...

„Verslas iš arti“ – naujas būdas papasakoti apie save ir pasisemti žinių

Verslas

2019.01.15

Autorius: Veronika Bielinytė

Temos: , .

„Verslas iš arti“ – naujas būdas papasakoti apie save ir pasisemti žinių

Kšištof Zmitrovič ir Ramūnas Čižas. „Paysera LT“ archyvo nuotr.

Lapkritį pristatyto būsimiems ir esamiems verslininkams skirto projekto „Verslas iš arti“ bendruomenė kasdien didėja. Interaktyvus projekto formatas įtraukia dėl savo praktine patirtimi paremto turinio ir suteikia galimybę ne tik siūlyti aktualias temas, išgirsti ekspertų įžvalgas, bet ir patiems verslininkams prisidėti prie vaizdo turinio kūrimo, pristatant savo įmonės sėkmės istoriją. Projekto organizatoriai „Paysera LT“ įsitikinę, kad reali patirtis ir aktyvus verslių žmonių įsitraukimas įkvepia ir kitus įgyvendinti savo idėjas.

Lietuviams trūksta ne motyvacijos, o žinių

Tarptautinių tyrimų duomenimis, lietuviams motyvacijos kurti verslą netrūksta. Net trys iš keturių mūsų tautiečių norėtų pradėti savo veiklą. Tačiau pasidomėjus, ar jiems užtektų kompetencijos, tik trečdalis atsako, kad turi reikiamų žinių. Šie duomenys padeda suprasti, kad žmonėms tiesiog reikia informacijos. Būtent dėl šių priežasčių sukurtas nemokamas edukacinis ir verslumą skatinantis projektas „Verslas iš arti“, skirtas pirmuosius žingsnius versle žengiantiems žmonėms, kurie galbūt dvejoja, turi klausimų ir nežino, nuo ko pradėti.

 

„Labai palaikome edukacinį projektą „Verslas iš arti“, kuriame esantys patarimai gali suteikti ne tik naudingos informacijos, bet ir motyvacijos pradėti veikti.“

G. Morkūnas.

 

Verslumo ir eksporto plėtros agentūros „Versli Lietuva“ Verslumo departamento vadovas Gytis Morkūnas sako, kad verslumo kompetencijos sąvoka apima ir kūrybiškumą, gebėjimą idėjas paversti rezultatais, ir pasirūpinimą verslo pradžios bei plėtros resursais. Kuriant verslą svarbiausi trys dalykai: palanki verslo aplinka, žinios ir gebėjimas jas pritaikyti.

„Matome, kad verslumo kompetencijų ugdymo poreikis yra didelis, ir tai suprantama. Todėl labai palaikome edukacinį projektą „Verslas iš arti“, kuriame esantys patarimai gali suteikti ne tik naudingos informacijos, bet ir motyvacijos pradėti veikti“, – komentuoja G. Morkūnas.

Kitų patirtis įkvėpė pasidalyti savo istorija

Internete galime rasti daug ir įvairios teorinės medžiagos, kaip sukurti sėkmingą verslą, tačiau dažniausiai tai tik teorija, kurią perskaičius lieka neaišku: ką gi iš tiesų daryti tam tikroje situacijoje, kaip išspręsti konkrečią problemą? Todėl projekto „Verslas iš arti“ tikslas yra parodyti realias žmonių patirtis koncentruotai, glaustai ir šiuolaikiniam žmogui itin patogiu vaizdo įrašų formatu.

Vienas pirmųjų projekte „Verslas iš arti“ pasidalijusių savo istorija – sėdmaišių verslo „Pušku pušku“ įkūrėjas Remigijus Balčiūnas. Jo nuomone, geriausia pamoka, kaip valdyti savo įmonę, yra kitų verslų patirtis. „Prieš pradėdamas savo veiklą, ieškojau žinių, atlikau analizę, tačiau patys geriausi ir įsimintiniausi pavyzdžiai buvo kitų verslų pamokos ir patarimai. Dėl šios priežasties nusprendžiau pasidalyti ir savo istorija“, – pasakoja pašnekovas.

„Pušku pušku“ įkūrėjo teigimu, šiame projekte naudingų įžvalgų atras ir esami, ir būsimi verslininkai. Pradedantiesiems verslininkams projektas padės suprasti verslo esmę, sužinoti, kokie sunkumai gali užklupti verslo pradžioje ir kaip ieškoti sprendimo būdų. Jau turintiesiems verslus bus naudinga išgirsti patarimų verslo valdymo ir plėtros, naudingų technologijų ir finansinių sprendimų, personalo bei kitomis verslui aktualiomis temomis. „Tokie projektai kaip „Verslas iš arti“ priverčia stabtelėti minutei ir į viską pažvelgti iš naujo“, – sako verslininkas.

2019 m. dar daugiau aktualaus turinio verslininkams

Prieš mėnesį pristatyto projekto iniciatoriai džiaugiasi sėkminga pradžia. Savo patirtimi bei istorijomis norinčių viešai pasidalyti verslininkų bendruomenė kasdien auga. „Paysera LT“ vadovas Vytenis Morkūnas pabrėžia, kad sėkmingas startas – tik pirmasis žingsnis. Naujųjų metų tikslas – suburti dar daugiau verslių žmonių bei ekspertų tam, kad atsirastų galimybė vienoje vietoje rasti visą pagrindinę pradedantiesiems verslininkams aktualią informaciją – nuo idėjos įgyvendinimo iki komunikacijos su komanda.

„Kviečiu prisijungti ne tik turinčius idėjų, planuojančius kurti savo verslą, bet ir patyrusius verslininkus. „Verslas iš arti“ vaizdo turinys – galimybė ne tik žiūrėti, mokytis iš kitų klaidų, bet ir pasidalyti savo sėkmės istorijomis bei išmoktomis pamokomis, taip prisidedant prie verslios, ambicingos bendruomenės kūrimo. Dabar kviečiame dalytis ir diskutuoti virtualioje erdvėje, tačiau ateityje planuojame organizuoti ir tiesioginius susitikimus, renginius bei kitus užsiėmimus“, – atskleidžia „Paysera LT“ vadovas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.