...

Vaiko gimimas – paskata verslauti?

Verslas

2012.01.09

Autorius: Mantė Sabaliauskaitė

Temos: , .

Vaiko gimimas – paskata verslauti?

Dovilė Todorovė su mylimu vyru ir vaikeliu asmeninio albumo nuotr.

Dovilė Todorovė, vieno iš bankų verslo vadybininko asistentė Šiauliuose, šiuo metu mėgaujasi motinystės atostogomis. Veikli moteris prasitaria, kad tai ne vienintelė jaudinanti patirtis šiuo metu, laukiama dar vienos – pirmojo verslo!

Tiesą pasakant, apie nuosavą verslą negalvojau. Vyras vis pasvajodavo apie nekilnojamojo turto nuomos verslą gimtojoje Bulgarijoje. Taigi pagrindinis inciatiorius imtis veiklos – mano vyras. Esu baigusi rinkodaros bakalaurą bei nekilnojamojo turto valdymo ir vertinimo magistrantūrą, be to, turiu puikios darbo patirties – viename banke dirbu verslo vadybininko asistente. Taigi verslas man nebuvo visiškai tamsus miškas. Būdama vaiko priežiūros atostogose perskaičiau nemažai verslo knygų, taip pat dalyvavau „Verslios Lietuvos“ ir „Startup“ konferencijose. Tai įkvėpė ir skatino nors bandyti sukurti mažą verslą.

Pirminė idėja – pasiūlyti e. parduotuvėje įsigyti kokybiškos, madingos, sveikos avalynės vaikams. Tai šiuo metu ir bandome išplėtoti. Mintis kilo visai spontaniškai: tiesiog sūnui ieškojome ir rinkome pirmuosius batukus. Kartais net keista, kad tokios puikios idėjos yra visai šalia! Su vyru pagalvojome apie įsimintiniausias gyvenimo akimirkas ir prisiminėme tas, kurios susijusios su nauja patirtimi: pirmi žingsniai, pirmi žodžiai, pirmas bučinys… Taip ir gimė pavadinimas – pirmi batai (www.pirmibatai.lt).

Pasirinkome būtent lietuviškos avalynės tiekėjus, kurių batų neįmanoma nusipirkti internetu. Taip pat galime patvirtinti, kad tai sveika avalynė (atitinkanti tam tikrus reikalavimus, pavyzdžiui, pado išgaubimas, tvirtas užkulnis ir t. t.), pagaminta tik iš natūralios odos. Žinoma, įtaką sprendimui darė ir tai, kad siūloma kaina yra prieinama, gana trumpas gaminimo laikotarpis, taigi pritrūkus tam tikro modelio nereikėtų lauktų ilgiau nei savaitę. Be to, nugalėjo patriotiškumas.

Suaugusieji įpratę pirkti avalynę tik pasimatavę, na, o perkant vaikišką apavą svarbiausia žinoti vaiko pėdutės ilgį. Laimė, tai nesunku išmatuoti. Ateityje planuojame pasiūlyti madingos lietuviškos avalynės tėveliams. Pastebėjome, kad vyrauja klaidinga nuomonė, esą lietuviai gali pasiūti tik sunkius, gremėzdiškus bei nemadingus batus.

Pardavimą internetu pasirinkome neatsitiktinai. Pirma, mažesnės sąnaudos. Antra – galimybė pasiekti didesnę klientų grupę tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, o ypač lietuvius, išvykusius ieškoti geresnio gyvenimo svetur. Nors pradėti nuosavą verslą išties nelengva, džiugu, kad internete vis daugėja informacijos, kaip to imtis, kokią veiklos formą rinktis, galų gale yra gausybė knygų bei renginių ar seminarų. Tai padeda susiorientuoti, rasti atsakymus, o pasiklausius kitų sėkmės istorijų – ir neprarasti optimizmo…

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.