...

Startuoliui atiteko beveik pusės milijono eurų investicija

Verslas

2019.05.10

Autorius: BZN start

Temos: , .

Startuoliui atiteko beveik pusės milijono eurų investicija

Henrikas Rapolas Urbonas Asmeninio albumo nuotr.

Beveik pusės milijono investicija padės inovatyvios programėlės „Interactio“ kūrėjams dar greičiau pasiekti ambicingus tikslus pasaulio rinkoje.

8-ių verslo angelų komanda vienijama LitBAN (Lietuvos verslo angelų tinklo) su KŪB „Koinvesticinis fondas“ investavo 435 tūkst. eurų į sparčiai augančią lietuvių įmonę „Interactio“, sukūrusią programėlę, kuri pakeičia sudėtingą vertimo įrangą konferencijose. Tarp „Interactio“ klientų yra ir tokie verslo gigantai kaip „Google“, „Amazon“, „Microsoft“.

„Labai vertiname tai, kad mūsų idėja patikėjo stipri verslo angelų grupė kartu su „Koinvesticiniu fondu“. Sutelkę jėgas, žinias ir finansinius išteklius pasieksime tai, ką esame užsibrėžę. Kalbos barjeras nebebus ta problema, dėl kurios tenka praleisti renginius, parodas, susitikimus ir t. t. Šią investiciją skirsime komandos plėtrai, pardavimams ir rinkodarai“, – pasakojo įmonės direktorius Henrikas Rapolas Urbonas.

Įvertino inovatyvų sprendimą

„Interactio“ programa jau kelis metus naudojama daugiau nei 38-iose pasaulio šalyse ir yra patekusi į geriausių pasaulyje mobiliųjų sprendimų keturiasdešimtuką. Ši lietuviško startuo­lio išmanioji vertimo sistema ypač išpopulia­rėjo Amerikoje, o 2018 m. „Interactio“ buvo naudojama beveik 3 000 renginių daugiau nei 30-yje pasaulio šalių.

„Džiugu, kad net 7 iš 8-ių sindikato investuotojų yra LitBAN nariai. Išskirtina tai, kad tame pačiame etape investuoja ir verslo angelai iš kitų valstybių. Tikimės, kad tokių kooperacijos pavyzdžių mūsų ekosistemoje daugės, nes tai ne tik palengvina investavimą verslo angelams, bet ir suteikia startuoliui daugiau vertės“, – sako Venantas Miškinis, vedantysis sindikato investuotojas.

Dalis investicijos, 261 tūkst. eurų, finansuojama fondo, o likusi 174 tūkst. eurų suma – verslo angelų lėšomis.

„Fondas atidžiai atsirenka įmo­nes, į kurias investuoja. Priimant sprendimą, investuoti ar ne, vie­nas pagrindinių klausimų yra kokia visuome­nės problema sprendžiama siūlomu produk­tu ar paslauga, nes dažniausiai geriausi verslai yra tie, kurie sprendžia tam tikras žmonijos problemas ar palengvina kasdienį gyveni­mą. Šiuo atveju mus sudomino pasiūlytas bendravimo ir nesusikalbėjimo problemos sprendimas, kuriuo patikėjo investuotojai“, – teigia fondo vadovė Viktorija Vaitkevičienė

Mobilioji sistema leidžia atsisakyti brangios sinchroninio vertimo įrangos, naudojamos konferencijų metu: garsą izoliuojančių kabinų, transliavimo aparatūros, imtuvų. Be to, šis sprendimas suteikia galimybę vertėjui dirbti iš bet kurio pasaulio taško. Renginio metu dalyviui reikia turėti tik išmanųjį įrenginį: telefoną, planšetę ar kompiuterį ir savo ausines. Tai sutaupo lėšų, nereikia gaišti laiko išdalinant ir surenkant įrangą.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.