...

Meilė tenisui pastūmėjo kurti nuosavą verslą

Verslas

2018.10.29

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Meilė tenisui pastūmėjo kurti nuosavą verslą

Diana Paulauskienė. Asmeninio albumo nuotr.

Vilniečiams Dianai ir Arnui Paulauskams užsiimti ir mėgti tik vieną sporto šaką pasirodė pernelyg nuobodu, todėl meilė teniso žaidimui pastūmėjo sukurti aktyvaus poilsio erdvę „Teniso sala“. Nors veikla gyvuoja tik pirmuosius metus, įkūrėjai neslepia ambicijų plėsti teniso kortus, mat paklausa jau dabar viršija naujos erdvės galimybes.

Vienas sportas – nuobodu

D. Paulauskienė teigia, kad Lietuvoje, kur daugiausia liaupsių ir dėmesio sulaukia krepšinis, įkurti teniso erdvę nebuvo labai nedrąsu. Abu su vyru suprato, kad nuolat užsiimti tik vienu sportu gali būti nuobodoka ir jų spėjimai pasiteisino. Į „Teniso salą“ užsuka ir krepšininkai, ir futbolo gerbėjai, pasirodo net olimpinių žaidynių prizininkai. Erdvė įsikūrusi patogioje vietoje, kur šiuo metu verda tikras naujas gyvenimas.

„Mūsų meilė tenisui ir padiktavo verslo idėją. „Teniso sala“ yra tipinis smulkiojo šeiminio verslo pavyzdys. Verslo idėja kilo vyrui, o sporto kompleksą prižiūriu aš. Įkūrėme teniso kortų kompleksą Didžiosios Riešės ir Riešės gyvenviečių sandūroje, kur labai daug naujakurių, jaunų šeimų su vaikais, pasirinkusių gyventi arčiau gamtos ir toliau nuo miesto šurmulio. Matome pas mus atvykstančius ir tenisą atrandančius tinklinio, futbolo ar kitų sporto šakų entuziastus. Didžiuojamės, kad kartais „tenisuoti“ atvyksta ir netoliese gyvenantis bičiulis – Sidnėjaus olimpinių žaidynių „bronzininkas“ krepšininkas Andrius Giedraitis“, – pasakoja pašnekovė.

Pasitelkė profesionalus

D. ir A. Paulauskų įkurta „Teniso sala“ vadinama viena moderniausių aktyvaus laisvalaikio erdvių Vilniuje. Norėdami pasiekti ir pateisinti šį vardą, verslininkai investavo į verslo kokybę bei rinkosi patikimus partnerius.

„Projektuojant pastatą viskas buvo sutelkta į tenisą: platūs užribiai, aukštos lubos, antrame aukšte patogi poilsio zona stebėti varžyboms ar vaikų treniruotėms. Prisikvietėme tarptautinio lygio gamintojus, liejimo darbus atliko specialistai iš Barselonos. Daug investavome į šiuolaikines, inovatyvias elektronines automatizavimo technologijas – sukūrėme online rezervavimo savitarną, kurioje klientai mato, kada yra laisvų laikų, gali rezervuotis, atsiskaityti, o atvykę į kortą patenka per automatinę personalizuotą praėjimo kontrolę, šviesos teniso salėje ir pagalbinėse patalpose junginėjasi nuo automatinių tūrio daviklių“, – pasakoja D. Paulauskienė.

 

„Tai nebuvo vien tik didelė finansinė parama, tai buvo dar ir psichologinis palaikymas, suteikęs naujų jėgų“

D. Paulauskienė.

 

Naujam verslui prireikė ir finansinių investicijų. Pašnekovė atskleidžia, kad svarbia injekcija tapo partnerio iš Vokietijos parama bei UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ pasitikėjimas.

„Startas visuomet būna sunkiausias. Viskas pajudėjo, kai idėja patikėjo ir prie pradinio kapitalo finansavimo prisidėjo verslo partneris iš Vokietijos. Banko reiklumas ir pagalba išsamiam verslo planui paruošti pareikalavo daug laiko ir pastangų, tačiau tai suteikė dar daugiau užtikrintumo siekiant tikslo ir vystant verslą. Kai projekto pradžioje reikėjo suvaldyti tiek daug biurokratinių, statybos bei finansavimo procesų, kartais atrodė, kad žemė slysta iš po kojų, bet tikėjimas projekto vizija vis vien vedė į priekį. Tuo sunkiausiu momentu atsirado INVEGA. Pasinaudojome įmonės administruojama lengvatine paskola verslui plėsti, pagal kurią INVEGA pradėjo kompensuoti 95 proc. bankinio kredito palūkanų. Tarsi akmuo nuo širdies nukrito. Tai nebuvo vien tik didelė finansinė parama, tai buvo dar ir psichologinis palaikymas, suteikęs naujų jėgų“, – atvirauja verslininkė.

Sukūrė turnyrinę sistemą

Tam, kad teniso erdvė būtų dar patrauklesnė įvairaus lygio tenisininkams, verslininkai sugalvojo sukurti ir vietinę turnyrinę sistemą, kad lankytojams nebereikėtų patiems ieškoti sau varžovų.

„Pas mus veikia unikali turnyrinė sistema „Riešės vertikalė“, kurioje gali žaisti ir pažengęs, ir pradedantysis tenisininkas. Tai pirmoji internetinė sistema Lietuvoje, kviečianti ir poruojanti varžovus, jiems nereikia rūpintis ir gaišti laiko varžovo paieškai, derinti su juo laiko, vargti su rezervavimu – viską už juos padaro mūsų sistema. Pirmieji klientai vieno socialinio tinklo atsiliepimuose priklijavo mums etiketę „Riešės Smart Arena“, kurią girdime iki šiol“, – šypsosi pašnekovė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.