...

Sukvietė kauniečius sportuoti kitaip

Verslas

2017.12.19

Autorius: Kornelija Viečaitė

Temos: .

Sukvietė kauniečius sportuoti kitaip

Donata Raižytė ir Andra Jarulytė. Giedriaus Pranaičio nuotr.

Kaunietės Andra Jarulytė (22) ir Donata Raižytė (22) dar nebaigusios mokslų Lietuvos sporto universitete užsibrėžė tikslą į dabartinę sporto laisvalaikio erdvę įnešti naujų vėjų. Šį lapkritį jų įkurta studija „Live in Bounce“ Kaune lankytojus vilioja kitokia grupinio sporto koncepcija: vietoj treniruoklių ir įprastos mankštos merginos siūlo treniruotes ant batuto.

Idėja kilo universitete

Tokia studija pirmoji ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Rytų Europoje. Idėja D. Raižytei kilo rengiantis paskaitai universitete, ruošiant pristatymą apie funkcinę treniruotę ratu. Pasidomėjusi išsamiau, ji atrado treniruotę batutu „Bellicon“. „Kad noriu būti trenere, žinojau nuo šeštos klasės, – sako mergina. – Bet norėjau kažko nepaprasto, kažko naujo.“

Papasakojus apie idėją A. Jarulytei, abi merginos nusprendė pabandyti. Taip jos susirado batutų platintoją, vieną iš dviejų tuomet buvusių Lietuvoje, su kuriuo bendradarbiauja iki šiol ir kuris dabar lanko jų treniruotes. Įmonė „Bellicon“ turi griežtus produkto standartus. Norint vesti su jais treniruotes, reikia baigti specialius mokymus, kuriuose D. Raižytė ir A. Jarulytė gavo specialias licencijas. Mokymai išėjo į naudą – prieš tai savarankiškai besimokiusios merginos suprato savo nedideles klaidas ir patobulėjo bei pajuto dar didesnę motyvaciją eiti toliau.

Batutų sporto pranašumai

Dauguma mano, kad sportas ant batuto kenkia nugarai, tačiau atlikti tyrimai rodo, kad mankštą ant batutų „Bellicon“ darantys vartotojai nesulaukė jokio pablogėjimo. D. Raižytė vardija mankštos ant batuto pranašumus: „Sportuojant ant batuto, kalorijos dega pusantro karto greičiau nei įprastai, spyruokliuojant juda visas kūnas, reikia mažai pastangų, kad kūnas dirbtų.“ Pavyzdžiui, bėgiojant kojos atsimušinėja į žemę, o ant batuto švelniai šuoliuojama. Pasak A. Jarulytės, vienodą laiką kyli, vienodą laiką ir leidiesi. Šokinėjant ant batuto su spyruoklėmis, galima žala nugarai, tačiau merginų naudojami batutai yra su gumomis, tad šokinėjimo judesiai švelnūs, jie nedaro žalos stuburui ir kai kuriais atvejais galima sportuoti net turint išvaržą. Merginos sako, kad šiais laikais sunku rasti sveikų klientų, nes dauguma skundžiasi vienokia ar kitokia problema, tačiau jos įsitikinusios, kad sumažinus intensyvumą toks sportas ne tik nekenkia, bet ir gali padėti sustiprėti. „Moterims tai ypač naudinga, nes stiprinami dubens raumenys. Galima išspręsti daugelį moterų sveikatos problemų“, – mankštos ant batuto naudą įvardija idėjos autorė.

Veikia kaip pramoga

Dar viena priežastis, kodėl tokios treniruotės motyvuoja lankytojus, yra itin gera savijauta. „Po kitokių treniruočių kitą dieną skauda raumenis, o po mūsų vidutinio intensyvumo treniruotės kitą dieną viskas būna gerai, nors kartu palaikomas ir raumenų tonusas,“ – pasakoja A. Jarulytė.

D. Raižytė sako, kad jų tikslas – skatinti sportą dėl sveikatos: „Sportuoti reikėtų dėl savęs, tai turėtų būti kasdienybė, suteikti energijos, o ne apsunkinti rytus, kai dėl maudžiančių raumenų sunku atsikelti iš lovos.“ Kartais lankytojai nustemba, kad išeina iš treniruotės net nesušilę, tačiau trenerės sako, kad jų raumenys treniruotės metu dirba visą valandą, o ir mankštos esmė yra pasisemti energijos, o ne ją išeikvoti. Merginos sako norinčios nešti žinią, kad sportas turi būti protingas, smagus, o ne kančia.

Užsibrėžė puoselėti bendruomeniškumą

„Live in Bounce“ atidariusių merginų tikslas – sukurti bendruomenę, tad savo idėją jos vadina sporto ir sveikatos studija. Jos ruošia seminarus, turi mitybos konsultantę ir nori, kad žmonės čia jaustųsi gerai ir puoselėtų bendruomeniškumą. „Žmonės ieško įdomių užsiėmimų, jiems atsibosta sporto klubai, – sako A. Jarulytė. – Kaip ir kituose grupiniuose užsiėmimuose, viskas atliekama grupėje, matai kitus, atsiranda savotiška konkurencija – paskatinimas.“

D. Raižytė taip pat džiaugiasi, kad treniruočių metu sklinda šiluma, lankytojai dažnai bendrauja tarpusavyje, taip pamažu formuojasi bendruomenė. Nors merginos aktyviai reklamuojasi socialiniame tinkle „Facebook“, pagrindinis studijos garsinimas daugiausia vyksta iš lūpų į lupas. „Bendraujant netiesiogiai, lankytojus pritraukti sunkiau, nes žmogus to nepatyrė, o kai pasakoji, pažįstamas išgirsta pirminę patirtį, emocijas“, – sako ji.

Dėl svajonių verta stengtis

Drąsindama tuos, kuriems vis pritrūksta ryžto, idėjos sumanytoja pataria svajoti ir veikti, galvoti, kaip tas svajones įgyvendinti. Taip pat ji priduria: „Niekas nevyksta be reikalo. Jei ir galėčiau atsukti laiką atgal, kiekvieną iššūkį ir problemą išgyvenčiau vėl.“

A. Jarulytė tikina, kad svarbu visada ieškoti savęs. „Žmonės, kurie nori pradėti ką nors savo, gali pradėti tuo domėtis pamažu, nebūtina nerti stačia galva. Jeigu kažką sugalvojai, stipriai laikyk ir lengvai nepaleisk“, – pataria ji.

„Live in Bounce“ (Giedriaus Pranaičio nuotr.)

368-1513634125-717321.jpg 368-1513634125-429633.jpg 368-1513634125-717886.jpg 368-1513634125-248309.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.