...

Lietuvių sukurtas išmanusis laikrodis rūpinasi vaikų saugumu

Verslas

2018.11.12

Autorius: Rytis Verbickas-Dzabulis

Temos: , , .

Lietuvių sukurtas išmanusis laikrodis rūpinasi vaikų saugumu

Paulius Sirevičius. Asmeninio albumo nuotr.

Panevėžiečiai Paulius Sirevičius (38) ir Ričardas Bernotavičius (35) susipažino Lietuvos marketingo asociacijoje ir pamatė, kad turi šį tą bendra – norą turėti inovatyvų verslą. Bekuriant projektą, skirtą padėti senyviems žmonėms, gimė idėja pasirūpinti ir mažųjų saugumu. Taip du veiklūs vyrai sukūrė „Gudrutį“ – išmanųjį laikrodį vaikams, kuris nacionaliniuose technikos apdovanojimuose „Tech Top 2017 buvo pripažintas Metų Lietuvos technikos pasiekimu.

„Pagalbos mygtukas“ – mūsų projektas, suteikęs senoliams galimybę išsikviesti pagalbą į namus. Plėtojant mobiliąją versiją ir juokaujant mums išsprūdo frazė: „Kaip būtų gerai vaikus nuotoliniu būdu prižiūrėti!“ – prisimindamas verslo idėjos užuomazgas, pokalbį pradeda vienas verslo įkūrėjų P. Sirevičius.

Idėja kilo iš savo pačių poreikio

Turėdami savo atžalų, verslo įkūrėjai puikiai žinojo, kokių klausimų kyla tėvams. Ar vaikas išėjęs į kiemą jausis saugus, ar galėsiu su juo susisiekti, kas bus, jei vaikui skubiai reikės pagalbos?

„Gana ilgai nagrinėjome rinką, ką siūlo išmaniųjų technologijų ekspertai mūsų mažyliams ir tėveliams, ieškojome tyrimų apie vaikų elgseną ir jų poreikius. Siekėme sukurti produktą, paremtą ne tik teorija, bet ir praktika, kuri atėjo su mūsų pačių poreikiais turint vaikų“, – prisimena verslininkas.

„Gudrutis“ – paprastas ir funkcionalus

Žaismingo dizaino laikrodis-telefonas „Gudrutis“ leidžia sekti vaiko buvimo vietą per mobiliąją programėlę, juo galima skambinti ir priimti skambučius, stebėti vaiko keliavimo istoriją.

„Gudrutis“ yra paprastas ir patogus naudoti, vaikas jo nepameta, nepasideda į šalį. Priešingai nei telefono, kuris yra didelis, įpareigoja visuomet jį nešiotis ir turėti tam vietą. Mes norėjome sukurti sprendimą, kuris neapsunkintų atžalų, o suteiktų saugumo jausmą. Žinojimas, kad visuomet galėsi susisiekti su vienu iš tėvų yra labai svarbus mažyliui, kuris dar tik pratinasi būti vienas. Išmanusis prietaisas turi rūpėti ir būti patogus ne tik tėvams, bet ir vaikui. Vaikučiams reikia žaismingo, patrauklaus prietaiso, be bereikalingų funkcijų. Suprantame, kad augant atsiras poreikis turėti mobilųjį išmanųjį telefoną, tačiau kol pastarasis dar nėra tinkamas, „Gudrutis“ yra pirmasis prietaisas, leidžiantis vaikui integruotis į išmaniąją visuomenę“, – dėsto P. Sirevičius.

Laikrodžius bandė ir tobulino

 

„Didelėmis pastangomis ir ambicijomis atkeliavome iki to, ką turime dabar.“

P. Sirevičius.

 

Pašnekovas pasakoja, kad laikrodžius pradėjo kurti nuo esamų daiktų interneto (angl. Internet of Things, IoT) sprendimų ir matydami rinkos poreikius tobulino technologiją bei dizainą, sukurdami kokybišką ir patikimą produktą.

„Įdirbis su prieš tai turėta platforma ir sukauptos žinios padėjo nesunkiai išvystyti šį projektą. Uždėjome „Gudručius“ savo vaikams, dalinomės su draugų vaikais. Rinkome atsiliepimus ir patarimus. Tobulinome ir gerinome funkcijas bei dizainą. Didelėmis pastangomis ir ambicijomis atkeliavome iki to, ką turime dabar“, – teigia verslininkas.

Pavadinimą įkvėpė televizijos herojus

Naudodamiesi šiuo išmaniuoju prietaisu, mažieji gali pasijusti tarsi slaptieji agentai, kalbantys į laikrodį.

„Visi žinome kino filmą su legendiniu šūkiu „Ieškokit Gudručio!“. Mums filmo herojus atrodo komiškas, o vaikams „fainas“ ir „kietas“ – kiekvienas juk nori būti ypatingas, pavyzdžiui, slaptasis agentas! Mums tai asocijavosi ir su mūsų mažaisiais, tokie nedideli gudručiai, kurių nuolat reikia ieškoti“, – pavadinimo kilmę aiškina pašnekovas.

Ateities planai

Paklaustas apie ateities planus, verslininkas pasakoja, kad visą laiką mokosi, ieško naujų sprendimų ir stebi technologijų augimą.

„Ambicijų turime daug – norime išeiti į tarptautines rinkas ir konkuruoti su didžiausiais žaidėjais. Su Ričardu tiesiog papildome vienas kitą ir žaibiškai einame pirmyn. Tobuliname sprendimus, dirbame ir siekiame geriausių rezultatų. Idėjas, kurios kitiems atrodo neįmanomos, mes realizuojame ir tuo labai džiaugiamės. Norime žengti koja kojon su technologijomis – naujus metus pradėsime su geromis žiniomis mūsų klientams, bet tegul tai būna nedidelė staigmena!“ – palikdamas intrigą pokalbį užbaigia P. Sirevičius.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.