...

Kartu su jaunėlės gimimu atidarė privatų vaikų darželį

Verslas

2018.09.10

Autorius: Loreta Lileikienė

Temos: , .

Kartu su jaunėlės gimimu atidarė privatų vaikų darželį

Asta Jagelo su šeima. Asmeninio albumo nuotr.

Prieš metus iš emigracijos į Lietuvą sugrįžusi kaunietė Asta Jagelo (35) per porą mėnesių kartu su vyru parengė verslo planą. Sostinėje, Baltupių ir Pašilaičių mikrorajonuose, atidaryti privatų tarptautinį vaikų darželį „Katino dienelės“ neužtruko, nes idėjai įgyvendinti skyrė savo asmenines lėšas. Privačios ikimokyklinės įstaigos ugdymas orientuotas į anglų kalbos mokymąsi nuo ankstyvosios vaikystės.

 

Į darželį – nuo trečiosios savo gyvenimo dienos

Veikli moteris iki pat susilaukdama naujagimės rūpinosi kuriamo verslo reikalais, o gimus dukrelei Gracianai darbų nesustabdė – iš karto jai gimus atvėrė privataus darželio duris, kuriame nuo savo trečiosios gyvenimo dienos kartu su kitais vaikais auga ir jaunėlė.

Kauno Milikonių vidurinę mokyklą baigusi pašnekovė VDU studijavo socialinius mokslus, o Jungtinėje Karalystėje – Lidso Metropolitano universitete – verslo vadybą. Jos pirmasis ir dešimtmetį trukęs darbas buvo susijęs su darbuotojų atranka. „Esu labai lojali. Visada tikėjau, kad galiu augti ir siekti savo tikslų vienoje įmonėje. Tikiu, kad sunkus darbas yra įvertinamas ir atsiperka. Pradėjau nuo administravimo, o išeidama motinystės atostogų palikau regiono vadovės kėdę. Aš turiu mylėti savo darbą ir realizuoti save, eiti į darbą kaip į šventę. Kitaip būtų sunku, nes nejusčiau pasitenkinimo savo pasiekimais ir veikla“, – apie atsidavimą darbui sako A. Jagelo.

Arčiau šeimos

Vaikų darželio „Katino dienelės“ steigėja pasakoja, kad privataus verslo idėja gimė labai organiškai – su antrosios dukrytės gimimu. „Supratau, kad dar ilgai negalėsiu grįžti į savo pareigas kaip regiono vadovė. Jei grįšiu, nematysiu, kaip mano vaikai auga, nes dažnai būsiu išvykusi. Apsisprendimas grįžti į Lietuvą iš Jungtinės Karalystės, kurioje darbavomės ir gyvenome su šeima, buvo kiek netikėtas mums patiems, bet tikslingas – norėjome, kad mūsų vaikai augtų matydamiesi su seneliais, pažindami Lietuvos kultūrą ir mokėdami gimtąją kalbą, bet nepamiršdami ir anglų kalbos – pasaulis didelis, nežinia kur likimas pakryps už penkerių ar dešimties metų“, – svarsto Asta.

 

„Buvau tikra, kad savo vaikus auginsiu duodama teisę rinktis, kad nuo ankstyvų dienų skatinsiu jų savarankiškumą.“

A. Jagelo.

 

Verslininkė teigia, kad multikultūriškumas, pagarba kitai tautai bei kalbai, kitai religijai ar odos spalvai vaikams turi būti natūralūs dalykai, norma. Tada jiems įsitvirtinti pasaulyje bet kokioje šalyje bus lengviau. A. Jagelo pripažįsta, kad vaikų edukacija jai visada buvo artima: „Man įdomu viskas, kas susiję su vaikais. Tikiu tikslingo ugdymo idėja, individualizuotu, pagal poreikius parinktu ugdymu, nes kiekvienas vaikas tobulas, išskirtinis. O mes, tėvai, galime rinktis, koks ugdymas tinkamiausias mūsų vaikui. Buvau tikra, kad savo vaikus auginsiu duodama teisę rinktis, kad nuo ankstyvų dienų skatinsiu jų savarankiškumą.“

Duoti daugiau sau ir aplinkiniams

Žinoma, neneigia moteris, pažįstami ir artimieji juos, nusprendusius grįžti į gimtinę iš emigracijos, atkalbinėjo. Abejojo, kad šeimai, kuriai nieko netrūksta svetur, Lietuvoje bus gerai. „O me kaip tik nenorėjome iš vaikų atimti galimybės augti mūsų tėvynėje, troškome duoti kažką daugiau ir sau, ir aplinkiniams, – apie savo svajones pasakoja į gimtinę grįžusi A. Jagelo, čia greitai pamačiusi, ką galėtų pasiūlyti. – Ikimokyklinis ugdymas anglų kalba Vilniuje labai reikalingas. Daug šeimų sugrįžta iš užsienio, daugėja užsienio piliečių, linkusių apsigyventi Lietuvoje. Tad vaikų darželis jaunoms šeimoms, kurios savo ateitį sieja ne tik su Lietuva – reikalingas ir naudingas.“ Vaikų, norinčių lankyti tarptautinį darželį, nestokojanti jo kūrėja apgailestauja, kad sunkiausia jos veikloje iki šiol yra perprasti Lietuvos mokesčių sistemą. Stebina ir tai, kokios nedėkingos jauno verslo pradžios sąlygos – jokios pagalbos ar lengvatų: „Štai mokesčiams nuo atlyginimų sumokame beveik tiek pat, kiek sumokame darbuotojams.“

Kita problema, iškylanti steigiant vaikų ugdymo įstaigą – sunku rasti profesionalių, patikimų ir lojalių darbuotojų.

Plėsis ir toliau

Praėjusių metų vasarą duris atvėręs privatus tarptautinis „Katino dienelių“ darželis

šią vasarą pakvietė vaikus jau ir į antrąjį savo filialą, o nesustodami plėstis jo šeimininkai 2019 m. pradžioje rengiasi pakviesti ir į trečiąjį darželio filialą. Pasak A. Jagelo, verslo investicijos viršijo 50 000 eurų. Tikėtina, kad pelningai veikti pavyks jau po metų. Savo projektą darželio steigėja daugiausia reklamuoja socialiniuose tinkluose, spaudoje, TV kviestiniuose pokalbiuose, dalija skrajutes gyvenamuosiuose rajonuose aplinkui filialus. Asta teigiamai vertina konkurenciją, kuri, jos įsitikinimu, visada yra sveika. „Vilniuje veikia pora darželių, ugdančių vaikučius lietuvių ir anglų kalbomis. Kiekvienas išskirtinis ir labai savitas. Juk ir mūsų klientas yra nestandartinis – jam svarbus ankstyvasis vaiko supažindinimas su multikultūriniu pasauliu, anglų kalba, taip pat ir savarankiškumo, atsakomybės ir pasirinkimo laisvės ugdymas“, – sako A. Jagelo.

Pasidomėjus privataus vaikų darželio paslaugų kainomis, jo savininkė sako, kad „Katino dienelėse“ jos aukštesnės nei vidutinio privataus Vilniaus darželio.

Verslo naujokams ji linki tikėti savo idėja, savimi ir svarbiausia – nenuleisti rankų: „Bandykite, kol pavyks!“ Praverčia ir taisyklė: „Dešimt kartų pamatuok, o tada kirpk.“

„Katino dienelės“

442-1536559047-482449.jpg 442-1536559047-956516.jpg 442-1536559047-863793.jpg 442-1536559047-887312.jpg 442-1536559047-486341.jpg 442-1536559047-349682.jpg 442-1536559047-999394.jpg 442-1536559047-128305.jpg 442-1536559047-976350.jpg 442-1536559047-182777.jpg 442-1536559047-973843.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.