...

Sukūrė projektą kelionių mėgėjams

Verslas

2018.01.17

Autorius: Aistė Noreikaitė

Temos: .

Sukūrė projektą kelionių mėgėjams

Pranas Gataveckas ir Mindaugas Kikutis Asmeninio albumo nuotr.

Panevėžietis Mindaugas Kikutis (27) ir kaunietis Pranas Gataveckas (27) metė iššūkį sau ir rutinai, sukurdami bendrą projektą – bendruomenę, vienijančią aktyvius žmones, degančius noru tobulėti ir pažinti platųjį pasaulį. Startuolio pavadinimas „We Go“ sufleruoja dvi svarbiausias idėjas: nenumaldomą norą judėti ir vienybę tai daryti kartu.

 

Noras dalytis emocija

„We Go“ idėjos pradininkai susipažino per jaunimo mainų programą Portugalijoje prieš šešerius metus ir nuo tada tapo neišskiriamais draugais. Vaikinai prisipažįsta, kad ši kelionė pakeitė jų pasaulėžiūrą, praplėtė akiratį, pažadino kelionių alkį ir įkvėpė nenumaldomą norą pasidalyti šia patirtimi bei emocija su kitais. Edukaciniai mokymai ir jaunatviškas žmonių užsidegimas entuziastams buvo pirmas postūmis pradėti drauge vykdyti su kelionėmis bei renginiais susijusią veiklą Lietuvoje. „Pamatėme, koks nuostabus ir draugiškas yra pasaulis, atveriantis įstabių galimybių, kokie skirtingi ir įdomūs yra žmonės, kiek daug nepakartojamų emocijų išgyvenama keliaujant ir tyrinėjant naujas šalis. Troškome, kad kuo daugiau žmonių pajaustų šį alkį, užsidegėme noru padėti kitiems tobulėti, patirti kuo daugiau nuotykių keliaujant, įgyti kuo įvairesnės patirties ir emocijų“, – idėjos užuomazgas prisimena P. Gataveckas.

Kelionėje susipažinę bendraminčiai, pagauti nuotykių azarto, po jaunimo mainų programos nusprendė neskubėti grįžti į Lietuvą: leidosi toliau ieškoti nuotykių ir įkvėpimo naujai užsimezgusiai idėjai, autostopu keliaudami po Europą. Planuota dviejų savaičių kelionė užtruko pusantro mėnesio, o jos metu atsirado pavadinimas „We Go“.

Skatina keliauti aktyviai

Formaliai veiklą vaikinai pradėjo 2012 metais. Nuo tada kelionių, renginių, edukacinių ir neformalių užsiėmimų organizavimas tapo jų kasdienybe. „Ieškojome vis naujų būdų, kaip įtraukti žmones dalyvauti įdomiose veiklose, kaip sužadinti norą tobulėti, bendrauti“, – dalijasi „We Go“ įkūrėjai.

Dar jų studijų metais buvo sukurtas patriotiškas, šalies trispalvę atspindintis logotipas, kuris dabar tampa vis žinomesnis ir patrauklesnis. „We Go“ yra licencijuotas kelionių organizatorius, kuriantis keliones, tikrai neprimenančias poilsinių atostogų paketų su programa „viskas įskaičiuota“. Startuolių bendrakeleiviais tampa nuotykių ieškotojai, ekstremalių pojūčių mėgėjai, žinių ir naujų potyrių entuziastai, bendražygiai, randantys naujų draugų, keliautojai autostopu, nebijantys miegoti po atviru dangumi ir nežinoti, kokie iššūkiai laukia kitą dieną.

Šiuo metu planuose – daugybė slidinėjimo kelionių Andoroje, Gruzijoje, Italijoje, Austrijoje, Slovakijoje, Ukrainoje, į kurias leisis beveik tūkstantis lietuvių, daug žygių į Slovakiją, Austriją, Islandiją, Italiją, Laplandiją bei kitas šalis.

Be kelionių ir renginių organizavimo, „We Go“ kviečia išbandyti ir tarptautines savanorystės galimybes, tarptautinius jaunimo mainus ir mokymus skirtingose Europos šalyse. „We Go“ turi akreditaciją ne tik siųsti, bet ir priimti savanorius. Projektai būna visiškai arba iš dalies finansuojami, todėl dalyviams suteikiamas nemokamas apgyvendinimas, maitinimas bei transportas. Taip pat tinklalapyje netrukus bus galima rasti sezoninių darbų pasiūlymų, renginių sąrašų bei kitų aktyvių veiklų idėjų.

Svarbiausia pasitikėjimas

Įkūrėjai pasakoja, kad žinią apie startuolį iš pradžių imtasi skleisti socialiniame tinkle „Facebook“. Jame vaikinai skelbdavo informaciją apie organizuojamas keliones, veiklas, skelbimus, renginių nuotraukas bei atsiliepimus. „Visą veiklą pradėjome nuo idėjos – susibūrė nemažas būrys bendraminčių, kurie nepraleisdavo nė vieno renginio. Pamažu jie tapo draugais, kurie iki šiandien su mumis kartu“, – atvirauja pašnekovai.

 

„Mažais žingsneliais judame link tikslo.“

„We Go“ įkūrėjai.

 

Plečiant veiklą, sekėjų gretos sparčiai augo, todėl artėjo metas plėtrai. „Bendraudami su kitų organizacijų nariais, verslininkais ir įvairiomis bendruomenėmis, matydami jų patirtį bei tikslus, supratome, kad turime tai, ko kiti aktyviai siekia, t. y. pasitikėjimą ir geras rekomendacijas. Jausdami atsakomybę ir norėdami pasiūlyti dar daugiau galimybių, pradėjome kurti interneto svetainę www.wegoproject.lt“, – dėsto įkūrėjai ir priduria, kad sukurti puslapį, apie kokį svajojo, buvo išties sunku.

Iki šiol dar yra daug vizijų, kaip tobulinti ir kur plėstis. „Mažais žingsneliais judame link tikslo“, – nestokoja optimizmo pašnekovai. Pasiteiravus, kiek investicijų reikėjo startuoliui, įkūrėjai teigia, kad didelių finansinių išteklių įgyvendinti idėjai neprireikė. Daugiau reikėjo laiko sąnaudų, užsispyrimo ir pastangų.

Motyvuoja grįžtamasis ryšys

P. Gatavecko teigimu, „We Go“ – tai ne darbas, o gyvenimo būdas. „Čia negalioja laiko ar vietos apribojimai. Dirbame tada, kai reikia, ir iš ten, kur mums patinka. Stengiamės būti ryšys tarp aktyvių šiuolaikiškų žmonių Lietuvoje ir partnerių užsienyje. Besidomintiesiems stengiamės padėti rasti tinkamus projektus, įtraukti į juos kuo daugiau mažiau galimybių turinčių žmonių, stengiamės aprėpti kuo platesnį žmonių ratą, suteikti proga išbandyti naujas pramogas ir veiklas“, – entuziastingai kalba pašnekovai.

Tiems, kurie ketina planuoti keliones siaurai auditorijai, verslininkai pataria atkreipti dėmesį, kad Lietuva šiai veiklos plėtrai per maža. Siekiant sėkmingo starto, iš karto derėtų mąstyti apie tarptautines veiklas. Labiausiai motyvuojantys ir įkvepiantys kriterijai toliau plėtoti veiklą – tai dalyvių šypsenos, užsidegimas ir skleidžiamas pozityvas. „Jei žmonės, grįžę iš mūsų organizuotų veiklų, spinduliuoja džiaugsmu ir mielai jungiasi prie kitų kelionių ar renginių, vadinasi, esame teisingame kelyje. Šis grįžtamasis ryšys – geriausia paskata tobulėti ir augti“, – neslepia šypsenos M. Kikutis. O paklausus, ką patartų norintiesiems kurti savo veiklą, pašnekovai nedvejodami atsako: „Prieš imantis startuolio, visų pirma jo idėja turi degti jūsų akyse, o sėkmė priklausys nuo to, kiek daug naujų žmonių savo idėja uždegsite.“

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.