...

Įkurta verslumo erdvė jaunimui

Verslas

2019.02.28

Autorius: BZN start

Temos: , .

Įkurta verslumo erdvė jaunimui

Andželika Rusteikienė. Asmeninio albumo nuotr.

Nevyriausybinė organizacija „Lietuvos Junior Achievement“ ėmėsi inciatyvos dar labiau sutelkti jaunimą, norintį mokytis verslauti, ir suteikti jam galimybių tai daryti specialiai pritaikytoje erdvėje. Jau rytoj, kovo 1 d., Vilniuje duris atvers jaunimo verslumo erdvė. Anot „Lietuvos Junior Achievement“ vadovės Andželikos Rusteikienės, čia jaunimas galės mokytis verslumo, finansinio raštingumo, organizuos savo renginius ir sulauks nuolatinės pagalbos iš patyrusių mentorių.

„25 metus Lietuvoje ugdydami ekonomiškai raštingą ir verslų jaunimą pastebėjome, kad verslumo besimokančiam jaunam žmogui, ypač mokiniui, trūksta erdvės, kurioje jis su bendraamžiais galėtų laisvai rinktis įgyvendinti savo inovatyvių verslo idėjų, sulaukti nuolatinio palaikymo bei profesionalios verslo savanorių, mentorių pagalbos. Tai bus jaunam žmogui atvira vieta, kurioje jaunuoliai galės kurti verslą, mokytis verslumo, finansinio raštingumo, gauti naudingų patarimų iš verslo pasaulio profesionalų, mentorių. Taip pat organizuoti savo renginius, susirinkimus, kitas iniciatyvas ar tiesiog su draugais atsigerti arbatos. Erdvėje bus organizuojami įvairūs užsiėmimai, paskaitos ir internetiniai seminarai su verslumu susijusiomis temomis“, – pasakoja „Lietuvos Junior Achievement“ direktorė.

Atidarymo metu bus galima laimėti

Organizatoriai, ilgus metus dirbdami su verslais, pastebi, kad idėjos gali būti pačios keisčiausios, ir vardija keletą jų, siekdami paskatinti jaunimą plačiau mąstyti ir už tai sulaukti dovanų.

 

„Jaunimo verslumo erdvės atidarymo proga kviečiame jaunimą mesti iššūkį sau.“

A. Rusteikienė

 

„Kiekvienam mūsų tam tikru gyvenimo momentu yra šovę beprotiškų verslo idėjų. Veido antklodė, žinutės ant bulvių, akiniai šunims, gyvūnas akmuo, rezervacijos į rojų sistema, tamsoje šviečiantis tualetinis popierius – tai verslo idėjos, jau užkariavusios pasaulį. Spėkite, kiek jos uždirbo. Milijonus!“ – sako A. Rusteikienė ir kviečia jaunimą siūlyti savo idėjas bei taip laimėti „iDeal Lietuva“ įsteigtą prizą „iPad“!

Pristatoma verslo idėja gali būti įvairi: keista, pribloškianti, didelė, maža, racionali, geniali, praktiška arba nelabai praktiška – bet kokia. Svarbiausia, kad verslo idėja būtų potenciali, o pasirodymas priverstų visus juoktis! Savo puikiu humoro jausmu jaunuoliai užkrėsti turės Humoro klubo narius Paulių Ambrazevičių ir Mantą Bartuševičių, taip pat verslo pasaulyje puikiai žinomas asmenybes ir, aišku, pačius griežčiausius komisijos narius – publiką.

„Jaunimo verslumo erdvės atidarymo proga kviečiame jaunimą mesti iššūkį sau ir į iš pirmo žvilgsnio sudėtingus dalykus, tokius kaip verslas, pažvelgti paprasčiau, per humoro prizmę, pristatyti savo verslo idėją ir ne tik laimėti prizų, bet ir žengti pirmąjį žingsnį įveikiant savo baimes, o vėliau sugrįžti į mūsų erdvę ir kibti į darbus kuriant verslią Lietuvos ateitį!“ – ragina pašnekovė.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.