...

Kaip spręsti skaitmeninės transformacijos iššūkius?

Verslas

2019.10.19

Autorius: BZN Start

Temos: , , .

Kaip spręsti skaitmeninės transformacijos iššūkius?

Kaip spręsti skaitmeninės transformacijos iššūkius? Iš asmeninio albumo

Vilniuje spalio 15 d. vyko kasmetinė konferencija – „Dell Technologies Forum 2019“. Čia susirinko daugiau nei 350 IT ekspertų, vadovų ir verslo atstovų iš Lietuvos ir Baltijos šalių. Forumo metu pristatyti naujausi rinkos sprendimai, IT rinkos įžvalgos ir ateities tendencijos Europos, Baltijos šalių ir Lietuvos kontekste, diskutuojama, kaip mūsų verslai yra pasirengę skaitmeninės transformacijos iššūkiams.

Forumą Vilniuje atidarė „Dell Technologies“ technologijų ekspertas ir konsultacijų vadovas Šiaurės ir Rytų Europoje Ludek Safar: „Pirmiausia norėčiau padėkoti, kad atvykote į šį renginį, ačiū, kad padedate mums vystyti verslą, tikime, kad mes taip pat jums padedame eiti skaitmeninės transformacijos keliu. Lietuva, Latvija ir Estija yra itin pažangios šalys naujausių technologijų diegimo kontekste. Jau praėjusiais metais pasiekėme aukštų rezultatų šiame regione, o šiemet susidūrėme su dar malonesniu iššūkiu – tuos rodiklius išlaikyti“, – forumą atidarydamas sakė L. Safar.

Pasak L. Safar, Baltijos šalys pasižymi išskirtine branda kalbant apie naujausias technologijas, o įvairūs IT transformacijos, skaitmeninės transformacijos ar kiti procesai šiame regione taikomi itin sėkmingai.

Daugiau nei 15 pranešėjų iš Lietuvos ir kitų Europos šalių ant dviejų forumo scenų dalinosi savo įžvalgomis apie tai, kaip technologijos transformuoja mūsų ateitį. Taip pat pristatyti nauji produktai iš individualių vartotojų ir žaidimų mėgėjų portfelio, verslo segmento, įskaitant tokius atnaujintus sprendimus kaip kompiuteris „OptiPlex“ ar „Alienware“ naujienos.

Duomenys – raktas į teigiamus pokyčius

„Ekonomika neabejotinai eina skaitmeninės transformacijos keliu. Naujų sprendimų ir paslaugų paieška klientams ir verslo partneriams sukoncentruota į programinės įrangos sprendimus, paremtus duomenimis. Įžvalgos, gautos iš turimų duomenų, taps pagrindiniu konkurenciniu pranašumu, kurio sieks visos įmonės. Tikiu, kad kiekviena organizacija turėtų tapti skaitmenine organizacija, paremta duomenimis“, – kalbėjo vienas iš pagrindinių forumo pranešėjų „Dell Technologies“ ISG Technology Consulting vyriausiasis vadovas Centrinės ir Rytų Europos regionui Radomir Bordon.

R. Bordon pabrėžė, kad duomenų apsauga yra viena didžiausių grėsmių IT pasaulyje, ji turi būti vertinama itin rimtai. Asmeniniai ir įmonės duomenys privalo būti apsaugoti.

„Women In Technology“ sesija: kaip susikurti vietą po saule?

Lietuvoje maždaug 74 proc. jaunų merginų domisi karjeros technologijų srityje galimybėmis, tačiau tik 28 proc. iš jų įgyja su ICT susijusį išsilavinimą, 25 proc. baigusiųjų pradeda dirbti šioje srityje, o laikui bėgant – net 41 proc. iš jų nusprendžia keisti karjeros kryptį. Forumo metu vyko speciali sesija – pranešimai ir panelinė diskusija, kurios metu užsienio ir Lietuvos ekspertės ir ekspertai dalinosi patirtimi bei įžvalgomis apie moterų karjeros technologijų srityje tendencijas ir kokios yra pagrindinės priežasties tokiai esamai statistikai.

Sesijos moderatorė Katerina Athanasopoulos, „Dell Technologies“ marketingo direktorė CEE regionui, kvietė sesijos pranešėjus – „MoQ“ vadovę Moniką Rimkūnaitę-Bložę, verslo psichologę, konsultantę Laurą Rimkutę ir „Dell Technologies“ ISG Technology Consulting vyr. vadovą CEE regionui Radomir Bordon pasidalyti savo įžvalgomis apie lyčių atžvilgiu tvarią technologijų darbo rinką ir aplinką.

Atidarydama sesiją, K. Athanasopoulos pasidalino statistika lyčių klausimu – kaip moterys yra reprezentuojamos IT bendrovėse ir aukšto lygio pozicijoje bei kokių iniciatyvų reikia, įveikiant egzistuojančius lyčių barjerus rinkoje. Anot jos, dažnai susiduriama ir su tendencija, kad pačios moterys tampa stereotipų subjektu, kas jas stabdo ir neleidžia apsispręsti dėl savo karjeros tikslų. Tokiu atveju tinkamas vidinis įmonės mentoriavimas ir bendravimas gali padėti spręsti šiuos klausimus.

Tuo tarpu verslo psichologė Laura Rimkutė savo pranešimo metu dalijosi profesinėmis įžvalgomis, kodėl moterys dažnai susiduria su sunkumais, siekiant užsitikrinti lyderių pozicijas versle ir būti pastebėtos ir kaip galima keisti šią situaciją, motyvuojant vis tvirtesnę moterų lyderystę. L. Rimkutė, dirbdama su įvairiomis bendrovėmis, pastebi tendenciją, kad moterys dažnai nesijaučia komfortabiliai situacijose, kuriose joms reikia būti dėmesio centre didesnėse grupėse. Taip pat jos linkusios vartoti tokią šnekamąją ir kūno kalbą, kuri sumenkina jų pasiekimus bei dažnai jos pernelyg drovisi verslo aplinkoje kalbėti apie save ir savo rezultatus ir pasirenka likti nematomos.

Monika Rimkūnaitė-Bložė, vadovaujanti vienam sėkmingiausių mobiliųjų mokėjimų startuoliui „MoQ“, pasidalino savo istorija apie tapimą technologijų įmonės vadove. Ji atkreipė dėmesį į bendruomeniškumo svarbumą, pačias moteris ir jų neigiamą požiūrį į savo sugebėjimų realizavimą bei per mažą viena kitos palaikymą. Taip pat, pabrėžė, įvairovės (angl. diversity) svarbą – komandose įvairi patirtis, mąstymas ir matymas yra labai didelės vertės.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.