...

Mobiliųjų aplikacijų dirbtuvės „App Camp 2014“ ruošiasi penktajam startui

Verslas

2014.09.25

Autorius: BZN start

Temos: .

Mobiliųjų aplikacijų dirbtuvės „App Camp 2014“ ruošiasi penktajam startui

Dalyviai mokysis kurti mobiliąsias programėles bei pristatyti jas potencialiems investuotojams Organizatorių nuotr.

Spalio 24-26 dienomis Vilniuje, Mykolo Romerio universitete, jau penktąjį kartą vyks didžiausios kasmetinės mobiliųjų aplikacijų dirbtuvės Baltijos ir Skandinavijos regione „App Camp 2014“. Vos per 48 valandas čia, tikimasi, susipažins daugiau nei 500 dalyvių ir ne mažiau kaip 70 idėjų bus paverstos veikiančiais mobiliųjų aplikacijų prototipais.

„Jau penktą kartą „Omnitel“ ir „App Camp“ pradėta unikali iniciatyva kviečia kūrybingiausius aplikacijų kūrėjus į trijų dienų sesiją, kurioje originalios idėjos ir praktiški sumanymai virs realiais sprendimais. Tarp geriausių „App Camp“ metu sukurtų aplikacijų – programėlė „meteo.lt“, turinti jau daugiau nei 100 tūkst. vartotojų, taip pat komandos „Tag of Joy“ sukurtas išplėstinės realybės žaidimas „Bear Care“, laimėjęs geriausios metų programėlės apdovanojimą mobiliųjų technologijų konferencijoje „Mobile World Congress“ Barselonoje. Tikimės, kad šie metai bus dar sėkmingesni aplikacijų kūrėjams ir sulauksime dar geresnių rezultatų“,- teigia UAB „App Camp“ vadovas Tomas Martūnas.

Renginio, truksiančio tris dienas, metu dalyviai turės progą parodyti savo sugebėjimus kuriant mobiliąsias programėles bei pasisemti žinių ir patirties dirbant su profesionaliais mentoriais. Viena iš ne mažiau svarbių renginio dalių – kontaktų užmezgimas. „App Camp“ dalyviai turės galimybę bendrauti ir bendradarbiauti ne tik su pasaulio lygio mentoriais iš įvairių kompanijų, bet ir su kitais renginyje dalyvausiančiais dizaineriais, programuotojais ar idėjų autoriais. Be to, rengiantis mobiliųjų aplikacijų dirbtuvėms bus surengtas penkių seminarų ciklas „Pre App Camp“. Seminarų dalyviai mokysis kurti mobiliąsias programėles bei pristatyti jas potencialiems investuotojams.

Pagrindinis „App Camp 2014“ rėmėjas – didžiausia telekomunikacijų ir IT bendrovė Lietuvoje TEO, dalyvius pakvies priimti jų iššūkį bei sukurti dvi aplikacijas – išmaniosios televizijos IPTV programėlę bei išmaniosios internetinės talpyklos programėlę.

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kvies aplikacijų kūrėjus dirbtuvių metu sukurti inovatyvią programėlę, galinčia ugdyti gerus įpročius bei padaryti kasdieninį žmonių gyvenimą kokybiškesniu. Šios programėlės viešinimui LRT skirs 300 tūkst. litų.

Praėjusiais metais renginys sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – net 400 kūrėjų iš 10 pasaulio valstybių pristatė 67 idėjas, iš kurių 45 per tris dienas buvo paverstos veikiančiais mobiliųjų aplikacijų prototipais. Be to, dalyvius konsultavo 60 aukščiausio lygio mentorių, o geriausioms komandoms išdalinta prizų už daugiau nei 40 000 litų.

Kaip ir kasmet, mobiliųjų aplikacijų dirbtuvėse „App Camp“ galės dalyvauti visi norintys bei turintys idėjų bei žinių, kaip turimas idėjas paversti veikiančiomis ir aktualiomis programėlėmis. Dirbtuvių metu bus galima kurti programėles visoms didžiausioms operacinės sistemoms („Android“, „iOS“, „Windows Phone“ ir kt.). Dalyvių (komandų ir pavienių asmenų – dizainerių, programuotojų, vadybininkų ar tiesiog idėjų turinčių žmonių) registracija į šių metų renginį vyks iki spalio 23 dienos.

Renginį „App Camp 2014“ įgyvendina Lietuvos mobiliųjų aplikacijų gamybos ir leidybos lyderė „App Camp“, telekomunikacijų ir IT bendrovė „TEO“, Mykolo Romerio universitetas, VšĮ „Versli Lietuva“ bei Lietuvos Respublikos Ūkio ministerija.

Organizuojate renginį?

Tuomet „bzn start” gali pasiūlyti puikią galimybę išviešinti Jūsų renginį ir padėti pritraukti potencialių dalyvių.

Dėmesio! Svetainė naudoja slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus galite rasti čia.