...

Siekia tapti technologiškiausiu sektoriaus startuoliu

Verslas

2019.06.18

Autorius: Ieva Kniukštienė

Temos: , .

Siekia tapti technologiškiausiu sektoriaus startuoliu

Startuolio ,,Houseys" komanda Iš asmeninio albumo

Lietuvių startuolis „Houseys“ jau kurį laiką rūpinasi, kad žmonės, turintys nekilnojamojo turto, galėtų sėkmingai užsiimti trumpalaike nuoma ir lengvai valdyti savo pajamas. Startuolio vadovas Tomas Grižas atskleidžia, su kokiais iššūkiais komanda susiduria plėtodama startuolį ir kokius pagrindinius tikslus sau kelia.

Teikia paslaugas nuo A iki Ž

Pašnekovas juokauja, kad „Houseys“ idėja kilo kaip ir dauguma kitų startuolių idėjų – bendraujant su draugais.

„Kai manęs paklausia, kaip kilo šio startuolio idėja, man tenka mintimis nusikelti keletą metų atgal, į laiką, kai dar gyvenau Londone ir vienas bičiulis mane pakvietė išgerti kavos bei paprašė padėti jam su turimu nekilnojamuoju turtu Londone ir Berlyne. Jo prašymu teko prižiūrėti visą nuomos procesą“, – prisimena T. Grižas, sakydamas, kad būtent taip prasidėjo pirmieji žingsniai link sukurto startuolio.

Kaip pasakoja įmonės vadovas, pagrindinis startuolio tikslas – nuimti nuo pečių visus rūpesčius žmonėms, turintiems nekilnojamojo turto ir norintiems jį nuomoti trumpalaikės nuomos pagrindais.

„Mes teikiame visas paslaugas. Konsultuojame savininkus, padedame parengti turtą nuomai, padedame jiems startuoti didžiosiose rezervavimo platformose. Taip pat padedame klientams su technologiniais sprendimais: optimizuojamas listingavimas, kainų algoritmai, vadybos platformos ir t. t. Be to, klientams kas mėnesį siunčiame aiškią ir detalizuotą statistiką, kurią jie labai mėgsta“, – atskleidžia T. Grižas.

Didelių sunkumų nebuvo

Startuolis savo veiklą plėtoja jau kiek daugiau nei metus. Per šį etapą „Houseys“ vadovas sako nesusidūręs su dideliais iššūkiais, mat visa komanda turėjo gana didelį patirties bagažą. Be to, anot jo, šiuo metu rinkoje veikia tik keletas rimtų konkurentų startuoliui.

„Konkurencinė šios rinkos aplinka priklauso nuo to, kaip į ją pažvelgsi. Yra trys gana dideli, visuomenei žinomi žaidėjai: „Airsorted“, „Hostmaker“ ir „GuestReady“. Visai neseniai „TechCrunch“ anonsavo ir sujungė dar keturias stiprias kompanijas iš Jungtinės Karalystės, Italijos ir Portugalijos, kad sukurtų naują rinkos žaidėją. Vadinasi, šioje rinkoje konkurentai netrukus gali virsti ir potencialiais partneriais. Mes šioje rinkoje siekiame būti technologiškiausiu projektu“, – pastebi pašnekovas.

„Houseys“ startuolis savo darbą koncentruoja Vilniuje, Kaune, Rygoje, Varšuvoje ir keliuose kituose miestuose. Labiausiai startuolio tikslinė rinka orientuota į Vidurio ir Rytų Europos regioną, kur rinka yra nepakankamai išvystyta ir gana stipriai diversifikuota.

Pagrindinė auditorija – šeimos

T. Grižas pasakoja, kad šiuo metu pagrindine startuolio auditorija būtų galima įvardyti šeimas: jos investuoja į nekilnojamąjį turtą, tačiau greta viso to turi kitus darbus, verslus, augina vaikus, nori kuo mažiau laiko skirti vadybiniams nuomojamo būsto klausimams. Būtent šioje vietoje jiems į pagalbą atskuba „Houseys“.

„Be pagrindinės auditorijos, šeimų, dar galime išskirti investuotojus į nekilnojamąjį turtą. Dažniausiai jie turi nuo vieno iki dešimt nekilnojamojo turto objektų ir taip pat nori sklandžiai su jais tvarkytis“, – sako T. Grižas.

Visgi startuoliui nuolat augant dairomasi ir į kitas potencialias vartotojų auditorijas.

Ateities planuose plėtra

Lietuvoje, dvejuose didžiuosiuose miestuose, startuolis turi sukaupęs darbų rinkinį iš 65 nekilnojamojo turto objektų. Matydami nuoseklų augimą, startuolio komandos nariai tikisi per artimiausius 18 mėnesių išauginti šį portfelį iki 400 nekilnojamojo turto objektų ir įsilieti į keturias naujas rinkas.

„Mes dairomės į šešis miestus Rytų ir Vidurio Europos regione. Tai būtų Vilnius, Ryga, Talinas, Varšuva, Praha ir Budapeštas. Be to, renkamės ir dar kelias egzotiškesnių miestų kryptis, tokias kaip Tel Avivas ar Marakešas. Vis dėlto, kai dirbama su tokiais online sprendimais kaip mūsų, niekada negali žinoti, kada plėtros kryptimi taps bet kuri pasaulio vieta“, – atvirauja pašnekovas.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.