...

Skaniausias graikiškas maistas Kaune

Verslas

2019.08.05

Autorius: Agnė Kavaliauskaitė

Temos: .

Skaniausias graikiškas maistas Kaune

Aurelija Stiklakienė Iš asmeninio albumo

Prieš tris mėnesius Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, atidaryta graikiško maisto užeiga „Kalamakis“. Čia svečius pasitinka užeigos savininkė Aurelija Stiklakienė, kuri spėja ne tik pakalbinti lankytojus, bet ir dirbti virtuvėje su kitais darbuotojais. Kaip teigia pašnekovė, „Kalamakis“ – tai realybė, kuri anksčiau buvo tik svajonė. Todėl dabar kauniečiai ir miesto svečiai gali mėgautis kokybišku graikų virtuvės maistu, kurį dažnas lankytojas vadina net geresniu už ragautą Graikijoje.

Nori supažindinti su greituoju graikišku maistu

Užeigos „Kalamakis“ savininkei idėja atidaryti maisto užeigą gimė Graikijoje, kur ji praleido aštuonerius metus. Svečioje šalyje greitojo maisto užeigos yra labai populiarios, todėl, susiklosčius palankioms sąlygoms, panašią užeigą ji atidarė Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“. Moteris pasakoja, kad ši vieta jai patiko ir kažkuo įsiminė. Kaip svarstė pati, tam įtakos galėjo turėti ir didelis žmonių srautas.

Pašnekovė sako, kad konkurencijos nebijojo ir apie tai nė negalvojo. „Nebuvo tokių minčių, kad atidarysiu ir ką nors nukonkuruosiu. Paprasčiausiai aš norėjau, kad žmonės susipažintų su tokiu maistu. Labai daug kam toks maistas patinka iš atėjusiųjų, kurie pabandė paragauti“, – apie užeigos misiją supažindinti klientus su greituoju graikišku maistu pasakoja Aurelija.

 

„Mes kiekvieną dieną viską gaminame pačios, kaip ir tradicinį graikišką dzadzikį“.

A. Stiklakienė

 

Padėjo socialiniai tinklai

Pasiteiravus apie užeigos reklamą, pašnekovė atskleidžia, kad jai labiausiai padėjo socialiniai tinklai: „Žinote, pirmą dieną buvo labai daug draugų, kurie palaikė ir sakė „tiktai daryk“. Kitomis dienomis buvo mažiau draugų ir daugiau atėjusių žmonių. Viskas – socialinių tinklų pagalba, t. y. daugiausia per „Facebook“. Ir toliau ėjo žinia iš lūpų į lūpas bei „Facebook“ komentaruose: vienas pamatė, kitas jau klausia, kur ta vieta, sako, lėksim ir mes.“

Tik šviežias maistas

Pagrindinis patiekalas, kaip ir tikrose graikiškose užeigose, yra kalamakis, arba lietuviškai – iešmelis. Užeigos „Kalamakis“ lankytojai gali paskanauti ant iešmelio iškeptos mėsos, kartu su daržovių iešmeliu, tradiciniu graikišku dzadzikio padažu, keptomis bulvytėmis arba graikiška pita. Lankytojai taip pat gali paragauti pitos su vištiena arba kiauliena, tradicinių graikiškų salotų ir šaltos frapės.

„Mes kiekvieną dieną viską gaminame pačios, kaip ir tradicinį graikišką dzadzikį“, – apie pateikiamą maistą užeigoje pasakoja pašnekovė. Moteris priduria, kad lankytojams nori pasiūlyti tik gerai pagamintą maistą, todėl dabar pagrindinis tikslas yra kokybė.

Kadangi pati Aurelija šešias dienas per savaitę dirba užeigoje, dažnai lankytojų pasiteirauja, ar jiems patiko maistas: „Daugiausia ateina tų, kurie yra susidūrę Graikijoje su šiuo maistu. Jiems įdomu čia ateiti ir paragauti, palyginti, ar tai yra tas pats maistas, ar tik toks pavadinimas. Kai kurie man sakė, kad yra net geriau nei tai, ką ragavo Graikijoje.“

Daug dirba

Užeigoje Aurelijai padeda mama ir dvi samdytos darbuotojos. „Aš tikriausiai esu laimės kūdikis ir šį klausimą (dėl darbuotojų – aut. past.) labai greitai išsprendžiau. Vieną darbuotoją radau pagal darbo skelbimą. Labai daug dar skambino, kelios buvo atėjusios, bet nei man, nei joms niekas netiko ir nepatiko. Pirmi klausimai buvo apie algą ir pinigus. Nori mažai dirbti ir gauti daug pinigų, nors šio darbo neišmano. Tačiau vieną mergaitę radau, o kita atėjo pati, atnešė gyvenimo aprašymą ir priėmiau. Labai geros mergaitės“, – šiltai apie rastas darbuotojas atsiliepia pašnekovė.

Paklausus apie užeigos ateities planus, moteris atsako, kad dabar apie ateitį negalvoja ir jokių didelių planų nekuria: „Dabar susikoncentravau į vieną tikslą ir noriu pasižiūrėti, kad ir kokius metus, kas bus. Paskui pradėsiu galvoti. Aš negaliu dabar jau galvoti apie kažką kita. Dabar susikoncentravau į užeigą ir noriu pažiūrėti, kas vyks toliau.“

Reikia kantrybės ir laiko

O ko Aurelija palinkėtų tiems, kurie nori pradėti savo verslą, tačiau šiek tiek prisibijo? „Jeigu dirbti, tai kuriamo darbo reikia nepalikti svetimiems žmonėms nudirbti, pavyzdžiui, kaip apie save aš sakau. Dirbti reikia patiems, reikia daug dirbti. Nežinomybės yra labai daug, bet su laiku apie viską sužinai. Be to, atsiranda kitų žmonių, kurie tau ir pataria. Viskas atsiranda ir susidėlioja pradėjus darbuotis, tik reikia dirbti patiems. Bet labiausiai reikia kantrybės ir laiko“, – teigia užeigos „Kalamakis“ savininkė.

„Kalamakis“

535-1564984990-348256.jpg 535-1564984990-961175.jpg 535-1564984990-921138.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.