...

Vaikystės pomėgis įkvėpė atidaryti restoraną

Verslas

2018.10.26

Autorius: Janis Muchks

Temos: , .

Vaikystės pomėgis įkvėpė atidaryti restoraną

Rolandas Raibys. Asmeninio albumo nuotr.

Kaip teigia iš Vilniaus kilęs Rolandas Raibys (35), prie Kauno rotušės įsikūrusį restobarą „Salonas“ atidaryti jį paskatino nuo pat vaikystės turėtas pomėgis gaminti maistą, ilgalaikis domėjimasis pasaulio virtuvėmis ir seniai puoselėta svajonė turėti nuosavą restoraną senamiestyje.

Milžiniška konkurencija

Pasak verslininko, restoranų versle konkurencija yra neapsakomai didelė. Kavinių, barų ir restoranų yra ant kiekvieno kampo, todėl pritraukti klientų pas save – užduotis ne iš lengvųjų. To mūsų pašnekovas pasiekia siūlydamas itin įvairų valgiaraštį, kuriame kiekvienas klientas ras savo skonį atitinkančių patiekalų. Idėjų jam restorano savininkas sėmėsi keliaudamas po įvairiausias pasaulio šalis ir tyrinėdamas jų vietinę virtuvę.

Žinoma, neįmanoma apsieiti ir be nuoširdaus noro teikti klientams tikrai kokybišką maistą bei pastangų sukurti lankytojams jaukią atmosferą ir aukšto lygio aptarnavimą.

Pagrindinis sunkumas – surinkti patikimą komandą

Anot R. Raibio, vienas esminių sunkumų, vystant restorano verslą, yra surinkti patikimą ir tvirtą darbuotojų kolektyvą. Kaip teigia pats pašnekovas, darbo pokalbio metu paprastai matomas netikras žmogaus veidas, toks, koks jis nori atrodyti, bet ne toks, koks iš tikrųjų yra. Priimant naują darbuotoją į savo restoraną, darbo pokalbis paprastai mažai ką reiškia, iš tiesų patikrinti žmogų įmanoma tik matant jo realų darbą, bendravimą su klientais bei kolegomis.

Reikia nuolatinio įsitraukimo

Turint nuosavą restoraną, laiko poilsiui lieka labai mažai. Verslo įkūrėjo teigimu, net nebūdamas darbo vietoje, per atostogas ar išvykęs į kitas šalis, jis neturi progos palikti restorano reikalų ir negali per toli atsitraukti nuo telefono, nes niekada negali žinoti, kokią netikėtą situaciją gali tekti padėti išspręsti darbuotojams.

Patarimas norintiesiems įkurti restoraną

Salono“ savininko teigimu, norint išsikovoti sau vietą restoranų versle, reikia išsiugdyti tikrai stiprią asmenybę, nes pagal tokio verslo sėkmės formulę būtina tam visiškai atsiduoti. Prireiks labai didelės ištvermės ir noro siekti savo tikslo bei turėti nuoširdų potraukį sukelti žmonėms gerų emocijų ir matyti jų veide šypsenas. Pašnekovas pataria gerai įvertinti savo galimybes ir labai nuodugniai apmąstyti savo ketinimą dirbti restoranų versle, nes piniginių bei laiko investicijų tam reikės daug, o atsipirkti viskas pradės tik po kelerių metų.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.