...

Meilę Italijai įkūnijo jaukiame Kauno restorane

Verslas

2019.02.04

Autorius: Agnė Liubertaitė

Temos: , .

Meilę Italijai įkūnijo jaukiame Kauno restorane

Ingrida Skaudickaitė. Asmeninio albumo nuotr.

„Restoranų versle svarbu ne tik mėgti maistą, bet ir mylėti žmones“, – įsitikinusi kaunietė Ingrida Skaudickaitė (28), prieš metus laikinojoje sostinėje įkūrusi itališko maisto restoraną „Al Cantuccio“. Šiuo metu moteris džiaugiasi sulaukianti vis daugiau itališku maistu besidominčių kauniečių bei miesto svečių dėmesio ir sako, kad retkarčiais užklumpantys iššūkiai ją tik skatina judėti į priekį.

Idėja gimė ne Lietuvoje

I. Skaudickaitė prisimena, kad mintis įkurti savo restoraną pradėjo bręsti gyvenant Australijoje. „Ten daug galvojau apie tai, kuo norėčiau tapti, kokia veikla gyvenime turėčiau toliau užsiimti“, – pasakoja pašnekovė. Vėliau restorano įkūrėja apsilankė viename verslo seminare Londone, kur ir išgrynino savo būsimo verslo idėją. Paklausta, kodėl Kaune nusprendė įkurti būtent itališko maisto erdvę, pašnekovė prisipažįsta, kad jau daugybę metų jaučia meilę Italijos kultūrai, maistui ir šalies grožiui. „Ilgai dėl koncepto neteko svarstyti, nes Italija yra mano svajonių šalis“, – aiškina moteris.

Italijoje tokios vietos, kurios yra kiek pasislėpusios ir atitolusios nuo pagrindinių miesto objektų, vadinamos „Al Cantuccio“, kas lietuviškai reiškia tiesiog kampelį. „Kadangi mano restoranas labai mažas, jaukus ir pasislėpęs pačioje Kauno širdyje, tiesiog jaučiau, kad pavadinimas turi būti būtent toks. Ir dėl jo tikrai nesigailiu“, – aiškina I. Skaudickaitė.

Kadangi moteris yra kaunietė, ji tikina net nesvarsčiusi verslo kelti į sostinę, o ir Kauno rinka pasirodė palankesnė. Nors restoranas atvėrė duris vos prieš metus, I. Skaudickaitė teigia, kad pasiruošimo darbai prasidėjo gerokai anksčiau. „Net neprisimenu, kiek investicijų prireikė, nes viskas vyko labai seniai. Į savo verslą investavau dar litus“, – atskleidžia „Al Cantuccio“ įkūrėja.

Svarbiausia – meilė savo darbui

Paklausta, kam restorane skiria daugiausia meilės ir dėmesio, I. Skaudickaitė išskiria nuoširdumą. „Maistas turi būti gaminamas su meile, kūryba ir gera energija. Mums labai svarbus nuoširdumas ir kolektyve, ir bendraujant su savo klientais“, – teigia pašnekovė. Ji pastebi, kad laikinojoje sostinėje panašių restoranų jau yra, tačiau visi jie skiriasi ir turi tik jiems būdingų bruožų. „Niekada negalvoju apie konkurenciją, todėl jos ir nebijau“, – prisipažįsta restorano įkūrėja.

 

„Kad ir kaip norėtum nepadaryti klaidų, jų vis tiek visada bus, bet jas tikrai galima pataisyti ir išspręsti.“

I. Skaudickaitė.

 

Šiuo metu įmonėje dirba aštuonių žmonių kolektyvas ir pašnekovė sako jais visais besididžiuojanti, nes būtent gera komanda ir sukuria jaukią atmosferą bei viso restorano kokybę. Paklausta apie sunkumus, I. Skaudickaitė pripažįsta, kad jų buvo tikrai labai daug, tačiau sunkiai dirbdama ir judėdama į priekį išmoko su jais susidoroti. „Kai nežinai tam tikrų dalykų, tai ir sunku. Tačiau išmokau, kad neišsprendžiamų problemų versle nebūna“, – sako moteris.

Norintiesiems save realizuoti maisto srityje ir galbūt įkurti savo maitinimo įstaigą, „Al Cantuccio“ šeimininkė pataria tiesiog atsakyti sau į klausimus, ar mylite žmones, mėgstate maistą ir ar nebijote sunkaus darbo. „Jei visi atsakymai teigiami – pirmyn! Kad ir kaip norėtum nepadaryti klaidų, jų vis tiek visada bus, bet jas tikrai galima pataisyti ir išspręsti. Svarbiausia – nebijokite rizikuoti!“ – šypsosi I. Skaudickaitė.

„Al Cantuccio“

475-1549263817-221411.jpg 475-1549263817-228709.jpg 475-1549263817-800345.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.