...

Sukurta galimybė greičiau rasti partnerius užsienyje

Verslas

2018.06.22

Autorius: BZN start

Temos: .

Sukurta galimybė greičiau rasti partnerius užsienyje

Almantas Danilevičius. Asmeninio archyvo nuotr.

Jau nuo šio mėnesio, kiekvieną savaitę Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų tinklapyje bus skelbiami daugiau kaip 60-ies valstybių skirtingų sektorių įmonių pasiūlymai Lietuvos verslui, o Rūmų ekspertai padės nemokamai išsirinkti tinkamiausius.

Nuo šiol kiekvieną savaitę Rūmų tinklapyje www.cci.lt nuolat bus skelbiami įvairūs skirtingų verslo sektorių įmonių pasiūlymai iš 66 pasaulio valstybių. Ši paslauga teikiama bendradarbiaujant su Europos įmonių tinklu (Enterprise Europe Network), kurio partneriais yra Rūmai.

Tinkama visiems

 

„Rūmai, siekdami skatinti Lietuvos įmonių produkcijos ir paslaugų eksportą, nemokamai ir proaktyviai dalinsis informacija, kuri, tikimės, padės rasti naujų kontraktų“

A. Danilevičius.

 

Europos įmonių tinklo duomenų bazėje tinkamus užsienio partnerius šiandien gali rasti kone kiekviena Lietuvos įmonė: pvz., įmonė iš Lenkijos ieško specifinių aliuminio profilių ir LED šviestuvų gamintojų/tiekėjų, o Jungtinės Karalystės bendrovė bendradarbiautų su metalinių sandėliukų gamintojais, ekologiškų prekių ženklų, prekiaujančių kūdikių/vaikiškomis prekėmis įmonėmis galėtų rasti partnerių Švedijoje ir t.t.

„Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai jau žino ir įvertino bendradarbiavimo su Europos įmonių tinklo naudą. Šiuo metu bendradarbiavimo partnerių paieškos duomenų bazėje yra daugiau nei 6,5 tūkst. nuolat atnaujinamų verslo pasiūlymų. Rūmai, siekdami skatinti Lietuvos įmonių produkcijos ir paslaugų eksportą, nemokamai ir proaktyviai dalinsis informacija, kuri, tikimės, padės rasti naujų kontraktų“, – sako Rūmų gen. direktorius dr. Almantas Danilevičius, pažymėdamas, kad Rūmų ekspertai taip pat nemokamai padės įmonėms išsirinkti tinkamiausius pasiūlymus, užmegzti kontaktus, teiks konsultacijas ir pagalbą.

Pirmieji pasiūlymai jau paskelbti

Europos įmonių tinklas buvo įsteigtas Europos Komisijos iniciatyva 2008 metais, siekiant padėti įmonėms rasti bendradarbiavimo partnerių užsienio šalyse pasitelkiant duomenų bazes, organizuojant tarptautinius renginius ar konsultuojantis su 4500 Tinklo kolegų.

Per 10 metų visame pasaulyje Tinklo pagrindinėmis paslaugomis pasinaudojo 2,6 mln. įmonių. Lietuvoje vien praėjusiais metais įvairiuose Tinklo vietiniuose renginiuose dalyvavo beveik 2000 įmonių, o tarptautinių renginių metu įvyko daugiau nei 800 susitikimų su potencialiais užsienio partneriais.

Pirmąją porciją nemokamų verslo pasiūlymų jau galima rasti čia: http://www.cci.lt/naujienos/uzsienio-imoniu-pasiulymai-lietuvos-verslui/

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.