...

5 lietuviškų startuolių komandos atrinktos į B2B SaaS akceleratorių

Verslas

2019.04.11

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , , , .

5 lietuviškų startuolių komandos atrinktos į B2B SaaS akceleratorių

Laimėtojų komandos. Gražvydo Jovaišos nuotr.

Šiemet pirmą kartą Lietuvoje vykdomas akceleratorius „Startup Wise Guys“, kuriame dalyvaus 12 verslo verslui (B2B) rinkoje veikiančių debesijos sprendimų (SaaS) startuolių. Net penkios komandos – lietuviški startuoliai.

Lietuvoje veikianti programa vykdoma pasitelkiant Europos Sąjungos finansavimą ir privačius investuotojus. Tai didžiausia akceleratoriaus programa, vertinant pagal startuolių skaičių, ir turbūt viena įvairiausių pagal dalyvių veiklos sritis.

Į akceleratorių pateko komandos, dirbančios su individualiai pritaikytais akiniais, prekybinėmis platformomis grūdų augintojams ir dronų pilotams, rinkodaros ir pardavimų įrankių kūrėjai bei kiti.

Anot organizatorių, paraiškų buvo gauta per 300, tačiau atrinkta vos 12 pačių geriausių, didžiausią potencialą parodžiusių startuolių iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Turkijos bei Čekijos. Akceleratoriaus iniciatoriai džiaugiasi, kad pirmą kartą šiais metais sulaukta ir komandų iš Jemeno, Makedonijos bei Azerbaidžano.

Kas jie?

Lietuviškos komandos sudaro beveik pusę patekusiųjų į akceleratorių, tad įdomu apžvelgti, kokios srities startuoliai parodė didžiausią potencialą ir savo sėkmę bandys tolesniame darbe.

CHRG Network – lietuvių startuolis, sukūręs elektrinių transporto priemonių krovimo platformą, kuri sujungia visas įkrovimo stotis į bendrą tinklą visoje Europoje. Tai ypač palengvina stotelių paieškos galimybes vis labiau populiarėjančių elektra varomų prietaisų turėtojams.

Dear Deer Eyewear – komanda, kurianti akinių rėmelius pagal erdvinio spausdinimo technologiją. Produktas nuo projektavimo iki realaus pagaminimo sukuriamas Lietuvoje. Anot verslo įkūrėjo Justo Šidlausko, pasitelkdami šią technologiją, jie gali pagaminti tokius rėmelius, kurių neįmanoma sukurti naudojant įprastus gamybos metodus. Vis dėlto idėjai užaugti ir reikiamoms priemonėms atsirasti prireikė kone penkerių metų.

GoRamp – privati platforma, padedanti logistikos sektoriaus vadovams ir vadybininkams koordinuoti visus transporto užsakymus ir srautus debesijos pagrindu sukurtoje duomenų bazėje.

H-Finance – startuolis, sukūręs platformą, teikiančią kriptovaliutomis įkeistas paskolas.

Houseys – komanda, užsiimanti visapusišku būsto paruošimu trumpalaikei nuomai ir atliekanti su tuo susijusius administravimo darbus.

Visą komandų, patekusių į B2B SaaS akceleratorių, sąrašą galite rasti čia.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.