...

Versle, kaip ir šokant parašiutu, svarbiausia yra žengti pirmą žingsnį

Verslas

2012.05.15

Autorius: Ieva Jonilienė

Temos: , .

Versle, kaip ir šokant parašiutu, svarbiausia yra žengti pirmą žingsnį

„Mes sudarome gerą tandemą: vienas yra buvęs menininkas, šiuo metu atsidavęs verslui, o kitas – verslininkas, artėjantis prie meno“, – juokiasi broliai (nuotr. Ramūnas ir Rolandas Bilinskai) BFL/ Andriaus Ufarto nuotr.

Smagu, kad atsiranda tokių vietų, kur užsukęs gali atsipalaiduoti, pamiršti dienos rūpesčius, mėgautis menu ir išreikšti save. Prieš gerą pusmetį sostinės senamiestyje duris atvėrusi „Ramių bičių“ menų studija jau turi būrį įvairaus amžiaus skirtingų profesijų nuolatinių klientų.„Stengėmės sukurti tokią vietą, kuri taptų savotiška atsipalaidavimo oaze“, – teigia jos įkūrėjai broliai Ramūnas ir Rolandas Bilinskai.

Vilniečiai Bilinskai derina ir menininko, ir verslininko gysleles. Prieš penkerius metus vyrai, įsteigę įmonę skambiu pavadinimu „Ramios bitės“, iki šiol sėkmingai užsiima įvairių laisvalaikio prekių prekyba.

Naujausia jų veikla, šiuo metu užimanti daugiausia laiko ir reikalaujanti pastangų, – jauki menų studija. Finansininko profesiją turintis Ramūnas yra profesionalus juvelyras. O nemažai metų vadovaujamą darbą dirbęs Rolandas gali pasigirti baigęs Dailės akademiją ir įgijęs dailininko specialybę. „Mes sudarome gerą tandemą: vienas yra buvęs menininkas, šiuo metu atsidavęs verslui, o kitas – verslininkas, artėjantis prie meno“, – juokiasi broliai.

„Ramių bičių“ menų studija yra skirta žmonėms, norintiems atsipalaiduoti, išbandyti save įvairiose meno srityse ir turiningai bei intelektualiai praleisti laiką. Studijoje galima apsilankyti kiekvieną dieną nuo 18 iki 21 valandos, išskyrus sekmadienį. Joje žmonės kviečiami išbandyti kaligrafijos, juvelyrikos ir tapybos. Pagrindiniai studijos dėstytojai yra patys broliai, į pagalbą pasitelkę ir ilgamečius kaligrafus bei profesionalius dailininkus.

Susidomėję kaligrafija žmonės čia gali susipažinti su tikruoju šiuo rašymo menu ir grafologija. „Kaligrafija – tai žmogaus emocijų išraiška rašant. Tai nėra tik dailyraštis ar dailus raidžių raitymas. Kaligrafijoje naudojamas tokios sąvokos kaip ritmas, kompozicija, nuotaikos perteikimas ir kitos. Ja užsiimant ypač gerai atsipalaiduojama, o tokia terapija taikoma visame pasaulyje“, – teigia Rolandas.

Per tapybos pamokas žmonės mokomi maišyti spalvas, kurti kompozicijas, išbando įvairią techniką. Per šiuos, kaip ir koligrafijos, užsiėmimus svečiams suteikiamos visos reikalingos medžiagos. Per juvelyrikos kursus kiekvienam klientui stengiamasi skirti daugiau individualaus dėmesio. Lankydamas tokias paskaitas žmogus ne tik susipažįsta su juvelyrikos pagrindais, bet ir gavęs įrankius gali pasidaryti unikalų papuošalą.

Vienos valandos juvelyrikos pamokos kaina – 30 litų. O tris valandas trunkantys tapybos arba kaligrafijos užsiėmimai žmogui atsieina nuo 60 litų. Nuolatiniams lankytojams taikomos nuolaidos.

Neretai į menų studiją užsuka ir turiningai bei kultūringai šventes norintys praleisti žmonės. Čia organizuojami įmonių ar asmeniniai vakarėliai, kurių metu gali susiburti iki trisdešimt svečių. „Kadangi abu esame linkę į meną, norėjome pasidalyti žiniomis ir leisti žmonėms mėgautis menu. Siekėme įsteigti tokią vietą, kur galima ir mokytis, ir puikiai pailsėti, atsigauti po darbo. Norėjome įgyvendinti visuomenišką idėją ir būti naudingi žmonėms“, – sako Ramūnas.

Anot jo, ši studija yra abiejų brolių hobis. Iš to didelio verslo jie nesitiki padaryti, tiesiog mėgaujasi teikdami žmonėms malonumą. „Tai tikrai nėra ta sritis, iš kurios galima užsidirbti. Kaip sakoma, duonai užteks, bet namų nepasistatysi. Mums džiugu, kai matome laimingus žmones, tada ir patys įsikrauname teigiamos energijos“, – sakė Ramūnas ir prisipažino, kad studijoje jį galima sutikti kone kasdien iki vėlyvo vakaro. Vyrai išduoda, kad smagus pavadinimas „Ramios bitės“ gimė spontaniškai ir netikėtai. Pasak jų, šis senas lietuvių posakis, reiškiantis „viskas bus gerai“, puikiai atitinka jų veiklos koncepciją. Viskas bus gerai – atsipalaiduok ir tiesiog mėgaukis tuo, ką darai. Kalbėdami apie verslo plėtojimą vyrai buvo vieningos nuomonės – svarbiausia yra pradėti. Anot jų, kiekvienam pradedančiajam reikia tikėti savo idėja ir nebijoti jos įgyvendinti.

„Kai žmogus ketina šokti parašiutu, jam labai sunku žengti pirmą žingsnį, bet jis tiesiog ryžtasi ir žengia. Verslo pasaulyje irgi reikia pradėti, po truputį įsivažiuosi. Būna ir geriau, ir blogiau, bet pradėti reikia. Jeigu tik šnekėsi, kad nori daryti, gali norėti ir iki gyvenimo pabaigos“, – teigė Ramūnas, skubėdamas atidaryti durų atverti pirmiesiems vakarinės paskaitos dalyviams.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.