...

Sostinėje įkūrė didžiausią problemų centrą

Verslas

2018.08.30

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: .

Sostinėje įkūrė didžiausią problemų centrą

Rūta Juozapaitytė. Asmeninio albumo nuotr.

UAB Problemų centras – taip vadinasi prieš nepilnus metus Rūtos Juozapaitytės įgyvendinta svajonė, įkurta didžiausia Vilniuje laipiojimo uolomis salė „Rock On“.

Ryžosi po rinkos tyrimo

R. Juozapaitytė ilgą laiką dirbo su verslo konsultavimo projektais, tačiau realios patirties versle turėjo nedaug. Darbo reikalais dažnai vykdama į Didžiąją Britaniją, pašnekovė pastebėjo, kad laipiojimas uolomis šioje šalyje itin mėgstamas sportas, todėl pradėjo šiomis galimybėmis domėtis ir Lietuvoje.

„Ieškodama panašių užsiėmimų Vilniuje pastebėjau, kad tokios veiklos pasiūla yra labai maža – tuo metu sostinėje veikė tik viena laipiojimo salė. Todėl ir sugalvojau pritaikyti verslo konsultavimo srityje sukauptas žinias apie strateginį valdymą, finansus, rinkodarą ir įgyvendinti idėją pradėti savo verslą. Manau, kad verslas turi tenkinti konkretų kliento poreikį, todėl šiuo atveju veiklos sritį padiktavo pati rinka. Atlikus tyrimus ir parengus verslo planą neliko abejonių, kad tai veikla, kuri ne tik bus įdomi vilniečiams, bet ir turės pasisekimą. Joje turėjau galimybę atsiskleisti“, – džiaugiasi moteris.

Paklausta, kodėl steigdama uždarąją akcinę bendrovę pasirinko tokį keistą pavadinimą, R. Juozapaitytė sako, kad tai jai padiktavo pati verslo specifika.

„Daug kam šypseną sukeliantį įmonės pavadinimą „Problemų centras“ taip pat padiktavo ši veikla: „problema“ anglų kalba vadinama laipiojimo trasa, kurią įveikęs žmogus gali sakyti, kad išsprendė problemą“, – atskleidžia verslininkė.

Tinka visiems

Nors laipiojimas uolomis vis dar klaidingai vertinamas kaip itin sudėtingas sportas, R. Juozapaitytė patikina: atėję į „Rock On“ sau priimtiną sudėtingumo lygį atras kiekvienas.

„Mūsų salė „Rock On“ kviečia susipažinti su boulderingu – laipiojimu uolomis. Čia vyksta treniruotės su profesionaliais treneriais, švenčiami vaikų (ir ne tik) gimtadieniai, vyksta įvairių įmonių komandos formavimo užsiėmimai, praleisti laiko užsuka aktyvaus laisvalaikio mėgėjai ir įvairesnių fizinių veiklų pasiilgę žmonės. Šiuo metu esame didžiausia boulderingo salė Vilniuje, turime įkūrę įvairiausio sudėtingumo laipiojimo trasas, skirtas pradedantiesiems ir pažengusiems laipiotojams. Tai puikus laisvalaikio praleidimo būdas ieškantiesiems įdomesnių, nepabodusių treniruočių mieste, besiruošiantiesiems žygiams ar pan. Pastebiu, kad žmonės vis daugiau dėmesio skiria aktyviam gyvenimo būdui ir vis dažniau ieško naujų potyrių bei nuotykių, todėl paslaugos, kurias siūlome, sulaukia susidomėjimo, o mes dažnai esame palydimi geriausiais atsiliepimais ir teigiamomis klientų emocijomis po treniruočių“, – pasakoja pašnekovė.

Kalbėdama apie savo klientus, R. Juozapaitytė patikina, kad jų amžius neribotas. Čia apsilanko ir tėvai su mažyliais, ir vyresnio amžiaus žmonės. Dėl skirtingo sudėtingumo trasų taip pat nesvarbus tampa ir fizinio pasirengimo lygis, mat sau įveikiamą ar iššūkių keliančią trasą ras ir pradedantysis, ir sporto entuziastas.

Trūko patirties ir pinigų

 

„Smagu pažvelgti atgal ir suprasti, kad per trumpą laiką nuveikėme labai daug ir stipriai patobulėjome.“

R. Juozapaitytė.

 

Pašnekovė šypteli: nors ir turėjo sukaupusi nemažai patirties apie strateginį valdymą bei finansus, rinkodarą, konsultuodama kitus verslus, vis dėlto kuriant savąjį reikėjo gerokai pavargti, gilinantis į kiekvieną verslo etapą ir procesą.

„Kartais pagalvoju, kad jei visus verslo kūrimo procesus reikėtų pakartoti, viską pavyktų padaryti dukart greičiau ir geriau. Tačiau dabar smagu pažvelgti atgal ir suprasti, kad per trumpą laiką nuveikėme labai daug ir stipriai patobulėjome“, – sako moteris.

Be to, ji pripažįsta susidūrusi ir su tradicine naujo verslo problema – finansų trūkumu. „Pradedant verslą, žinoma, reikėjo nemažų finansinių investicijų – čia labai pravertė kredito unijos suteikta lengvatinė paskola iš „Verslumo skatinimo fondo 2014–2020, finansuojamo Europos socialinio fondo lėšomis“. UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) šiai paskolai suteikė garantiją, taip pat pasiūlė pasinaudoti darbo užmokesčio kompensavimo priemone „Subsidijos verslo pradžiai“. Ateityje planuoju kreiptis ir dėl verslo konsultacijų kompensavimo – tai padėtų patobulinti tam tikras veiklos sritis“, – atvirauja pašnekovė.

Svarbu susitaikyti su atsakomybe

Pradedantiesiems verslininkams „Rock On“ įkūrėja pataria nepraleisti rinkos analizės etapo ir įsiklausyti į klientų poreikius, be to, nepamiršti, kad, turint nuosavą verslą, visa atsakomybė krinta ant įkūrėjo pečių, todėl reikia pasiruošti laukiantiems iššūkiams.

„Nuosavas verslas – neįkainojamos patirties ir galimybių asmenybei atveriantis kelias. Visiškai laisvai rinktis savo veiklos kryptį, matyti, kaip tavo idėjos materializuojasi, o pastangos augina vaisius, yra nuostabus jausmas. Kita vertus, verslo įkūrėjui tenka prisiimti visišką atsakomybę už įmonės rezultatus, kasdien susidurti su galybe iššūkių, žaibiškai juos spręsti, priimti teisingus strateginius sprendimus. Reikia suprasti, kad dirbant sau riboja tik tavo paties nepasitikėjimas savimi ir fantazijos stygius – yra begalė sričių, kuriose galima kurti, ieškoti inovatyvių sprendimų, kad klientams siūloma prekė ar paslauga taptų dar geresnė“, – įsitikinusi verslininkė.

„Rock On“

440-1535608888-412892.jpg 440-1535608888-674056.jpg 440-1535608888-301071.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.