...

Du lietuvių startuoliai tarp geriausiųjų pasaulyje

Verslas

2019.01.03

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Du lietuvių startuoliai tarp geriausiųjų pasaulyje

Asta Čepulytė. Andriaus Ufarto nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje buvo paskelbti „World Summit Awards“ laimėtojai – po penkis geriausius startuolius ir idėjas kiekvienoje iš aštuonių kategorijų. Šiais metais tarp keturiasdešimties geriausiųjų pateko net du startuoliai iš Lietuvos.

Verslo ir komercijos kategorijos nugalėtojais paskelbtas startuolis „Pulsetip“, o mokymo bei edukacijos kategorijoje pripažinimą pelnė „Computers for Children“.

Palaiko pulsą

Startuolis „Pulsetip“ – tai būdas didelėse įmonėse užsitikrinti darbuotojų grįžtamąjį ryšį realiuoju laiku, neįsiterpiant į svarbius darbus, kuriuos žmogus tuo metu daro. Startuolio veikimo principas paprastas, tačiau veiksmingas. „Pulsetip“ apklausos aparatai statomi darbo erdvėse, kuriose žmogus kažko laukia ir tuo metu gali užpildyti reikiamą apklausą, pavyzdžiui, laukia lifto arba kol aparatas paruoš kavą. Terminale parodomas dienos klausimas, o darbuotojas su savo darbuotojo kortele pasirenka atsakymą. Taip realiuoju laiku visi duomenys suvedami į sistemą.

Pasak startuolio vadovės Astos Čepulytės, gavusi pasaulinio lygio įvertinimą, „Pulsetip“ komanda tarsi dar kartą įsitikino, kad eina tinkame linkme.

„Šis apdovanojimas yra dar vienas įrodymas mūsų mažai komandai, kad tai, ką mes darome, yra vertinga ir sukuria puikios pridėtinės vertės mūsų klientų įmonėms. Mes pradėjome suburti organizacijų darbuotojus, skaitmeninti jų grįžtamąjį ryšį ir komunikacijos procesus, teikdami naujoviškus realiojo laiko sprendimus. Esame pripažinti ir džiaugiamės, kad mūsų pastangos neliko nepastebėtos“, – sako startuolio vadovė.

Padeda vaikams

Antrasis lietuviškas startuolis, sulaukęs pasaulinio pripažinimo, yra „Computers for Children“. Tai didžiausia nevyriausybinė IT mokymo bendrovė Lietuvoje, kurios siekis – suteikti vaikams šiuolaikinėje visuomenėje ir darbo rinkoje svarbių įgūdžių, tokių kaip programavimas, kūrybiškumo ir iniciatyvumo skatinimas. Vien praėjusiais metais šis startuolis suteikė mokiniams daugiau kaip 20 tūkst. kompiuterių, mobilizavo mokytojus, kurie norėjo į savo ugdymo programą įtraukti daugiau šiuolaikinių priemonių.

 

„Tai, kad gavome tarptautinį apdovanojimą, yra didžiausias pripažinimas mūsų komandai, įkvepiantis dar daugiau dirbti dėl novatoriško švietimo.“

V. Žvirzdinaitė.

 

„Kurdami šią iniciatyvą, mes platinome kompiuterius pagal kitų šalių praktiką, tačiau visą sumanymą įgyvendinome unikaliu būdu, atkreipdami dėmesį išskirtinai į Lietuvos kontekstą. Mes drąsiai darėme tai, kas mums atrodė teisinga: siekėme surengti kuo daugiau mokymų, įtraukti kuo daugiau mokinių, mokytojų, savanorių, kad kuo daugiau žmonių pasinaudotų mūsų suteikiamomis galimybėmis. Tai, kad gavome tarptautinį apdovanojimą, yra didžiausias pripažinimas mūsų komandai, įkvepiantis dar daugiau dirbti dėl novatoriško švietimo. Mes turime visuotinį patvirtinimą, kad Lietuvoje kiekvienas gali sukurti didelių dalykų savo rankomis ir tam reikia tik ryžto bei noro dirbti“, – įsitikinusi startuolio projektų vadovė Viltautė Žvirzdinaitė.

Įveikė daug konkurentų

Tam, kad patektų tarp pasaulio geriausiųjų, abu startuoliai turėjo pereiti didžiulę atranką. Dėl tapimo nominuotais varžėsi daugiau nei 430 skaitmenines inovacijas siūlančių startuolių. Didžiąją komisiją, išrinkusią nugalėtojus, sudarė nacionaliniai ekspertai. Tarp jų ir lietuvė Ieva Žilionienė, kuri džiaugėsi tautiečių pripažinimu pasaulio mastu.

„Visi labai džiaugiamės, kad šiais metais turime net du laimėtojus iš Lietuvos. Tai patvirtina, kad esame skaitmeninių inovacijų kūrėjai, galintys sukurti ir pademonstruoti pasaulinės svarbos idėjas. Labai tikimės, kad šių metų lietuvių sėkmė įkvėps ir paskatins kitus entuziastus pristatyti savo idėjas kitų metų apdovanojimuose“, – viliasi pašnekovė.

Apdovanojimų ceremonija, kurioje dalyvaus ir du geriausi lietuviški startuoliai, Portugalijoje vyks jau šių metų kovą.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.