...

Įsteigtas dar vienas rizikos kapitalo fondas Lietuvoje

Verslas

2018.12.19

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , .

Įsteigtas dar vienas rizikos kapitalo fondas Lietuvoje

„Practica Capital“ komanda. „Startup Lithuania“ nuotr.

Practica Capital“, valdantis rizikos kapitalo fondus, pranešė apie dar vieno atsiradimą mūsų šalyje. Įkurtas „Practica Venture Capital II“ investuos išskirtinai į Baltijos regiono verslus.

„Tai yra trečias mūsų valdomas fondas, kuris natūraliai priėmė į Baltijos šalis sukoncentruotą investavimo strategiją. Šioje strategijoje pirmauja Lietuva, kuri yra didžiausia regione ir viena pagrindinių fondo investavimo rinkų“, – teigia „Practica Capital“ partneris Silvestras Tamutis.

Įspūdinga starto suma

Daugiausia dėmesio bus skiriama inovatyviems ir technologijomis pagrįstiems ankstyvos stadijos startuoliams. Fondas planuoja investuoti nuo 200 tūkst. iki 2 mln. eurų.

 

„Esame laimingi, kad daugiau nei 40 komandų jau pasirinko mus savo verslo partneriais.“

T. Andriuškevičius.

 

Šiuo metu startuojantis fondas turi sukaupęs 22 mln. eurų, iš jų 15 mln. investavo UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“), o likusi dalis – „Practica Capital“ investicija drauge su kitais investuotojais. Per artimiausius 3–12 mėnesių fondas planuoja pritraukti dar 50 mln. eurų, o fondo partneris Tomas Andriuškevičius džiaugiasi ir investuotojų, ir startuolių pasitikėjimu šiuo rizikos kapitalo žaidėju.

„Mes subūrėme komandą iš vietinių rizikos kapitalo profesionalų ir esame tinkamai pozicionuojami rinkoje, tad pelnėme Baltijos regiono rizikos kapitalo investuotojų pasitikėjimą. Lygiai taip pat sulaukiame pasitikėjimo ir iš tų verslininkų, kurie nori plėtoti technologijomis pagrįstą verslą bei sulaukti palaikymo augdami. Esame laimingi, kad daugiau nei 40 komandų jau pasirinko mus savo verslo partneriais“, – teigia T. Andriuškevičius.

Palankus regionas

Aiškindami sprendimą pasirinkti Baltijos regioną, investuotojai atkreipia dėmesį, kad ši Europos dalis tampa technologijomis grįsto verslo terpe, palankia įkūrimui ir plėtrai. Pastaruosius du dešimtmečius šios rinkos sparčiai augo ir keitėsi. Startuojantys inovatyvūs verslai sulaukia vis daugiau palaikymo, gerėja verslo ir investavimo aplinka.

Pagal Pasaulio banko sudaromą reitingą „Doing Business 2019“ Lietuva pakilo į 14 vietą. „Doing Business 2019“ ataskaitoje vertinti verslo aplinkos reglamentavimo pokyčiai, įsigalioję iki 2018 m. gegužės 1 dienos. Lietuva geriausiai įvertinta už nuosavybės įregistravimą (3 vieta tarp 190 valstybių), statybos leidimų procedūras (7 vieta) ir sutarčių įgyvendinimą (7 vieta). Latvija užėmė 19, o Estija – 16 vietą. Tai tik dar kartą įrodo augantį regiono patrauklumą ir gerėjančią investicinę bei verslo aplinkas.

Ekspertai

Silvestras Tamutis

Silvestras Tamutis

Partneris / „Practica Capital”

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.