...

Išskirtinė galimybė startuoliams prisistatyti Suomijos rizikos kapitalo fondui

Verslas

2019.10.08

Autorius: BZN Start

Temos: , .

Išskirtinė galimybė startuoliams prisistatyti Suomijos rizikos kapitalo fondui

Išskirtinė galimybė startuoliams prisistatyti Suomijos rizikos kapitalo fondui Iš asmeninio albumo

Lietuvos rizikos kapitalo fondas „Open Circle Capital“ kartu su kolegomis iš Suomijos „Voima Ventures“ šį trečiadienį organizuoja renginį, kurio metu Lietuvos giliųjų technologijų startuoliai galės pristatyti savo idėjas patyrusiems užsienio bei Lietuvos investuotojams. Tokią galimybę turės 10 pasirinktų įmonių, veikiančių gamtos mokslų, robotikos, dirbtinio intelekto, medicinos, optikos bei kituose aukštųjų technologijų sektoriuose.

„Open Circle Capital“ partnerio ir vadovo Audriaus Miluko teigimu, tokio tipo renginiai sulaukia didelio startuolių susidomėjimo: „2018 metais į Lietuvą kvietėme žinomus Estijos bei Suomijos rizikos kapitalo investuotojus. Šių renginių metu savo idėjas pristatė 28 jaunos įmonės – į keturias iš jų investavome. Šiais metais nusprendėme suvienyti jėgas su giliųjų technologijų ekspertais iš Suomijos – 50 mln. Eur valdančiu „Voima Ventures“ rizikos kapitalo fondu. Renginys sulaukia nemažai dėmesio, žinoma, tokio tipo startuolių norėtųsi matyti dar daugiau. Matydami susidomėjimą ir dvipusę naudą, ateityje ketiname toliau reguliariai į Lietuvą kviesti užsienio rizikos kapitalo fondus. Tokiu būdu suteiksime galimybę Lietuvos startuoliams būti pastebėtiems“.

Kokia nauda?

Bendradarbiavimas tarp rizikos kapitalo fondų yra ypač pravartus startuoliams – taip suteikiama galimybė pritraukti didesnį finansavimą. Užsienio investuotojai taip pat siūlo savo platų naudingų pažinčių tinklą bei sukauptą specifinių sričių patirtį ir išmanymą. „Toks bendradarbiavimas tarp fondų yra įprasta praktika užsienyje. Mes stengiamės tai populiarinti ir Lietuvoje, kadangi siekiame, jog startuoliai turėtų visus reikiamus įrankius plėstis tarptautiniu mastu“, – teigia A. Milukas.

„Open Circle Capital“, valdantis daugiau kaip 20 mln. Eur turtą, investuoja į lietuviškas įmones, kuriančias produktus aukštųjų technologijų srityse. Startuoliams „Open Circle Capital“ ekspertai ne tik padeda identifikuoti komercinį potencialą turinčias inovatyvias technologijų idėjas, bet ir konsultuoja finansavimo klausimais, jas įgyvendinant.

„Voima Ventures“ valdo 50 mln. Eur rizikos kapitalo fondą, kurio tikslas – investuoti išskirtinai į giliųjų technologijų startuolius. Finansavimas suteikiamas tiek ankstyvųjų stadijų startuoliams, tiek labiau pažengusiems plėtros stadijos technologiniams verslams. „Voima Ventures“ Baltijos šalis, o tarp jų ir Lietuvą, identifikuoja, kaip vieną iš rinkų, kuriose yra dairomasi perspektyvių startuolių.

„Tikimės, kad trečiadienį sulauksime perspektyvių giliųjų technologijų startuolių, kurie siekia įsitvirtinti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkose. Kartu su „Voima Ventures“ sieksime padėti tokioms įmonėms augti, suvienijant investicijas, patirtį bei žinias. Juk Suomija – ne šiaip sau yra viena pirmaujančių startuolių ekosistemų – iš šios šalies fondų pasisemti tikrai yra ko“, – apibendrina A. Milukas.

Renginys vyks spalio 9 dieną „Open Circle Capital“ biure Vilniuje. Norintys dalyvauti, turėtų susisiekti su renginio organizatoriais el. paštu: am@opencirclecapital.lt arba ab@opencirclecapital.lt.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.