...

Įdomių gaminių trūkumas paskatino sukurti verslą

Verslas

2018.10.11

Autorius: Urtė Kasparavičiūtė

Temos: .

Įdomių gaminių trūkumas paskatino sukurti verslą

Kristina Bergienė. Asmeninio albumo nuotr.

„Ilgą laiką gyvenau Vilniuje ir dirbau pardavimų srityje, bet vis tyliai pasvajodavau apie nuosavą verslą savo gimtajame mieste Druskininkuose. Ilgainiui šią idėją pavyko įgyvendinti – prieš daugiau nei dvejus metus įkūriau rankų darbo gaminių bei suvenyrų parduotuvę „Gift Box“, – taip savo verslo istoriją pradeda Kristina Bergienė (41).

Dėmesys estetikai ir unikalumui

Pasiteiravus, kaip kilo idėja įkurti rankų darbo gaminių parduotuvę „Gift Box“, pašnekovė tikina, kad Druskininkuose trūko vietos, kurioje būtų galima įsigyti įdomių bei unikalių rankų darbo gaminių dovanoms ir ne tik.

„Nuo to kilo ir parduotuvės pavadinimas, reiškiantis dovanų dėžutę. Rinkdamasi asortimentą, visų pirma ieškojau įdomesnių, nematytų gaminių, taip pat man labai svarbi kokybė, estetika ir unikalumas. Tarkime, jeigu prekiauju drabužiais, jie turi būti tik iš natūralių audinių bei itin aukštos kokybės“, – pasakoja pašnekovė.

Klientai – ne tik druskininkiečiai

„Nors šiame versle esu tik daugiau nei dvejus metus, labai džiaugiuosi, kad parduotuvę „Gift Box“ atrado ir pamėgo ne tik druskininkiečiai, bet ir miesto svečiai – turistai iš kitų Lietuvos miestų, Rusijos, Izraelio, Jungtinės Karalystės ar net Amerikos“, – klientų įvairove džiaugiasi K. Bergienė.

Kiekvienam verslui savas pirkėjas

 

„Manau, kad kiekvienas verslas turi savo pirkėją, tad konkurencijos nejaučiu.“

K. Bergienė.

 

Paklausta, kaip verslui sekasi rinkoje ir ar turi daug konkurentų, moteris tikina, kad nors panašaus pobūdžio parduotuvių jau įsikūrė mieste, bet konkurencijos nejaučia: „Mes nesame konkurentai, mat skiriasi mūsų asortimentas ir stilistika. Manau, kad kiekvienas verslas turi savo pirkėją, tad konkurencijos nejaučiu.“

Sulaukia pastabų iš klientų vyrų

„Į mano rankų darbo gaminių bei suvenyrų parduotuvėlę dažniau užsuka įvairaus amžiaus moterys, nes čia apstu įvairių papuošalų, aksesuarų, drabužių, interjero detalių, o vyrai atvyksta rečiau, nebent kokio suvenyro įsigyti ar dovanos nupirkti. Kartais net tenka sulaukti pastabų iš vyrų, kad neturiu jiems nieko gražaus“, – juokauja pašnekovė.

Pasak K. Bergienės, klienčių akį dažniausiai traukia stilingi papuošalai, išskirtiniai drabužiai, vienetinės rankinės, įdomios interjero puošmenos. „Smagu sulaukti komplimentų, kad turiu tikrai išskirtinį bei įdomų asortimentą“, – džiaugiasi „Gift Box“ įkūrėja.

Rankų darbo gaminiai, spinduliuojantys gerą energiją

„Mano klientai – tai žmonės, vertinantys rankų darbą ir suprantantys tokių gaminių vertę, nes rankų darbo gaminiai turi savo istoriją, išsiskiria savitumu, jie pagaminti su meile, tad dažnai spinduliuoja ir gerą energiją“, – atskleidžia pašnekovė.

Iššūkis – tinkamos patalpos

Prakalbus apie iššūkius kuriant rankų darbo gaminių bei suvenyrų parduotuvėlę, pašnekovė pabrėžia tinkamų patalpų verslui trūkumą. „Didžiausia problema buvo rasti strategiškai geras patalpas už prieinamą kainą. Pačios parduotuvės išdėstymą susiplanavau ir nubraižiau pati, taip pat savo jėgomis atsirinkau asortimentą, o prekybinę įrangą įrengė mano draugas. Žinoma, iš pradžių ne visi tiekėjai noriai sutiko bendradarbiauti, bet su laiku įrodžiau, kad esu patikima. Dabar jie mane susiranda patys ir pasiūlo savo produkciją“, – pasakoja „Gift Box“ įkūrėja.

Linki drąsos ir ryžto

„Tiems, kurie nori pradėti savo verslą, bet nedrįsta, visų pirma palinkėčiau drąsos ir ryžto. Visada reikia siekti savo tikslų, eiti savo svajonės link, nes jei nepabandysi dabar, vėliau gali būti per vėlu ir dėl to gali tekti stipriai gailėtis. Man šiuo klausimu labai pasisekė, nes šalia turėjau artimiausius žmones, kurie mane palaikė, padrąsino ir visapusiškai padėjo. Ir aš nė karto nesigailėjau, kad išdrįsau“, – tikina rankų darbo gaminių parduotuvės įkūrėja K. Bergienė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.