...

Bendradarbystės erdvė narius vilioja išskirtinumu

Verslas

2018.03.16

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Bendradarbystės erdvė narius vilioja išskirtinumu

„PixelHUB“ komanda. Asmeninio albumo nuotr.

Kovo pabaigoje duris atversianti bendradarbystės erdvė „PixelHUB“ lankytojų dėmesį traukia išskirtinėmis erdvėmis ir asmeniškai įkūrėjų patikrintomis bei atrinktomis detalėmis. Projekto bendraautoriai Inga Valiuvienė (35) ir Laimis Inokaitis (38) pasakoja į šį projektą įdėję daug savo laiko ir širdies.

Kitoks pasirinkimas

Atsižvelgdama į tai, kad dažniausiai bendradarbystės erdvės apsiriboja tik darbo stalų ir poilsio zonų sukūrimu, „PixelHUB“ komanda nutarė bendradarbystės erdvės pasiūlymą išplėsti.

„Nusprendę veikti, ėmėme naršyti visas jau veikiančias bendradarbystės erdves. Pamatėme visus minusus ir užsibrėžėme juos išspręsti. Taip nutarėme, kad pas mus bus įrengta patogi automobilių aikštelė, sporto klubas, specializacija su infrastruktūra: sandėlis, fotostudija, galimybė išsinuomoti ne tik stalą, bet ir erdvę“, – apie „PixelHUB“ pasakoja pašnekovas.

Komandos nariai pabrėžia, kad kiekvienas, prisijungęs prie bendradarbystės erdvės „PixelHUB“, tampa jų komandos dalimi.

„PixelHUB“ pasiruošęs kasdieniams pokyčiams, tikimės, kad jis nuolat judės. Esame pasiruošę priimti idėjas, naujus projektus. Tai nėra vien kūrybinė erdvė, mes esame patys pasiruošę padėti kiekvienam pas mus atėjusiam. Pas mus atėjęs žmogus kooperuojasi su mumis, su „PixelHUB“, kuris yra viena didelė komanda. Čia visi dalijamės žiniomis, idėjomis, integruojamės ne tik sąskaitos pavidalu ar pietumis, bet ir pačiomis veiklomis“, – vardija L. Inokaitis.

Jam antrina ir I. Valiuvienė: „Esminis mūsų motyvas – suburti bendraminčius po vienu stogu. Suburti komandą, bendruomenę su panašaus mąstymo, vizijų, poreikių žmonėmis. Žmones, su kuriais bendradarbiautume, dalytumės patirtimi, žiniomis. Norime suburti bendruomenę.“

Sprendimas metant monetą

Verslo pradžia komandą ištiko netikėtai ir, regis, kurdami šią bendradarbystės erdvę, komandos nariai patikėjo, kad egzistuoja sėkmingi atsitiktinumai.

„Daugiau kaip dešimtmetį vadovavau ir tuomet pardaviau savo verslą „Fotofabrikas.lt“. Nedrąsiai pasvajodavau apie bendradarbystės erdvę, kurios šiuo metu ypač išpopuliarėjo. Visgi svajonės netruko išsipildyti ir su komanda nėrėme į šią avantiūrą“, – pasakoja L. Inokaitis.

 

„Man sėkmė yra jausmas, kad galiu daryti tai, apie ką svajojau, ne tik šnekėti, tad netveriu kailyje norėdama viską greičiau atidaryti.“

I. Valiuvienė.

 

Kodėl bendradarbystės erdvę bendraautoriai vadina avantiūra, paaiškinti nesudėtinga. Anot jų, tai didžiulis projektas, kuriam prireikė ne tik investicijų, bet ir ilgų galvojimo valandų, bandymų rasti tinkamiausią inventorių, tinkamai atskirti įvairių paskirčių erdves.

„Labai daug laiko praleidome stengdamiesi viską padaryti kuo geriau, mąstydami, kas būtų mums ir žmonėms geriausia. Labai daug čia ką gaminome savomis rankomis, siekdami, kad viskas tobulai atitiktų mūsų poreikius. Nesuskaičiuojamos valandos mūsų laiko, daug buvo skirta baldų, dizaino paieškoms. Bandydami stalus mes patys sėdėjome prie jų, žiūrėjome, bandėme, ieškojome, kaip čia būtų patogiausia, labai daug užtrukome ieškodami geriausio pavidalo. Visas šis projektas – tai didelė mūsų svajonė. Darai, svajoji, turi ambiciją, nukrenti, atsikeli ir toliau darai. Ši veikla iš tiesų buvo milžiniška avantiūra. Bet man sėkmė yra jausmas, kad galiu daryti tai, apie ką svajojau, ne tik šnekėti, tad netveriu kailyje norėdama viską greičiau atidaryti“, – optimizmu trykšta I. Valiuvienė.

L. Inokaitis prisimena smagią istoriją, kaip buvo priimami pirmieji komandiniai sprendimai – jie mesdavo monetą. Kartą, sėdėdami senamiestyje, visi trys išmetė tą pačią monetos pusę ir suprato, kad sutapimai šiame versle bus nuolatiniai palydovai. Visgi pašnekovai įsitikinę, kad emocijomis ir žaidimu paremtas verslo kūrimas kur kas įdomesnis ir malonesnis visai komandai, o problemos, kurios atrodė katastrofiškos, vadovaujantis tokiu požiūriu tampa lengvai išsprendžiamos.

Orientuota į kūrybininkus

„PixelHUB“ erdvė išdėstyta 300 kv. m plote. Čia suformuota 30 darbo vietų. Tokį skaičių komandos nariai aiškina kokybės poreikiu. Jų įsitikinimu, geriau priimti mažiau bendradarbių, bet kad kiekvienas jų jaustųsi patogiai, o visi kartu veiktų kaip darni ir tobulėjanti komanda.

Didžiausias šios bendradarbystės erdvės išskirtinumas – fotostudija. Kurdami šią erdvę, autoriai įsivaizdavo savo lankytoją kaip kūrybišką asmenybę, todėl įrengė fotostudiją, kurią nesunkiai galima transformuoti į posėdžių ar mokymų erdvę. Suprasdami svarbiausius bendradarbystės erdvių principus, L. Inokaitis ir I. Valiuvienė nutarė įrengti ir susikaupimo kambarius, kuriuose kiekvienas galės dirbti individualiai, niekieno netrukdomas kalbėti telefonu ar netgi pamiegoti miego kambarėlyje.

Lankytojus apdovanos

Pašnekovai pripažįsta, kad rasti išskirtinumą bendradarbystės erdvėse nėra taip paprasta, todėl, išsiskirdami savo erdvių funkcionalumu ir išdėstymu, komandos nariai nutarė apdovanoti būsimuosius bendradarbius organizuodami konkursą.

„Dovanojame darbo vietas komandai nuo dviejų iki keturių žmonių visam pusmečiui. Mainais prašome laisvos formos laiško su atsakymais į tris klausimus, kuriuose jie pristato save ir savo verslą. Dalyvius konsultuos ir vertins keturi savo sričių profesionalai, kuriuos paskelbsime konkurso metu. Komisija dėmesį kreips į dalyvių motyvaciją, potencialą ateičiai ir kuriamo produkto kokybę. Tad, net jei ir nelaimėsite, būkite tikri, kad gausite konstruktyvios kritikos ir patarimų tolesnei savo raidai“, – patikina pašnekovas.

Linki raumenų verslui

Ilgametis verslininkas L. Inokaitis pabrėžia, kad kiekvieną veiklą visų pirma svarbiausia pradėti. Strategas, anot jo, nuo svajotojo skiriasi tuo, kad strategas savo sukurtą viziją įgyvendina – tai versle yra svarbiausia. „Neužtenka tik svajoti. Svajonės pačios nesipildo kaip tuose kasmetiniuose linkėjimuose. Norint kurti verslą, reikia išmonės ir raumenų“, – metaforiškai palinki pašnekovas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.