...

Perimtas verslas sėkmingai atgijo Kaune

Verslas

2019.08.26

Autorius: Inga Rauluševičienė

Temos: .

Perimtas verslas sėkmingai atgijo Kaune

D. Belevičius. Iš asmeninio albumo

Veiklumu ir drąsa išsiskiriantis Domantas Belevičius (24) pusę metų svajojo apie nuosavą verslą, tam ruošėsi dar pusantrų metų, kol pačiame Kauno centre įkūrė jaunimui ir šeimoms skirtą barą „Pienas ne vienas“.

Kelias nuo idėjos iki jos įgyvendinimo užtruko ilgai

„Apie nuosavą barą svajojau ilgai, gal gerą pusmetį. Mano tėtis staiga mestelėjo mintį, kad būtent tokia vieta įsikūrusi Vilniuje, nors apie tai nebuvau niekada girdėjęs. Labai greitai susisiekiau su savininkais, tuo metu jie ruošėsi visiškai uždaryti barą „Pienas ne vienas“ ir kaip tik ieškojo naujų „globėjų“, kurie perims veiklą ir mylės, puoselės, augins kaip savo. Pamaniau, kam daryti iš naujo, jei galiu viską pratęsti, tad aš perpirkau viską, interjere panaudojau modernesnių detalių, įdiegiau papildomų produktų į asortimentą, pavyzdžiui, ledų kokteilių su sausaisiais, dribsniais“, – verslo pradžią prisimena jo įkūrėjas.

Įsikūrimas naujose patalpose Kauno senamiestyje užtruko ilgai: po verslo įsigijimo rudenį kantriai buvo laukiama pavasario, nes žiemą švęsti įkurtuves nebūtų buvę naudinga dėl produkto specifiškumo ir paskirties jį vartoti vasarą. Pavasarį pradėtas dokumentų rinkimo ir tvarkymo procesas, pagaliau buvo surastos tinkamos patalpos tiek savo dydžiu ir patrauklumu klientams bei geografine vieta – pačiame centre, tačiau nespėjus jų laiku išnuomoti greitai buvo perparduotos kitam prekių ženklui, tad tinkamų veiklai reikėjo ieškoti iš naujo.

Visada norėjo turėti kažką savo

Verslo savininkas teigia veiklą pradėjęs vykdyti visiškai vienas: „Neieškojau verslo partnerių, investavau tik asmenines lėšas. Manau, kad vienam tai daryti ir administruoti yra daug paprasčiau nei komandoje, nes čia viskas priklauso tik nuo manęs ir asmeninių norų, idėjų, vizijos. Po truputėlį atradau žmonių, kurie dirbs kartu su manimi. Aš visada norėjau turėti kažką savo, gimė idėja, kuri dar nėra išvystyta, bet yra ir įdomi, patraukli Lietuvos rinkai. Žinoma, baimės buvo, bet geriau pabandyti nei graužtis, kad neišdrįsai.“

Baro lankytojai – ne tik vaikai

Bare „Pienas ne vienas“ galima skanauti dviejų pagrindinių produktų: pirmas – sausų pusryčių, saldainių ir pieno mišinys, kuris keliauja į vieną dubenėlį, antras – visas paminėtas mišinys sudedamas į kokteilių plaktuvą, įmaišoma ledų ir tampa ledų kokteiliu. „Mūsų išskirtinumas tas kad tiekiame ne tik lietuviško gamintojo sausus pusryčius, bet ir atvežtus iš kitų užsienio šalių, pavyzdžiui, Anglijos, Vokietijos, Amerikos. Siūlome desertus sočiomis porcijomis. Pagrindiniai baro lankytojai yra jaunimas – moksleiviai ir studentai, šeimos bei turistai“, – džiaugiasi D. Belevičius.

Ateityje – erdvės laisvalaikiui ir privačioms šventėms

„Šiuo metu baras „Pienas ne vienas“ vaikams ir suaugusiesiems siūlo išbandyti virtualiąją realybę. Ateityje milžiniški planai – tai paslaugos vaikų gimtadieniams, stalo ir kompiuterinių žaidimų turnyrams“, – atskleidžia pašnekovas.

 

„Mūsų išskirtinumas tas kad tiekiame ne tik lietuviško gamintojo sausus pusryčius, bet ir atvežtus iš kitų užsienio šalių, pavyzdžiui, Anglijos, Vokietijos, Amerikos.“ D. Belevičius.

 

Per trumpą gyvavimo laiką – eilutė lojalių klientų

Baro „Pienas ne vienas“ gyvavimo laikas dar visai trumpas, tačiau jau galima pasigirti puikiu grįžtamuoju ryšiu – ypač gerais lankytojų atsiliepimais, socialiniuose kanaluose matomas judėjimas, nes visi, apsilankę ir paragavę produktų iš valgiaraščio, asmenines nuotraukas skelbia „Instagram“ ir „Facebook“ portaluose. „Per tokį trumpą laiką jau atradome lojalių klientų, kurie apsilanko kiekvieną dieną, jų srautas didesnis, nei tikėjausi, turėti tokį pasisekimą ir dar tokioje vietoje, kai esame dar nauji, tai didžiulė laimė!“ – sako D. Belevičius.

Išsineštiniai patiekalai palankiomis kainomis

„Asortimentas ateityje plėsis: be sausų pusryčių ir desertų, jau galima paragauti išskirtinio skonio latės kavos ir kokteilių – siūloma ne tik pasivaišinti vietoje, bet ir išsinešti. Daugiausia perkami sausi pusryčiai, tiekiami iš užsienio šalių, bet vasarą pusė apyvartos teko pieno kokteiliams. Rudenį galėsite išbandyti dar daugiau naujienų, apsilankę bare „Pienas ne vienas“, įsikūrusiame Vilniaus g. 39, Kaune“, – prasitaria verslininkas.

„Pradedant bet kokį verslą, reikia turėti ne tik idėjų, bet ir finansinių išteklių, o jei idėja tiki, nėra nieko geriau nei dirbti pačiam sau, tad reikėtų pabandyti, kad paskui nesigailėtum“, –pataria D. Belevičius.

„Pienas ne vienas“

540-1566851374-344018.jpg 540-1566851374-364816.jpg 540-1566851374-391794.jpg 540-1566851374-351840.jpg 540-1566851374-987202.jpg 540-1566851374-914384.jpg 540-1566851374-443789.jpg 540-1566851374-190367.jpg 540-1566851374-904075.jpg

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.