...

Sukūrė išmaniuosius pelėkautus

Verslas

2018.09.27

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Sukūrė išmaniuosius pelėkautus

Šarūnė Vasiliauskaitė-Alenskienė. Asmeninio albumo nuotr.

Lietuvoje ir visoje Europoje užvirus diskusijoms dėl ribojimų žiurknuodžiams, lietuvių startuolis siūlo išeitį – išmaniuosius pelėkautus „Smart Mouse Trap“. Vilniečiai Šarūnė Vasiliauskaitė-Alenskienė (34) ir Donatas Zaveckas (40), įkūrę startuolį, jau sulaukė susidomėjimo ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio rinkų.

Atsiųs trumpąją žinutę

Lietuvių sukurti pelėkautai puikiai dera prie šiuolaikinio žmogaus gyvenimo būdo ir tempo. Apie sugautą graužiką namų šeimininkai iš karto informuojami SMS žinute. Įrenginys taip pat fiksuoja graužikų elgsenos statistiką. Pavyzdžiui, kada jie buvo aktyviausi, kiek jų sugauta. Tai aktualu profesionaliam pelėkautų naudojimui. Modernus įrenginys, išsiskiriantis originaliu ir žaismingu dizainu, vienu metu gali sugauti net du graužikus.

„Daugelyje tradicinių pelėkautų prispaustos ar prie klijų prilipusios pelės keletą dienų kankinasi, kol pagaliau išsenka ir nugaišta. Galime drąsiai teigti, kad mūsų pelėkautuose „Smart Mouse Trap“ pelės ilgai nesikankina, nes jos nugaišta per sekundės dalį“, – pasakoja Š. Vasiliauskaitė-Alenskienė.

Jai antrina ir idėjos bendraautoris, patikindamas, kad graužikų gaudymo technologijos gali būti modernesnės bei saugesnės. Anot jo, tai pirmoji 100 proc. išmani graužikų gaudyklė, nekelianti jokio pavojaus nei vaikams, nei naminiams gyvūnams, nes nenaudojami jokie chemikalai. Graužikai suviliojami į spąstus natūraliu jauku, pavyzdžiui, gabalėliu duonos ar sūrio.

„Nors gyvenimas sparčiai modernėja, kai kurios problemos, tarp jų ir namus užpuolę graužikai, nedingsta. Tačiau tai šiais laikais galima spręsti moderniais būdais. Mūsų sukurtas įrenginys – puikus pavyzdys, kaip, pasitelkus naujausias ir gamtai nekenksmingas technologijas, graužikų problemą galima išspręsti 100 proc. efektyviai ir saugiai“, – sako vienas iš unikalių pelėkautų kūrėjų ir konsultacijų įmonės „BTT Consulting Services“ vadovas.

Idėją pastūmėjo senelis

D. Zaveckas pasakoja, kad mintis sukurti originalius išmaniuosius pelėkautus kilo neatsitiktinai. Dar prieš pusšimtį metų jo senelis sukūrė unikalų graužikų gaudyklės mechanizmą, tačiau masinės gamybos nepradėjo. Šio darbo, pasitelkęs naujausias technologijas, profesionalius technikus ir dizainerius, prieš kelerius metus ėmėsi anūkas.

„Išmaniųjų pelėkautų „Smart Mouse Trap“ idėją gvildenome keletą metų. Ja galutinai įtikėjome ir mus stipriai užkūrė, kai mechanizmą užpatentavome. Sulaukėme labai daug dėmesio iš žiniasklaidos, laiškų iš Lietuvos piliečių ir net paklausos masinei gamybai iš kitų šalių“, – atskleidžia Š. Vasiliauskaitė-Alenskienė.

Išbandys minios finansavimo platformą

Tam, kad unikalus įrenginys galėtų būti pristatytas pasaulio rinkoms, „Smart Mouse Trap“ sieks finansavimo masinei įrenginio gamybai sutelktinio finansavimo platformoje „Indiegogo“.

„Šiuo metu gauname užklausų iš būsimų pirkėjų dėl „Smart Mouse Trap“ įsigijimo galimybės. Lietuvoje užklupus vėsesniems orams, graužikai ėmė kaišioti nosis žmonių namuose. „Smart Mouse Trap“ bus galima užsisakyti nuo spalio 9 d. sutelktinio finansavimo platformoje. Kampanijos metu kviesime žmones skirti lėšų įrenginio gamybai arba nusipirkti išmaniuosius pelėkautus platformoje „Indiegogo“ ir taip paremti mūsų projektą“, – sako „Smart Mouse Trap“ komandos narė.

Svarbiausia rasti komandą

Pasak Š. Vasiliauskaitės-Alenskienės, užpatentavusi išmaniųjų pelėkautų idėją ir pradėjusi su ja dirbti, komanda susidūrė su sunkumu išbandant šią priemonę, mat šis gaminys ne iš tų, kai gali priėjęs gatvėje paklausti nuomonės bet kurio praeivio. Vis dėlto sprendimai buvo rasti atrinkus aukštos kvalifikacijos komandą.

„Svarbiausia atsirinkti tinkamą komandą, tam skyrėme nemažai dėmesio. Todėl dabar, dirbdami su savo srities ekspertais, su dideliais sunkumais nesusiduriame“, – pasakoja pašnekovė.

Linki nebijoti būti unikaliems

Išskirtinį produktą rinkai pateikę „Smart Mouse Trap“ kūrėjai kiekvienam pradedančiajam verslininkui linki nebijoti būti kitokiam nei kiti rinkos žaidėjai. Būtent tas unikalumas, anot pašnekovų, ir gali tapti verslo sėkmės priežastimi.

„Būkite drąsūs ir išradingi su savo idėjomis, sprendimais. Tik mąstant nestandartiškai galima išsiskirti ir patraukti vartotojų dėmesį. Be to, nebijokite klysti, tai natūralu ir neišvengiama. Klaidos suteikia mums patirtį, o kartu ir pranašumą“, – linkėjimus siunčia išmaniųjų pelėkautų kūrėjai.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.