...

Naujas Lietuvoje dirbtinio intelekto startuolis jau spėjo gauti pirmąją investiciją

Verslas

2018.07.18

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: .

Naujas Lietuvoje dirbtinio intelekto startuolis jau spėjo gauti pirmąją investiciją

„Perfection.AI“ komanda. Asmeninio albumo nuotr.

Vos prieš mėnesį oficialiai įkurta platforma „Perfection.AI“ jau sulaukė sėkmės ir pirmųjų didelių investicijų iš fondo „Open Circle Capital“. Platformos vadovė ir bendraįkūrėja Simona Vasytė pasakoja, kad iki pirminės sėkmės įmonei prireikė net dvejų metų.

Perfection.AI“ idėją sukūrė komanda, kurios nariai patys ilgai dirbo žaidimų kūrimo srityje. Ši platforma skirta palengvinti žaidimų kūrėjų daliai.

„Mes patys buvome žaidimų kūrėjai, todėl puikiai suprantame, kad kiekvienas kūrėjas nori kurti įdomius ir pasaulį stebinančius žaidimus, kurie naudotų naujausias technologijas ir priblokštų žaidėjus savo pasaulinio lygio grafika, intuityviu valdymu ir novatoriška žaidimo mechanika. Tačiau, norėdami išleisti žaidimą, mes susiduriame su nesuskaičiuojama daugybe iššūkių, kurie žaidimo kūrimo procesą padaro panašesnį į ilgą vingiuotą kelią nei į tiesią liniją. Pakeliui susiduri su kiekvieną dieną kintančiais reikalavimais, pažangiosios technologijos, pasirodo, nepalaiko žaidimui reikalingų funkcionalumų, o klaidų sąrašas ilgėja ne valandomis, o minutėmis. Be viso to, žaidimo išleidimo data jau kvėpuoja į nugarą. Labai gerai suprasdami šį skausmą, mes, „Perfection.AI“, tikimės palengvinti žaidimų kūrimo procesą ir įgalinti žaidimo kūrėjus sukurti aukščiausios kokybės žaidimus ir atnešti naujas patirtis savo žaidėjams. Panaudodami dirbtinį intelektą, mes norime automatizuoti rankiniu būdu atliekamas žaidimo kūrimo užduotis: žaidimo balansavimą, testavimą, lygių generavimą, personalizavimą, vidinę žaidimo (in-game) rinkodarą ir žaidimų reklamavimą kituose savo žaidimuose (cross-promotion)“, – pristato S. Vasytė.

Idėja iš asmeninės patirties

 

„Mums buvo labai svarbu, kad žaidimas būtų tinkamai subalansuotas ir abi pusės turėtų lygias galimybes laimėti (50/50).“

S. Vasytė.

 

Nors idėja oficialiai gyvuoja tik mėnesį, tačiau prie jos tobulinimo ir auginimo iki starto komanda užtruko dvejus metus. Per tą laiką, kaip sako pašnekovė, prireikė daug svarstymų, bandymų ir tobulinimų.

„Perfection.AI“ idėja gimė mums darbuojantis prie savo kurto žaidimo „Battle Towers“. Šis žaidimas yra realiojo laiko strategija, kurioje vienas žaidėjas tiesiogiai gali žaisti prieš kitą. Dėl tokio žaidimo dizaino mums buvo labai svarbu, kad žaidimas būtų tinkamai subalansuotas ir abi pusės turėtų lygias galimybes laimėti (50/50). Kad galėtume pasiekti tobulą (angl. perfect – iš čia kilo ir įmonės pavadinimas) balansą, mes intensyviai bandėme ir tobulinome žaidimo parametrus, darydami mažus pakeitimus. Kiekvienam pakeitimui reikėjo naujo bandymo, kuris ištęsdavo bendrą žaidimo kūrimo proceso laiką ir kainą. Po kurio laiko supratome, kad balansavimas ir testavimas rankiniu būdu nėra pats efektyviausias, tad pradėjome ieškoti būdų automatizuoti procesą. Pradėjome nuo paprastų eksperimentų, kurie vėliau vedė į pirmuosius prototipus, išaugusius į startuolį „Perfection.AI“, – pasakoja S. Vasytė.

Ilgainiui komanda pastebėjo, kad komerciniai pasiūlymai viršija jų lūkesčius ir paklausa matoma išties didžiulė, todėl kitas natūralus žingsnis buvo investicijų paieška.

Rado tinkamus investuotojus

Vos mėnesį veikiantis startuolis jau sulaukė susidomėjimo. Pirmuosius savo bandymus ir tobulinimus finansavę asmeninėmis lėšomis, šiuo metu komandos nariai jau gali pasigirti pirmąja pritraukta investicija.

„Dirbtinis intelektas yra viena iš prioritetinių sričių galingiausių valstybių ir Europos Sąjungos radaruose. Nieko keista, kad tai svarbu ir „Open Circle Capital“. Nors jų investuojamų sumų strategija orientuota į vėlesnės stadijos startuolius (seed), mes tikime, kad „Perfection.AI“ potencialas ir motyvuota komanda buvo tos priežastys, dėl kurių jie ryžosi padaryti išimtį ir investuoti nedelsdami. Šiuo metu gavome 80 tūkst. eurų investiciją (50 tūkst. eurų iš „Open Circle Capital“ ir 30 tūkst. eurų iš privačių Lietuvos angelų)“, – atskleidžia pašnekovė.

Platformos bendraįkūrėja pripažįsta, kad finansinė parama yra tik viena iš sudedamųjų visos paramos dalių: „Nors šiuo metu jau gavome pirmąją išorinę investiciją iš „Open Circle Capital“ ir mūsų angelų, tai yra tik maža dalis visos pagalbos, kurios sulaukėme. Nenustojame stebėtis, kiek gauname patarimų ir palaikymo iš kitų verslo pasaulio atstovų. Žinoma, ypač džiaugiamės savo investuotojais, kurie geriausiai suprato tai, ką mes norime padaryti, ir investavo į mus savo patarimais beveik metus iki finansinės investicijos. Be galo džiaugiamės tokiu stipriu partneriu“, – atvirauja pašnekovė.

S. Vasytės teigimu, ši investicija bus pirmiausia naudojama didinant augimo greitį ir diegiant dirbtinį intelektą dar gausesnėje sričių plotmėje.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.