęs į lietuvių kraują, taip pat kaip aistra ir pasididžiavimas atliekama veikla“, – pasakoja J. Geens.

Motyvuoja grįžtamasis ryšys

Plėtoti inovatyvias ir naujausiomis technologijomis pagrįstas paslaugas startuolio komandą motyvuoja vis dažniau sulaukiami klientų pagyrimai, kokybiškas ir pozityvus grįžtamasis ryšys.

„Mes matome daugybę entuziazmo ir susidomėjimo mūsų siūlomais sprendimais. Gauname laiškų iš klientų su žodžiais „nuostabu“, „tai taip inovatyvu“ ir pan. Klientai netgi pasiūlo idėjų, kaip galėtume dar labiau patobulinti savo produktus dizaino ir funkcionalumo prasme. Kiekvienas mūsų produktas tampa komandiniu rezultatu, todėl kartu su mumis pasiekimais gali didžiuotis ir mūsų klientai. Galima sakyti, kad dirbame bendradarbiaudami su jais“, – džiaugiasi verslininkas.

Ne mažiau negu klientų atsiliepimai, anot J. Geens, svarbu ir komanda bei atmosfera, kurioje dirbama. „Nemėgstu skambiai vadinti įmonės šeima, tačiau ilgainiui mes pasiekėme tokį rezultatą, kad natūraliai gimsta būtent toks komandos apibūdinimas. Įmonės viduje sukūrėme aplinką, kuri skatina kiekvieną augti ir tobulėti, o tai motyvuoja visą komandą judėti pirmyn“, – sėkmės paslaptis atskleidžia pašnekovas.

Planuose tolesnė plėtra

Pradėjęs su dideliais projektais, „Strategeens“ neketina sustoti. „Šiuo metu mes dirbame su privatumo ekosistema, kuri bus naudojama Europos Sąjungos bendrajam duomenų apsaugos reglamentui (GDPR). Tai yra užkoduota debesų sistema, taip pat paremta technologija „Blockchain Timestamping“. Tai unikalios ir pačios naujausios technologijos“, – atskleidžia pašnekovas.

Negana to, „Strategeens“ jau yra sukūrę medicininę platformą, leidžiančią pacientams komunikuoti su klinikų atstovais ir medikais, 100 proc. išsaugant privatumą. „Tai vadiname sistema „Healthnomads.com“, kuri sulaukė tarptautinio susidomėjimo ir Kuboje, ir Indijoje. Mūsų siekis – sudominti farmacijos įmones šia verslo technologija klinikinių tyrimų tikslu. Remiamės kitokiu požiūriu nei egzistuojantis rinkoje, kuris įgalina patį žmogų – duomenų savininką“, – planais dalijasi verslininkas.

Linki atskleisti unikalumą

Stulbinamos sėkmės sulaukusio startuolio vadovas linkęs pabrėžti tai, kas yra unikalu. „Manau, kad lietuviški startuoliai turėtų drąsiau atskleisti savo unikalias savybes ir pridėtinę vertę, kurią suteikia visuomenei. Praktinių sprendimų ieškojimas yra sveikintinas. Ateityje dar labiau bus vertinami startuoliai, gebantys pateikti tinkamą turinį ir praktinius sprendimus. Na, ir mes, žinoma, visada būsime laimingi galėdami jums padėti tais sprendimais, kuriuos puikiai žinome patys“, – sako „Strategeens“ įkūrėjas J. Geens.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.