...

Siekia atkreipti dėmesį į sveikos gyvensenos svarbą

Verslas

2018.11.06

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Siekia atkreipti dėmesį į sveikos gyvensenos svarbą

MB „Papildų vilkai“ įkūrėjai. Asmeninio albumo nuotr.

Vaida Vilkelienė drauge su vyru Arnoldu žengia pirmuosius žingsnius verslo pasaulyje, bet jau gali tai vadinti išsipildžiusia svajone. Kadaise jie tik pasvajodavo, kaip būtų gera dirbti sau, būti nuo nieko nepriklausomiems, priimti sprendimus, kurie jiems atrodo teisingiausi, o dabar puoselėja savo įmonę „Papildų vilkai“.

Sukauptas bagažas

MB „Papildų vilkai“ sportuojantiems ir sveika gyvensena besidomintiems žmonėms geriau žinomi „Fitnesiečio“ vardu. Internete bei Vilniuje veikiančioje fizinėje parduotuvėje prekiaujama įvairiais produktais sportininkams: specialios mitybinės paskirties produktais sportininkams, maisto papildais, dietiniais, sveikais, ekologiškais maisto produktais: riešutų sviestu be pridėtinių aliejų, cukrų, druskų ir konservantų, sojų makaronais, kokosų aliejumi ir kt.

V. Vilkelienė pasakoja, kad būtent svajonės ir vyro sukaupta patirtis leido imtis šios veiklos: „Mano vyras visą gyvenimą domėjosi sportu, užsiėmė kovos menais, tad yra sukaupęs daug patirties šioje srityje.“

Anot MB „Papildų vilkai“ vadovės, dabartinei veiklai reikia nuolatinės priežiūros, todėl didelė laiko dalis skiriama kokybiškiems ir geros kainos pasiūlymams pateikti: „Nuolatos ieškome naujų tiekėjų ir gamintojų, bandome atnaujinti prekių asortimentą. Mūsų tikslas – pasiūlyti aukštos kokybės prekių sportininkams už kuo prieinamesnę kainą.“

Dirbo naktimis

Pašnekovė pripažįsta – jie, kaip ir dauguma jaunų verslininkų, savo veiklą pradėjo dar tuomet, kai dirbo samdomus darbus. Toks pradedančiųjų verslininkų pasirinkimas gana dažnas, mat sumažinama finansinė rizika. Vis dėlto, pasirinkus dvigubo darbo kelią, tenka paaukoti kitus resursus, pavyzdžiui, miegą.

 

„Ko gero, tik retas dirbdamas samdomą darbą įvertina, kiek darbdaviui kainuoja tavo darbo vieta.“

V. Vilkelienė.

 

„Verslo įkūrimui ruošėmės kiek daugiau nei metus. Daug dirbome ir neleidome sau sustoti. Dienomis darbuodavomės tiesioginiuose darbuose, o naktimis paskutines jėgas atiduodavome savo verslui. Šioje srityje neturėjome jokios patirties, tad daug sykių klydome, turėjome išmokti nemažai pamokų, sužinoti naujų dalykų. Pradžioje buvo gana sudėtinga perkąsti ir tinkamai vykdyti valstybės įstatymus, reikalavimus, prievoles, susijusias su veikla. Noras atlikti viską tinkamai kainuoja labai daug pastangų, ypač kai neturi patirties“, – teigia V. Vilkelienė.

Vis dėlto triūsas atsipirko ir, palikus samdomo darbo poziciją, drauge su šiokiu tokiu nerimu dėl naujo gyvenimo etapo aplankė ir džiugesys.

„Apėmė malonus, tačiau keistas jausmas. Tik tada supratome, kokius mokesčius tenka mokėti valstybei. Ko gero, tik retas dirbdamas samdomą darbą įvertina, kiek darbdaviui kainuoja tavo darbo vieta. Buvo gera žinoti, kad tik nuo tavęs ir tavo atlikto darbo priklauso atlygis“, – prisimena moteris.

Lėšų pristigo

Samdomų darbų atsisakyti teko tuomet, kai pradedamas verslas ėmė jam trukdyti. Tuomet, kaip ir dažnam jaunam verslui, ėmė stigti apyvartinių lėšų, todėl verslininkams teko pasinaudoti paskolų galimybėmis.

„Pradžioje visi gautus pinigus investavome į produkciją, sau nepasiėmėme nė cento. Vėliau, kai vyrui ši veikla pradėjo trukdyti tiesioginiam darbui, teko jį mesti. Tuomet įkūrėme parduotuvę Vilniuje, bet ir perkėlėme ją į elektroninę erdvę (www.fitnesietis.lt). Prie parduotuvės įkūrimo labai prisidėjo Europos Sąjungos investicijos. Pradedantieji verslą iš kredito unijos gali gauti paskolą verslo pradžiai palankesnėmis nei rinkoje sąlygomis. Lengvatinė paskola iš Verslumo skatinimo fondo 2014–2020, finansuojamo Europos socialinio fondo lėšomis, mums leido įsigyti daugiau prekių. Be to, šiuo metu naudojamės ir darbo užmokesčio kompensavimo priemone „Subsidijos verslo pradžiai“, – pasakoja pašnekovė.

Švietėjiška misija

Verslininkai įsitikinę, kad sveikos gyvensenos svarba šiuolaikiniam žmogui yra milžiniška, tačiau ji, nors ir stipriai populiarėja, bet žinių ir suvokimo vis dar trūksta.

„Iš tiesų lietuviai vis daugiau dėmesio skiria mitybai ir fiziniam aktyvumui. Visas šių dienų tendencijas išduoda prekybininkai ir paslaugų teikėjai. Jeigu išauga paklausa, tuomet atsiranda ir pasiūla. Žmonės tapo išrankesni maisto produktams, ieško vis įvairesnių ir retesnių, į savo mitybos racioną įtraukia ypač maistingų produktų, kitaip dar vadinamų „supermaistu“. Internete daugėja sveikų ir labai įdomių receptų. Nuolat atsidaro naujų ir didesnių sporto klubų, siūlančių sportuoti už daugeliui priimtiną kainą, ko seniau tikrai nebuvo. Sporto treneriai siūlo savo paslaugas, kurios gana dažnai yra reklamuojamos ir socialiniuose tinkluose. Daug žmonių seka sveikos gyvensenos puslapius ir jų informacija dalijasi tarpusavyje. Labai svarbu atkreipti žmonių dėmesį į sveikus produktus ir jų vartojimą, nes mes valgome labai daug cukraus, konservantų, stabilizatorių, emulsiklių ir kitokių maisto priedų turintį maistą. Tai kenkia mūsų sveikatai“, – tikina pašnekovė.

Savo verslą pradedantiems asmenims moteris palinkėtų kantrybės, nes čia, kaip ir sporte, galima labai greitai viską mesti ir rasti begalę pasiteisinimų, tačiau pasitelkus atkaklumą rezultatai gali ir nustebinti.

„Žmonėms dažniausiai pritrūksta valios siekti užsibrėžto tikslo. Dažniausiai jie nesėkmes bando nurašyti laiko trūkumui. Nenorima išeiti iš komforto zonos, bet tik sunkiai dirbant galima pasiekti užsibrėžtų tikslų. Viskas įmanoma, tik reikia daug ir sunkiai dirbti“, – neabejoja V. Vilkelienė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.