...

Įrodė, kad sveikas maistas gali būti skanus

Verslas

2018.09.03

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Įrodė, kad sveikas maistas gali būti skanus

R. Mišeikienė, A. Mišeika, M. Vaišys. Asmeninio albumo nuotr.

Klaipėdietė asmeninė trenerė – dietistė Roberta Mišeikienė (52) du dešimtmečius kauptą patirtį, konsultuojant žmones mitybos klausimais, nutarė perkelti į elektroninę erdvę. Taip, drauge su projekto varomaja jėga Arvydu Mišeikiu (52) bei vadybininku Mindaugu Vaišiu (36) buvo sukurta platforma emityba.lt

Pašnekovė neslepia, tik suderintas komandinis darbas ir veiklos pasidalijimas padėjo pasiekti geriausio rezultato ir nesustoti tobulėti, auginant vis naujas, su emityba.lt susijusias idėjas.

Sprendžia opią problemą

Sumažėjęs šiuolaikinio žmogaus fizinis aktyvumas, netinkama mityba ir didžiulis gyvenimo tempas, priverčiantis valgyti greitą bei nesveiką maistą sukūrė problemą, su kuria susiduria didelė dalis pasaulio gyventojų, tarp jų ir lietuviai. R. Mišeikienė pastebi, jog antsvoris ir nutukimas yra sparčiai auganti problema, todėl mitybos klausimus atsakančių platformų poreikis ženkliai didėja.

„Ši platforma labai reikalinga visiems, kas nori numesti svorio ir sveikai maitintis. Požiūris į sveiką mitybą ir lieknėjimą šiuo metu labai keičiasi. Lieknėjantys nori maitintis ne tik sveikai bet ir skaniai, o šiuolaikinis gyvenimo tempas neleidžia daug laiko skirti kalorijų bei maistinių medžiagų skaičiavimams, sveikų receptų paieškai ir maisto gaminimui”,- sako pašnekovė.

Anot jos, daugelis mitybą suvokia kaip vien tik tai, kas patenka į lėkštę. Vis dėl to, tai yra ištisas mokslas, kuris paprastam žmogui kartais gali būti sunkiai įkandamas be pagalbos.

„Mityba – tai ne tik maisto produktai, maisto gaminimas, bet ir skaičiai: formulės, kalorijos ir gramai. Neturintys specialaus išsilavinimo, pasiklysta internetiniuose pasiūlymuose, kurie dažnai prasilenkia su mokslu, todėl ir kilo mintis, kad galima juos susiteminti ir perkelti į elektroninę erdvę”,- pasakoja R. Mišeikienė.

Derinama individualiai

Sveikos mitybos populiarumui augant, drauge auga ir konkurencinė rinka tokioms platformoms, kaip emityba.lt. Vis dėl to, pašnekovė įsitikinusi, jog išskirtinį dėmesį klientui suteikiantys specialistai visada bus tinkamai įvertinami vartotojų.

„Ši platforma sukurta dietistės – specialisto galinčio konsultuoti žmones mitybos klausimais. Kiekvienas mitybos planas ir receptas apskaičiuojamas tik individualiai kiekvienam vartotojui, o tai suteikia galimybę naudotis mūsų sistema ne tik atskiriems vartotojams, bet ir šeimoms. Vartotojai gali rinktis patiekalus iš didžiausios Lietuvoje sveikų patiekalų bazės, kurioje sukaupta virš 1000 receptų”,- atskleidžia verslininkė.

Garantuoja rezultatą

Pasak projekto autorės, kiekvienam savo klientui jie gali garantuoti šimtaprocentinį rezultatą, žinoma, su ta sąlyga, jeigu pats vartotojas norės sveikai gyventi ir laikysis duotų nurodymų.

„Mes siūlome 100% rezultatą. Vartotojai už palyginti nedidelį mokestį gali prisijungti prie savo mitybos plano per minutę po apmokėjimo ir rinktis mėgiamus patiekalus iš didžiausios Lietuvoje sveikų patiekalų bazės. Vartotojai nustemba pamatę tokį didelį sveikų patiekalų pasirinkimą, nes daugelis internetinių konsultantų gali pasiūlyti skurdų mitybos planą tik su virta vištiena ir daržovėmis. Mitybos plane, kurį siūlo emityba.lt kiekvieną patiekalą sudaro nuo 3 iki 7 ingredientų, kuriuos galite rasti kiekvienoje parduotuvėje. Dauguma patiekalų pagaminami labai greitai”,- pasakoja ji.

Didžiausi kaštai – laikas

R. Mišeikienės teigimu, pradėti nuosavą verslą nebuvo labai sudėtinga, o daugiausia ši veikla pareikalavo laiko investicijų, mat visas emityba.lt platforma paremta grynu dietologijos mokslu, tiksliais paskaičiavimais.

„Lieknėjimas, tai ne tik sveikų patiekalų gaminimas, bet ir kalorijų, baltymų, riebalų ir angliavandenių poreikio apskaičiavimas vadovaujantis dietologijos mokslu. Visus skaičiavimus reikėjo perkelti į elektroninę erdvę. Daugiausia laiko užėmė sveikų patiekalų bazės kūrimas ir vienintelės Lietuvoje unikalios kalorijų skaičiuoklės svoriui mažinti sukūrimas. Sugaišto laiko nė trupučio negaila, o labiausiai motyvuoja vartotojų atsiliepimai apie pasiektus rezultatus”,- atskleidžia R. Mišeikienė.

Siekite būti geriausiais

Nors startavo dar neseniai, emityba.lt komanda jau turi rimtų ateities planų ir dėlioja pirmus žingsnius jų link. Pašnekovė pasakoja, jog platforma jau verčiama į užsienio kalbas ir rengiasi startui kitose rinkose. Tuo tarpu visiems pradedantiesiems, ar vis dar svajojantiems apie nuosavą verslą, moteris linki nesustoti ir siekti profesionalumo.

„Siekite tapti savo srities profesionalais, nesustokite pusiaukelėje ir įgyvendinkite savo idėjas iki galo”,- linkėjimus siunčia R. Mišeikienė, drauge su emityba.lt komanda.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.