...

Daugiau galimybių ieškantiesiems verslo partnerių Vokietijoje

Verslas

2019.05.27

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Daugiau galimybių ieškantiesiems verslo partnerių Vokietijoje

Daugiau galimybių ieškantiesiems verslo partnerių Vokietijoje Iš asmeninio albumo

Lietuvos startuolių ekosistemai stiprinti atsirado dar viena galimybė – „Versli Lietuva“ pasirašė memorandumą su „Munich Network“. Taip stiprinami tarpusavio ryšiai, kurie, tikimasi, bus naudingi abiem šalims.

Memorandumas įgalino Lietuvos startuolių ir žinomų Vokietijos prekių ženklų bendradarbiavimą. Naujajame susitarime numatyta sukurti platformą, kurioje startuoliai galės bendradarbiauti su tokiais visame pasaulyje žinomais verslo milžinais kaip „Airbus“, „Audi“, „Fujitsu“, „Siemens“ ir pan.

Lengvins plėtrą

Vien bendradarbiavimu ir mentoryste naujos galimybės nebus apribotos. Lietuvos startuoliams taps kur kas paprasčiau ir greičiau plėsti savo verslo tinklą Vokietijoje, įgyti matomumą bei žinomumą ir didinti verslo aprėptis „Munich Network“ renginiuose, kurių yra net keturi.

Pirmasis – „Venture Forum“. Čia Lietuvos startuolių bendruomenė galės dalyvauti ir pristatyti savo verslus pasirinktam Vokietijos industrijos atstovui. Per pusantros dienos truksiantį renginį sprendimų priėmėjai aptars strategijos ir inovacijų klausimus bei lietuviško verslo galimybes.

Antrasis renginys, kuriame galės dalyvauti Lietuvos startuolių bendruomenės atstovai, yra „Startup2Industry“. Tai jau kito tipo renginys, kurio metu Lietuvos startuolių delegacijoms bus surengtas išskirtinis susitikimas ne su vienu, o su keliais Vokietijos pramonės žaidėjais.

Trečiajame renginyje, inovacijų forume, startuoliai turės progą parengti savo trumpus pristatymus (angl. pitch) ir pristatyti juos prieš spalvingą Vokietijos pramonės komisiją, susidedančią iš stiprių rinkos žaidėjų, investuotojų. Komandos galės pristatyti savo sprendimus, dalyvauti inovacijų mugėje, taip pat laimėti inovatyvumo apdovanojimą.

Ketvirtoji Lietuvos startuoliams atsiverianti galimybė – reguliariai vykstantis renginys „Inovacijų platforma“. Čia startuoliai gali saugiai ir konfidencialiai pristatyti savo verslo atvejį, skirdami jį norimam industrijos nariui ir siekdami bendradarbiauti.

Rinktiniai nariai

„Munich Network“ – stiprus ir gerai žinomas tinklas, paremtas technologijų industrija. Šio tinklo nariai yra pirmaujančios Vokietijos kompanijos, gerai žinomos ir visame pasaulyje. Galimybė pristatyti jiems savo idėjas, gauti įžvalgų ar pritraukti finansavimą Lietuvos startuoliams yra itin naudinga.

Miuncheno tinklas apima įvairias inovacijų ekosistemos grupes, sujungdamas šalis, ieškančias naujovių (angl. innovation consumer), su šalimis, kurios siūlo novatoriškus sprendimus (angl. innovation provider), ir tomis, kurios skatina naujoves (angl. innovation enabler). Miuncheno tinklo vaidmuo yra inovacijų katalizatorius. Jis spartina inovacijas, sujungdamas atitinkamus pasaulinius žaidėjus, kurie kitaip negalėtų rasti vienas kito.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.