...

Sutalpino 10 sporto šakų po vienu stogu

Verslas

2018.04.27

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Sutalpino 10 sporto šakų po vienu stogu

Martynas Vidžiūnas. Asmeninio albumo nuotr.

Šiaulių patriotu save vadinantis Martynas Vidžiūnas drauge su žmona trejus metus brandino verslo planą, kol pagaliau suprato turintys pakankamai patirties imtis veiklos. Taip prieš daugiau nei metus Šiauliuose duris atvėrė išskirtinis sporto centras „Kane’s arena“.

Sutalpinti kuo daugiau

Pirmuosius lankytojus sporto centras pakvietė 2016 m. pabaigoje, tačiau, kaip pasakoja pašnekovas, minčių apie tokią areną kilo gerokai seniau. Vis dėlto pora išlaukė tinkamo momento, išsigrynino viziją ir kaupė reikiamą patirtį kitame nuosavame versle.

 

„Noriu, kad vaikai matytų, jog žmogus turi veikti, turi užsibrėžti tikslus, jų siekti, tobulėti.“

M. Vidžiūnas.

 

„Iki arenos įkūrimo aš 10 metų turėjau ir turiu kitą verslą. Tai – kraustymo verslas. Mes buvome vieni pirmųjų šios srities atstovų Lietuvoje. 2006 m. pradėjome nuo Šiaulių, paskui išsiplėtėme iki Vilniaus, o dabar esame daugiausia tarptautinių kraustymų atliekanti įmonė Lietuvoje“, – pasakoja M. Vidžiūnas.

Kurti sporto areną verslininkus pastūmėjo asmeninis pomėgis aktyviai leisti laisvalaikį. Su sporto verslu pora nebuvo susidūrusi, tačiau vyras pasakoja, kad iššūkiai jam yra mėgstami ir labai priimtini. „Aš nebijau, net iš tiesų labai mėgstu imtis veiklų, kurių iki šiol nebuvau ėmęsis. Tai šiek tiek nusako ir mano pomėgiai bei gyvenimo būdas – bėgioju, lipu į kalnus. Tiesą sakant, visa tai darau ne tik dėl savęs – dėl šeimos. Noriu, kad vaikai matytų, jog žmogus turi veikti, turi užsibrėžti tikslus, jų siekti, tobulėti. Dabar mes turime palyginti unikalų sporto objektą, kuris užima 4,5 tūkst. kv. m ir talpina net 10 sporto šakų: krepšinį, salės futbolą, salės tinklinį, stalo tenisą, badmintoną, paplūdimio tinklinį, paplūdimio tenisą, skvošą, padelio tenisą ir tenisą“, – atskleidžia pašnekovas.

Patirtis padėjo

Paklaustas, kas buvo sunkiausia startuojant, M. Vidžiūnas pasakoja, kad su dideliais sunkumais neteko susidurti, o tam labai padėjo anksčiau įgyta patirtis. „Turėjome ir idėjos vystymo, ir planavimo, organizavimo ar paprasto pasiskaičiavimo patirties. Taigi šiais klausimais sunkumų, regis, nebuvo. Juolab kad idėja buvo aiški, mąstėme apie tai trejus metus. Aiškiai žinojome, ko norime“, – teigia verslininkas.

Savo veiklai sutuoktiniai išsirinko prieš keletą metų apleistą pastatą ir tikina nė karto nesigailėję dėl šio pasirinkimo. „Svarstėme, kokios patalpos mums geriausiai tiktų, o tokių nebuvo labai daug. Galvojome statytis, bet dairėmės ir į buvusį prekybos centrą „Bauhof“. Tas pastatas stovėjo nenaudojamas nuo įmonės bankroto laikų. Kaip tik tuo metu gavome progą jį išsinuomoti ir pradėjome veikti – įsikūrėme ten. Labai tuo džiaugiuosi, nes jei būtume statę patys, vargu ar būtų pavykę turėti tai, ką dabar turime“, – sako M. Vidžiūnas.

Prireikė paskolos

Kaip ir dauguma pradedančiųjų, pašnekovas susidūrė su finansavimo problema. Tokiam sporto centrui reikia nemažų investicijų, todėl verslininkai nutarė pasinaudoti kredito unijos suteikta paskola pagal šiuo metu veikiančią priemonę „Verslumo skatinimo fondas 2014–2020, finansuojamas iš Europos socialinio fondo“.

„Iš tiesų nemanau, kad be šios paskolos būtume išsisukę. Aišku, būtume ieškoję kitų variantų, bet šitas buvo geriausias. Tokiems verslininkams kaip mes sąlygos buvo geros, be to, ir anksčiau esame naudojęsi ir daliniu palūkanų kompensavimu, ir „Invegos“ garantijomis“, – pasakoja M. Vidžiūnas.

Orientuojasi į kokybę

Pašnekovas įsitikinęs – bet kokiame versle svarbiausia kokybė. Būtent su šiuo požiūriu buvo kurtas ir sporto centras „Kane’s arena“, kuriame visoms sporto šakoms skirta tiek pat dėmesio bei parinktos aukštos kokybės priemonės.

„Mūsų vizija iš karto buvo daryti gerai – nedaryti bet kaip, žiūrint tik mažos kainos, bet nevertinant kokybės. Iš tiesų naudojome aukščiausios kokybės medžiagas. Pavyzdžiui, mūsų skvošo kortai vieninteliai Lietuvoje atitinka tarptautinius reikalavimus. Jie buvo specialiai vežti iš Čekijos, būtent tokiuose vyksta pasaulio čempionatai. Aikštelių, kuriose žaidžiamas krepšinis, tinklinis, parketas yra vokiečių gamintojų, jis toks pat kaip „Žalgirio“ arenoje. Nesirinkome paprasto smėlio, vežėme kvarcinį, kuris nedulka, nekyla žmonėms į akis. Tokių sprendimų buvo daug, mes šiuo klausimu netaupėme siekdami užtikrinti gerą kokybę, gerą paslaugą“, – sako M. Vidžiūnas.

Vis dėlto didelių investicijų pareikalavusių medžiagų ir inventoriaus pasirinkimas atsiperka su kaupu. Sporto centras sulaukia daug šiauliečių palaikymo, o tai geriausias rodiklis, kad verslas klostosi tinkamai.

„Geriausias įvertinimas turbūt tai, kad beveik visi klientai, kurie sportavo pas mus praėjusiais metais, sutartis prasitęsė. Aišku, atsirado dar ir naujų. Vadinasi, judame gera linkme“, – džiaugiasi verslininkas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.