...

Perspektyviausios 5 jaunos technologinės įmonės vyks į geriausius pasaulio akceleratorius

Verslas

2014.09.19

Autorius: BZN start

Temos: .

Perspektyviausios 5 jaunos technologinės įmonės vyks į geriausius pasaulio akceleratorius

JAV Silicio slėnyje įsikūręs akceleratorius - „Rocket Space“. venturebeat.com nuotr.

Vakar, Ūkio ministerijoje vykusio startuolių renginio „Inovatyvių verslų startas“ metu apdovanotos 5 jaunos technologinės įmonės, kurios susikūrė dviejų iniciatyvų „Inovatyvaus verslo kūrimo skatinimas“ (INOVEKS) ir „Naujų technologinių įmonių inkubavimas (TECHNOSTARTAS)“ rezultate. Konkurso nugalėtojomis tapo UAB „Mobili karta“, UAB „Pažangūs pozicionavimo sprendimai“, UAB „Biomė“, UAB „Beiratė“ ir MB „Rastas poreikis“. Šios įmonės už perspektyvias technologinio verslo idėjas apdovanotos galimybe išvykti į garsiausius pasaulyje akceleratorius.

Į JAV Akrone esantį akceleratorių „Acron Development Corporation“ išvyksta UAB „Pažangūs pozicionavimo sprendimai“ ir UAB „Biomė“, į JAV Silicio slėnyje įsikūrusį akceleratorių „Rocket Space“ – UAB „Beiratė“ ir MB „Rastas poreikis“. Kita nugalėtoja UAB „Mobili karta“ išvyks į užsienio akceleratorių – Startup Sauna, Suomijoje.

„Tikimės, kad įsigilinę į geriausią verslo vystymo praktiką ir konsultuojami pasaulinio lygio entreprenerių, Lietuvos startuoliai galės greičiau plėsti savo verslą į užsienio rinkas ir išnaudoti savo didžiulį augimo potencialą“,- teigia ūkio viceministras Marius Skarupskas (nuotr. dešinėje).

„Mūsų agentūra kartu su Ūkio ministerija skatina naujų technologinių verslų kūrimąsi visoje Lietuvoje. Vien per 2014 metus projektuose INOVEKS ir TECHNOSTARTAS įsteigta 117 naujų įmonių. Tai ir naujos darbo vietos, ir naujų produktų, inovacijų kūrimas“, –kalbėjo renginyje MITA direktorius Arūnas Karlonas (nuotr. kairėje).

UAB „Pažangūs pozicionavimo sprendimai“ sukūrė specialų įrenginį ir planšetinių kompiuterių programinę įrangą, kuri grafinę informaciją paverčia ir perduoda virpesiais į žmogaus pirštą. Unikali sistema, kuri susieja spalvas ir skirtingus virpesius, gali būti pritaikyta judėjimo orientavimui neregiams.

UAB „Biomė“ sukūrė sintetinio kaulo pakaitalą, kuris gali būti naudojamas odontologijoje kaulo audinio regeneracijai. Prototipas sukurtas bendradarbiaujant su Kauno technologijos universiteto mokslininkais.

UAB „Beiratė“ kuriamas produktas – unikali sistema grįžtamajam ryšiui gauti. Įmonė sukūrė intuityvią anoniminę vertinimo sistemą, kuri leidžia vienu paspaudimu įvertinti aptarnavimą kainos ir kokybės santykį ir kt. Sistema skirta naudotis išmaniaisiais telefonais ir pasitelkiant QR kodą.

MB „Rastas poreikis“ kuriamas produktas – mobili aplikacija „Sku4You“, kuri skirta palengvinti apsipirkimo procesą ir sutrumpinti tam skirtą laiką.

UAB „Mobili karta“ kuria klientų lojalumo valdymo programinę įrangą „DCITY“. Tai nuolaidų, lojalumo ir mobilaus marketingo valdymo sistema, integruojanti moderniausius komunikacijos su pirkėjais instrumentus.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.